Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola VarainhoitoTalous19.5.2024

LähiTapiola Pääomasijoitus VI -rahaston koko kasvoi ensimmäisessä suljennassa 238,2 miljoonaan euroon

Eurooppalaiseen ja yhdysvaltalaiseen Mid Market -kenttään sijoittavan LähiTapiola Pääomasijoitus VI -rahaston ensimmäinen suljenta pidettiin toukokuussa. Rahasto on laadussaan kuudennetta vuosikertaa ja sen varainkeruu jatkuu ensi vuoden puolelle. Lue lisää sijoittamisesta

LähiTapiola Varainhoito toi helmikuussa sijoittajille tarjolle järjestyksessään kuudennetta vuosikertaa olevan pääomasijoitusrahaston, joka jatkaa LähiTapiolan 30 vuoden menestyksekästä pääomarahastosijoittamisen historiaa. Toukokuussa 2024 pidettiin Pääomasijoitus VI -rahaston ensimmäinen suljenta, missä rahaston koko kasvoi 238,2 miljoonaan euroon.

Pääomasijoitus VI -rahasto noudattaa pitkään tehtyä ja tuloksekasta strategiaa sijoittaa eurooppalaisiin ja yhdysvaltalaisiin Mid Market buyout -rahastoihin.

- Mid market buyout -fokus on meille strateginen valinta. Buyout-rahastojen pääasiallinen arvonluontistrategia, ”buy and build”, toimii erinomaisesti Mid market -kokoluokassa. Kohdeyhtiöt ovat jo strategisen kokoisia, mutta silti riittävän pieniä, jolloin niitä on mahdollista kasvattaa sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Lisäksi Mid market -kokoluokan yhtiöiden kohdalla rahastoilla on käytettävissä kaikki kolme pääasiallista exit -kanavaa; listautuminen, myynti teolliselle toimijalle tai myynti suuremmalle buyout-rahastolle. Suuremman kokoluokan yrityksille kasvun luominen on haastavampaa ja irtautumisille on merkittävästi vähemmän vaihtoehtoisia kanavia. Myös historiallinen tuottotarkastelu tukee Mid market -buyout allokaation houkuttelevuutta, kommentoi LähiTapiola Varainhoidon johtaja Tero Pesonen.

Uskomme eurooppalaisen ja yhdysvaltalaisen Mid Marketin houkuttelevuuteen sijoittajalle jatkossakin

LähiTapiola Varainhoidossa on erityisen vankka kokemus ja vahva hankevirta yli 30 vuoden kokemuksen ja tehtyjen rahastosijoitusten myötä. Verkostot kansainvälisiin, laadukkaisiin toimijoihin ovat vahvat, mutta myös LähiTapiola on haluttu ja luotettu yhteistyökumppani pohjoismaisena vakuutusyhtiöryhmänä.

Sijoittajalle tavoitteena on tarjota helppoutta ja luotettavuutta pääomasijoittamisen kentällä. LähiTapiolalla on resurssit ja testatut prosessit huolehtia kokonaisvaltaisesti ja ammattimaisesti sijoituspäätösten valmistelusta, rahaston hallinnosta sekä managerien yhteydenpidosta ja seurannasta koko sijoituksen elinkaaren ajan.

Rahasto mahdollistaa helpon hajautuksen managereittain, maantieteellisesti, ajallisesti, kokoluokan ja sijoitustyylin mukaan. Jälkimarkkinarahasto-allokaatio tähän erikoistuneiden managereiden kautta täydentää hyvin salkkua.

LähiTapiola-ryhmän yhtiöt ovat suurin sijoittaja jokaisessa rahastossa, joka tuo kanssasijoittamisen muodossa vakautta ja vaikuttavuutta sijoitustoiminnalle. Lisäksi kanssasijoittaminen mahdollistaa sijoittamisen rahastoihin, joihin muuten on vaikea päästä. LähiTapiola-ryhmän sitoumukset aiemmissa Ky-rakenteissa yhteensä on ollut yli 1,3 miljardia euroa.

Pääomasijoitus VI -rahaston toiminnan tulevaisuus ja tavoitteet

Rahaston tavoitekoko on 300–400 miljoonaa euroa. Seuraavia sulkemisia pidetään kvartaaleittain seuraavan 12 kuukauden ajan (max. 18 kk).

Tämä on mainos. Kohderyhmä: Ammattimaiset ja ei-ammattimaiset yritys- ja yhteisösijoittajat Suomessa, joiden taloudellinen kantokyky on riittävä 1 miljoonan euron sijoitussitoumukseen, ja jotka ymmärtävät pääoma- ja velkapääomasijoituksiin liittyvät riskit, epälikviditeetin sekä pitkän sijoitusajan.