Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
FI
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
AjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
EtusivuUutishuoneAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmiaLähiTapiola-ryhmäYhtiöryhmätietoaYhtiötToiminnan tarkoitusLähiTapiola-ryhmän raportitKumppanuudet ja yhteistyöTöihin meilleLähiTapiola työnantajanaYrittäjänä LähiTapiolassaOpiskelijalleAvoimet työpaikatVastuullisuusVastuullisuus LähiTapiolassaYhteiskuntasuhteetKumppanuudet ja lahjoituksetHenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
Yhtiöt tiedottavatAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
LähiTapiola Pohjanmaa19.12.2023LähiTapiola Pohjanmaan 10 000 euron ympäristöstipendi jaetaan Finlands svenska 4H:lle LähiTapiola Pohjanmaalla haluamme edistää alueen elinvoimaa mahdollisimman laajalla tasolla – myös ympäristönäkökulmasta. Tämän vuoksi, vuonna 2021 perustimme 10 000 euron vuosittaisen ympäristöstipendin, joka jaetaan ympäristökysymysten parissa työskenteleville toimijoille.
Tänä vuonna lahjoitamme koko stipendisumman Finlands svenska 4H:n hankkeelle Fiskeskolan (Kalastuskoulu). Hanke toteutetaan kymmenessä pohjalaisessa 4H-järjestössä (Kokkola, Botnia, Luoto-Pedersöre, Uusikaarlepyy, Vöyrin seutu, Mustasaari, Maalahti, Korsnäs, Närpiö ja Kristiinankaupunki). 4H-Akademin ja Finlands svenska 4H:n koulutuksen ja ohjaajatuen koordinaattori, Bettina C. Lindfors, kertoo hankeen tarkoituksesta. - Kalastuskoulu on uusi konsepti, jonka käynnistämme vuonna 2024. Hanke keskittyy kestävyyteen ja ympäristökasvatukseen lapsille ja nuorille. Merien rehevöityminen on ajankohtainen kysymys, ja kalastus on tärkein yksittäinen toimenpide ravinteiden poistamiseksi meristä. Kalastamalla tekee toisin sanoen hyvän teon, ja Kalastuskoulussa haluamme näyttää lapsille, että jokainen voi vaikuttaa, sanoo Bettina C. Lindfors. Malin Vesterback, Finlands svenska 4H:n projektipäällikkö kertoo tarkemmin Kalastuskoulun tavoitteista. - Kalastuskoulun myötä tulemme lisäämään tietoisuutta kestävästä kalastuksesta, lisäksi saamme tilaisuuden opettaa lapsille eettisestä kalankäsittelystä sekä miten pyydystettyä kalaa käytetään kestävällä tavalla. Kala on tietysti ensisijaisesti terveellinen raaka-aine, mutta sitä voidaan esimerkiksi myös käyttää osana käsityötä. Lisäksi haluamme lasten tuntevan olonsa turvalliseksi sekä vedessä että vesillä, kertoo Malin Vesterback. Käytännössä ympäristöstipendi tullaan käyttämään kymmenen kalastuspäivän järjestämiseen. Leirit suunnataan 10–14-vuotiaille lapsille ja vanhemmat 4H-jäsenet toimivat niissä apuohjaajina. - Kalastuspäivän aikana lapset osallistuvat aktiviteetteihin kuten kalastukseen, pyydystetyn kalan valmistukseen sekä keskusteluihin merien tilanteesta. Haluamme lisätä kiinnostusta kalastuksesta keinona poistaa ravinteita meristä ja lisäksi korostaa kaikenlaisien kalojen käytön kestävänä ja ympäristöystävällisenä proteiininlähteenä, joka myös edistää omaa hyvinvointia, sanoo Vesterback. Syksyn aikana yhdistyksillä on ollut mahdollisuus hakea LähiTapiola Pohjanmaan ympäristöstipendiä, rahoittaakseen paikallisia ympäristöhankkeita ilmastonmuutoksen hidastamiseksi tai ilmastotietoisuutta lisäämällä. Tänä vuonna stipendi jaetaan kolmatta kertaa ja hakemusten määrä osoittaa, että ympäristökysymykset kiinnostavat pohjalaisia yhdistyksiä. - Olemme iloisia voidessamme tukea 4H:n sitoutumista kestävän kalastuksen opettamiseen lapsille ja nuorille. On hienoa, että pohjalaisilla 4H-yhdistyksillä on mahdollisuus aloittaa Kalastuskoulu-hankkeen ympäristöstipendimme avulla. Meri on meille kaikille tärkeä, ja meillä on jo pitkään ollut toiveena tukea juuri tätä kysymystä käsittelevää hanketta. Kalastuskoulun tavoitteet ovat linjassa omien arvojemme kanssa – sekä ympäristönäkökulman että vesiturvallisuuden suhteen, kertoo LähiTapiola Pohjanmaan viestintä- ja vastuullisuuspäällikkö Lauri Laaksonen.
Muita ajankohtaisia asioita
LähiTapiola Lappi8.5.2025Yleisin virhe veneilyssä rokottaa kukkaroa helposti lomakassan verran - ja olisi vältettävissä huolellisuudellaVeneilykauden alussa kannattaa kiinnittää huomiota veneen kuntoon, varusteisiin sekä omiin veneilytaitoihin. Huolellisuus ja ennakointi voivat estää yleisimmät veneilyvahingot.LähiTapiola Pohjoinen7.5.2025Täällä ovat Oulun riskialtteimmat kolaripaikat – ”Liikennesäännöt unohtuvat parkkipaikoilla” LähiTapiola Pohjoisen vahinkotietojen mukaan Oulussa eniten liikennevahinkoja syntyy parkkipaikoilla ja -halleissa sekä tiiviisti liikennöityjen risteysalueiden ja liittymien yhteydessä. Kyselyn mukaan parkkipaikoilla syntyy vaaratilanteita eritoten siksi, etteivät autoilijat ota kanssaihmisiä riittävän hyvin huomioon. LähiTapiola Loimi-Häme5.5.2025Kysely: Joka viides kokenut ”läheltä piti” -palovahinkotilanteen kotona tai mökillä – ”jokainen sekunti on arvokas”Paloturvallisuus on tärkeää kaikkialla, erityisesti kotona, mökillä ja veneessä. Toimiva sammutin voi olla ratkaiseva tekijä palon alkuvaiheessa, jolloin se voi estää tulipalon leviämisen ja pelastaa omaisuutta sekä ihmishenkiä.
Katso lisää tiedotteita
UutishuoneTiedotteetLähiTapiola Pohjanmaan 10 000 euron ympäristöstipendi jaetaan Finlands svenska 4H:lle Haluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn