Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Varainhoito Talous 30.4.2024

LähiTapiola-rahastoille tunnustusta Lipperin vertailussa – kolmelle rahastolle Pohjoismaiden parhaiden rahastojen palkinnot

LähiTapiola Varainhoidon korko- ja allokaatio-osaaminen sai jälleen tunnustusta, kun kolme LähiTapiola-rahastoa palkittiin Thomson Reuters Lipperin vuotuisessa pohjoismaisten rahastojen palkintojenjaossa. Palkitut rahastot ovat LähiTapiola Yrityskorko ESG, LähiTapiola Maailma 20 ja LähiTapiola Maailma 50.

LähiTapiola menestyi erinomaisesti Thomson Reuters Lipperin vuoden 2024 pohjoismaisten rahastopalkintojen jaossa. LähiTapiola Yrityskorko ESG palkittiin parhaana globaalisti sijoittavana yrityskorkorahastona ja LähiTapiola Maailma 20 ja 50 -rahastot palkittiin Pohjoismaiden parhaina yhdistelmärahastoina omissa luokissaan.

Vuoden 2024 LSEG Lipper -rahastopalkinnot tarkastelevat kenties myrskyisintä kolmen vuoden ajanjaksoa, joka markkinoilla on nähty vuosikymmeniin. Palkitut rahastonhoitajat ovat ohjanneet sijoittajiaan läpi pandemian, taantuman, sodan, inflaation ja keskuspankkien väliintulon. Kiitämme voittajia, kuten LähiTapiolaa, vahvasta suorituksestaan näinä haastavina aikoina, sanoo Tom Roseen, Principal, Lipper Global Research, LSEG Lipper.

Pohjoismaiden parhaita korko- ja yhdistelmärahastoja

Instituutioasiakkaiden varainhoitajana LähiTapiolalla on pitkä kokemus korkosijoittajana. Korkosijoittamisen suosio on pitkien nollakorkovuosien jälkeen noussut myös pienempien sijoittajien agendalle. LähiTapiola Varainhoitokonsernissa korkorahastojen merkinnät kasvoivat vuonna 2023 jopa 64 prosenttia edellisvuodesta.

- Olemme erittäin tyytyväisiä, että pitkäjänteinen tapamme sijoittaa ja panostaminen riskienhallintaan on toiminut hyvin asiakkaidemme eduksi myös viime vuosien haastavissa markkinaolosuhteissa. Samalla tunnustus on osoitus, että pitkään tekemämme työ vastuullisuusanalyysin parissa on kannattanut. Emme ole sidoksissa indekseihin, vaan sijoitamme kohteisiin, jotka nähdäksemme yhdessä tarjoavat mahdollisimman hyvän tuotto-riski-suhteen. Tiivis tiimityö salkunhoitajien kesken on mahdollistanut toimivan konseptin käytön eri yrityslainarahastoissa, kuten esimerkiksi hiljattain saavuttamamme Morningstarin tunnustus osoittaa. Lipperin palkinnon vastaanotamme nöyrän kiitollisin mielin ja teemme parhaamme hyvän menestyksen eteen myös tulevina vuosina, kommentoi LähiTapiola Yrityskorko ESG -rahaston salkunhoitajana toimiva Antti Komulainen LähiTapiola Varainhoidosta.

Myös allokaatio-osaaminen on instituutioasiakkaiden omaisuudenhoidossa välttämätön menestystekijä. Tähän osaamiseen perustuvatkin yhdistelmärahastojemme monet palkinnot. LähiTapiola Maailma 20 ja 50 -rahastot ovat aikaisemmin voittaneet yhteensä 13 Lipper-rahastopalkintoa vuosina 2009–2024. Lisäksi Maailma 50 -rahasto on palkittu vuosina 2011, 2012 ja 2020 parhaana yhdistelmärahastona Morningstarin rahastovertailussa. Molemmilla rahastoilla on myös täydet viisi tähteä Morningstarin tähtiluokittelussa.

- Hienoa päästä taas mukaan kärkikahinoihin. Rahastopalkinnot ovat tunnustus kurinalaisesta sijoitusprosessista, joka on osoittanut toimivuutensa myös poikkeuksellisina aikoina. Päätökset perustuvat aina omaan analyysiin talouden suhdannenäkymistä ja omaisuusluokkien suhteellisista arvostuksista. Itse ajattelen, että sijoittaminen on ennen kaikkea riskienhallintaa, jossa sijoittajan tärkein tehtävä on miettiä, minkälaisia riskejä milläkin hetkellä kannattaa ottaa. Tämän lisäksi yksittäisten rahastovalintojen merkitys on suuri. Tulevaisuus on aina epävarma, epävakaa ja monimutkainen, mutta olen luottavainen, että kurinalaisella sijoitusprosessilla ja huolellisella rahastovalinnalla rahastot menestyvät myös jatkossa. Haluan kiittää nykyisiä osuudenomistajia luottamuksesta ja toivottaa uudet osuudenomistajat lämpimästi tervetulleeksi mukaan, kommentoi Maailma-rahastojen salkunhoitaja ja LähiTapiola Varainhoidon pääekonomisti Jari Järvinen .

- Olemme todella iloisia, että rahastomme ovat menestyneet jälleen näin hienosti vertailussa. Kiitos upeasta tuloksesta kuuluu rahastoa hoitaville asiantuntijoillemme sekä heidän vankkaan allokaatio- ja korkosijoittamisen osaamiseen. Kiitokset myös tietysti kaikille asiakkaillemme, jotka uskovat ja luottavat meidän tekemiseemme. Palkitut ratkaisut sopivat erinomaisesti niin aloittelevalle kuin vaativammallekin sijoittajalle, sanoo LähiTapiola Varainhoidon toimitusjohtaja Samu Anttila .

Thomson Reuters Lipper tuottaa riippumatonta tutkimusta sijoitusrahastoista ja muista sijoituskohteista. Lipper luokittelee rahastot riskikorjatun tuoton perusteella paremmuusjärjestykseen 3, 5 ja 10 vuoden periodeilla ja julkistaa vuosittain rahastoluokkiensa parhaat.

LSEG Lipper Nordic Fund Awards 2024 -rahastovertailussa palkitut rahastot

LocalTapiola ESG Corporate Bond A, Best Bond Global Corporates EUR Fund Over Ten Years

LocalTapiola World 50 A, Best Mixed Asset EUR Bal – Global Fund Over Ten Years

LocalTapiola World 20 A, Best Mixed Asset EUR Cons – Global Fund Over Ten Years

Diclaimer: The LSEG Lipper Fund Awards, granted annually, highlight funds and fund companies that have excelled in delivering consistently strong risk-adjusted performance relative to their peers. The LSEG Lipper Fund Awards are based on the Lipper Leader for Consistent Return rating, which is an objective, quantitative, risk-adjusted performance measure calculated over 36, 60 and 120 months. The fund with the highest Lipper Leader for Consistent Return (Effective Return) value in each eligible classification wins the LSEG Lipper Fund Award. For more information, see lipperfundawards.com. Although LSEG Lipper makes reasonable efforts to ensure the accuracy and reliability of the data used to calculate the awards, their accuracy is not guaranteed.