Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Itä19.12.2023

LähiTapiola Itä lahjoitti 7 000 euroa Iisalmen Seudun Järvipelastusyhdistykselle

LähiTapiola Itä lahjoittaa Iisalmen Seudun Järvipelastusyhdistykselle 7 000 euroa toiminnan tukemiseen ja varusteiden hankintaan. Iisalmen seudun järvipelastajat tekevät arvokasta vapaaehtoistyötä vesiturvallisuuden parantamiseksi ja vesillä hätään joutuneiden auttamiseksi.

Lahjoituksen vastaanotti Iisalmen seudun järvipelastajista Toni Mäkäräinen ja Timo Juntunen. Lahjoituksen luovutti LähiTapiolan Mari Pykäläinen ja asiakkuusjohtaja Virpi Murtola.

”Päätös Iisalmen seudun järvipelastajien tukemisesta oli meille luonteva monestakin syystä.  Vakuutusyhtiönä edistämme toiminta-alueemme ihmisten turvallisuutta. Järvipelastajien osaaminen, arvokas vapaaehtoistyö ja päivystys hätätilanteiden varalle voi pelastaa hätään joutuneen veneilijän hengen. LähiTapiola Idän vuoden 2023 lahjoitusten teemamme on ollut arjen turvallisuuden edistäminen. Järvipelastajat turvaavat meidän arkea korvaamattomalla tavalla”, kertoo LähiTapiola Idän hallituksen varapuheenjohtaja Mari Pykäläinen.

”Lahjoitus on meille merkittävä ja arvokas. Saamme summalla uusittua kulunutta kalustoamme, jotta olemme entistä valmiimpia tositilanteessa. Kiitos LähiTapiolalle ja kiitos koko meidän vapaaehtoisporukallemme, jotka antavat aikaansa tähän työhön”, sanoo Timo Juntunen Iisalmen Seudun Järvipelastusyhdistyksestä.

Iisalmen Seudun Järvipelastusyhdistys kuuluu Suomen Meripelastusseuraan, joka on vuonna 1897 perustettu meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö, jonka toiminta perustuu vapaaehtoisten pelastajien auttamishaluun ja pyyteettömään työhön. Päätehtävänä järvipelastajilla on auttaa vesillä hätään joutuneita henkilöitä.

Vapaaehtoinen pelastustoiminta on merkittävä osa pelastuspalvelua. Valtakunnallisesti pelastajat auttavat joka vuosi vesillä yli kolmeatuhatta ihmistä, joista noin parikymmentä pelastetaan todennäköiseltä menehtymiseltä. Avunsaajista pääosan muodostavat huviveneilijät, joiden matka katkeaa tekniseen vikaan tai veneilytaitojen puutteeseen. Vapaaehtoisyksiköiden ympärivuorokautinen päivystys avovesikaudella sitoo vuosittain yli 730 miestyövuotta.

Rahat tulevat LähiTapiola Idän yhteiskuntavastuullisiin tekoihin vuonna 2018 perustetusta rahastosta. Rahaston varoja vakuutusyhtiö käyttää edistämään toimialueensa hyvinvointia ja elinvoimaisuutta. Päätökset rahaston varojen käytöstä tekee yhtiön hallitus ja rahat tulevat sijoitustoiminnan tuotoista.

"Yhteiskuntavastuullisuus kuuluu jo itsessään keskinäisyyden arvomaailmaan. LähiTapiola Itä on asiakkaidensa omistama yhtiö ja vahva paikallinen toimija. Tahdomme olla mukana lähiyhteisöjemme arjessa vaikuttamassa turvallisuuteen ja hyvinvointiin konkreettisilla teoilla", LähiTapiola Idän vastuullisuuspäällikö Mitja Piipponen taustoittaa lahjoitusta.

Lisätiedot:
Mitja Piipponen, markkinointi- ja vastuullisuuspäällikkö, LähiTapiola Itä, puh. 041 730 5398
Timo Juntunen, Iisalmen Seudun Järvipelastusyhdistys ry puh. 044 5797531