Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Varsinais-Suomi 14.2.2024

LähiTapiola Varsinais-Suomen kasvun vuosi 2023: joka neljännelle sattui vahinko, yli 95 prosenttia vahingoista korvattiin

LähiTapiola Varsinais-Suomelle tehtiin vuonna 2023 yli 67 000 vahinkoilmoitusta. Näistä yli 95 prosenttia korvattiin ja hakemuksista kolme neljästä ratkaistiin samana tai seuraavana päivänä. Luku on erityisen merkittävä, sillä moni korvaustapaus vaatii usein aikaa vievää selvittelyä.

LähiTapiola Varsinais-Suomen vakuutusmaksutulo kasvoi viime vuonna 6,4 prosenttia edeltävästä vuodesta ollen yhteensä 72,7 miljoonaa euroa. Yhtiön liiketulos kasvoi 250,7 prosenttia ollen 13,5 miljoonaa euroa ja kokonaistulos 318,1 prosenttia 14,1 miljoonaan euroon. Vakavaraisuussuhde laski 275,9 prosentista 240 prosenttiin säilyen silti vahvana. Edellisen vuoden tappiollinen sijoitustoiminnan nettotuotto kääntyi viime vuonna voitolliseksi. Yhtiön asiakasmäärä kasvoi ennätykselliseen 99 203:een ja myös asiakaspoistuma pieneni merkittävästi.
- Yhtiön liiketoiminnallisten lukujen lisäksi tilinpäätöksen luvut ovat erinomaisen hyviä niin liike- kuin sijoitustoiminnan osalta, sanoo LähiTapiola Varsinais-Suomen toimitusjohtaja Olli Aakula.

Yli 67 000 vahinkoa ja 115 000 yhteydenottoa - asiakkaalle korvauspäätös päivässä ja vastaus alle minuutissa


LähiTapiola Varsinais-Suomen omistaja-asiakkaille sattui vuonna 2023 yli 67 000 vahinkoa. Korvauksia vahingoista maksettiin noin 50 miljoonaa euroa. Vahingoista korvattiin 95 prosenttia ja yli kolme neljästä sai ratkaisun korvaushakemukseensa samana tai seuraavana päivänä.
- Vahinkojen määrä kasvoi vuonna 2023 yhdeksän prosenttia edelliseen vuoteen, mutta suurilta vahingoilta vältyttiin. Inflaatio lisäsi korvausmenoa 5-10% vahinkolajista riippuen. Vahinkomäärät kasvoivat selvästi vakuutuskantaa enemmän henkilövahingoissa kuten sairaus- yksityistapaturma- ja matkavahingoissa sekä lemmikkieläinten vahingoissa, sanoo korvausjohtaja Marko Erkkilä.

Yhtiön asiakasmäärä kasvoi lähes ennätyksellisesti. Vuoden 2023 lopussa LähiTapiola Varsinais-Suomen asiakasmäärä oli 99 203. Uusien asiakkaiden lisäksi nykyasiakkaiden pysyvyys kehittyi positiivisesti. Parasta pysyvyyden kehitys oli henkilöasiakkaissa, jossa kehitys oli jopa 13%.

Asiakasmäärän kasvun myötä yhteydenottojen määrä kasvoi viime vuonna huomattavasti. Yhteydenottoja tuli 115 000, mutta siitä huolimatta viidestä puhelusta kolmeen vastattiin alle minuutissa. Kasvaneiden volyymien vuoksi yhtiö rekrytoi lisää asiantuntijoita viime vuoden aikana hyvän ja tehokkaan palvelun laadun takaamiseksi jatkossakin. Tämä teki yhtiöstä myös entistä merkittävämmän työllistäjän Turun seudulla, kun vuoden 2023 lopulla LähiTapiola Varsinais-Suomen työntekijämäärä kipusi 148:aan. Kesätyöntekijöitä rekrytoitiin ennätykselliset 15 henkilöä.

- Kehitys oli hyvää monella rintamalla. Esimerkiksi verkkomyynnin kehitys oli yli 30 prosenttia, asiakasmäärässä ylsimme lähes 100.000:een ja markkinaosuutemme nousi merkittävästi 32,68 prosenttiin. Olemme selkeä markkinajohtaja toimialueellamme, toteaa Aakula.

Yhteiskunnallinen vaikutus Varsinais-Suomessa oli jälleen merkittävä

LähiTapiola Varsinais-Suomen paikallinen vaikuttavuus on alueella merkittävä. Vahva tahtotila edesauttaa oman toimialueen ihmisten, yhteisöjen ja yritysten hyvinvointia ja toimintaa näkyy konkreettisina lukuina.

Yhtiön alueellinen verojalanjälki oli noin 20 miljoonaa euroa. Omistaja-asiakkaille maksettiin S-ryhmän Bonusta 2,4 miljoonaa euroa ja keskittämisetua 6,4 miljoonaa euroa.

LähiTapiola Varsinais-Suomi lahjoitti vuonna 2023 yhteensä 90 000 euroa koulutuksen tukemiseen, lapsiperheiden hyvinvointiin, ruoka-apuun sekä Turun saariston hyvinvoinnin kehittämiseen. Lisäksi yhtiö lahjoitti alueelleen pelastusrenkaita ja sydäniskureita kohteisiin, joissa niille oli tarvetta.

Myös yhtiön henkilöstö pääsi vaikuttamaan alueen hyvinvointiin vastuullisesti. Henkilöstö valitsi LähiLahjoitus-äänestykseen mukaan viisi ehdokasta, joista omistaja-asiakkaat äänestivät, miten 25 000 euron lahjoitussumma jakautui ehdokkaiden kesken. Lisäksi 23 elämänturvaajaa käytti yhden palkallisen työpäivän vapaaehtoistyöhön osallistumalla Operaatio Ruokakassin joululahjojen paketointitalkoisiin.

LähiTapiola Varsinais-Suomi tuki Turun seudulla toimivien, noin 70 paikallisen urheiluseuran, yhdistyksen ja järjestön toimintaa 195 000 eurolla.

- Tahtotilamme on enenevissä määrin panostaa lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen. Liikunnan merkitys ihmisen terveyteen on tunnistettu asia ja haluamme omalla toiminnallamme olla edesauttamassa, että liikunnasta muodostuisi tuleville polville elämäntapa, toteaa Aakula.

LähiTapiola Varsinais-Suomi tarkastutti yli 7 000 omistaja-asiakkaidensa sammutinta vuoden 2023 aikana. Lisäksi yritysasiakkaiden henkilöstöä sekä alakoulujen vitosluokkalaisia ja myös yhtiön oma henkilöstö koulutettiin ensiaputaitoihin.

Vuosi 2023 oli niin liiketoiminnallisesta näkökulmasta kuin vastuullisuusnäkökulmasta katsottuna kokonaisuudessaan LähiTapiola Varsinais-Suomelle varsin hyvä.

- Inflaatiopaineet ja korkojen nousu tekivät vuodesta poikkeuksellisen. Huolimatta toimintaympäristön haasteista onnistuimme vuonna 2023 varsin hyvin lähes kaikilla mittareilla. Kiitos henkilöstölle ja omistaja-asiakkaille, tästä on hyvä jatkaa varsinaissuomalaisten elämänturvaamista, kiittelee Aakula.

Lisätietoja: Olli Aakula, toimitusjohtaja, LähiTapiola Varsinais-Suomi, puh. 0400 525 066, olli.aakula@lahitapiola.fi