Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
FI
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
AjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
EtusivuUutishuoneAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmiaLähiTapiola-ryhmäYhtiöryhmätietoaYhtiötToiminnan tarkoitusLähiTapiola-ryhmän raportitKumppanuudet ja yhteistyöTöihin meilleLähiTapiola työnantajanaYrittäjänä LähiTapiolassaOpiskelijalleAvoimet työpaikatVastuullisuusVastuullisuus LähiTapiolassaYhteiskuntasuhteetKumppanuudet ja lahjoituksetHenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
Yhtiöt tiedottavatAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
LähiTapiola Lappi24.11.2024Jätitkö kynttilän yksin palamaan? - joka toinen lappilainen tunnustaa toimineensa vastoin paloturvallisuusohjeita Tuoreen kyselyn mukaan lähes joka neljäs lappilainen on kokenut läheltä piti -tilanteen kotona tai mökillä palovahingon kanssa. Lappilaisten palovahinkojen ehkäisykeinot ovat hyvin perinteisiä, mutta usein toimitaan kuitenkin vastoin yleisiä ohjeita.
LähiTapiolan teettämän Arjen katsaus -kyselyn tulokset paljastavat, että puolet lappilaisista myöntää toimineensa vastoin palovahinkojen ehkäisykeinoja. Tulosten mukaan lappilaiset näyttävät toimivan muuta Suomea useammin vastoin paloturvallisuusohjeita. Esimerkiksi kynttilöiden jättäminen palamaan ilman valvontaa, vaatteiden kuivattaminen saunassa, roihujen polttaminen terassilla tai muulla palavalla alustalla ja akkukäyttöisten laitteiden lataaminen ilman valvontaa ovat yleisiä riskitekijöitä.- Tulos on yllättävä ja osoittaa sen, että näistä asioista ei turhaan muistutella esimerkiksi valtakunnallisella Paloturvallisuusviikolla. Asia saisi olla mielestäni enemmänkin esillä. Paloturvallisuuden parantaminen vaatii sekä yksilöiden että yhteisöjen aktiivista panostusta, LähiTapiola Lapin korvausjohtaja Janne Koskela kommentoi tuloksia.Kyselyn mukaan neljännes lappilaisista on myös kokenut kotona tai mökillä vaaratilanteen, jossa palovahinko on ollut lähellä. Läheltä piti -tilanteet ovat Lapissa myös muuta Suomea selvästi yleisempiä, ero on jopa 6 prosenttia.- On tärkeää, että lappilaiset kiinnittävät enemmän huomiota paloturvallisuuteen ja noudattavat ohjeita, jotta läheltä piti -tilanteet ja vakavat palovahingot voitaisiin välttää. Väkisinkin tässä tulee mieleen se, että korreloiko tietoinen huolimattomuus myös siihen, että läheltä piti -tilanteita sattuu lappilaiselle muita suomalaisia useammin, Koskela pohtii.Lappilainen panostaa palovaroittimiinKyselyn mukaan lappilaisen kolme tärkeintä palovahinkojen ehkäisykeinoa ovat toimivat palovaroittimet (85 % vastaajista), kynttilöiden ja muiden avotulien valvominen (78 %) ja nopeasti saatavilla olevat sammutusvälineet (66 %).Koskela pitää palovaroittimia ja sammutusvälineitä erittäin tärkeinä, mutta suhtautuu tuloksiin silti ristiriitaisin ajatuksin.- Mielestäni ennaltaehkäisyssä on monilta osin jo epäonnistuttu, jos palovaroitin hälyttää tai sammutusvälineitä tarvitaan. Listan kärjessä pitäisi olla ne omaan toimintaan perustuvat toimenpiteet, joilla jokainen voi välttää vahingon kokonaan. Sanotaan, että palovaroitin on niitä halvimpia omaisuus- ja henkivakuutuksia. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että oma toiminta tulee aina olemaan ylivoimaisesti halvin.Koskela haluaa muistuttaa myös helposti unohdettavasta palovaroittimien huoltamisesta.- Ensinnäkään palovaroittimet eivät ole ikuisia, ne kannattaa vaihtaa 5-10 vuoden välein. Palovaroittimeen on merkittynä tieto valmistajan suosittelemasta uusimisajankohdasta. Varoittimien toimivuus myös pitäisi testata kuukausittain ja paristo vaihtaa kerran vuodessa, vaikkapa Paloturvallisuusviikolle osuvana Palovaroitinpäivänä 1.12.
Muita ajankohtaisia asioita
LähiTapiola Pohjanmaa20.3.2025Kiveniskemät tuulilaseihin ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti Pohjanmaalla – monet selviävät korjauksella.Pohjanmaalla auton tuulilasin vauriot lisääntyivät yli 31 prosenttia vuonna 2024 verrattuna vuoteen 2023. Kun verrataan tammi- ja helmikuuta vuonna 2025 vuoteen 2024, kiveniskemät lisääntyivät 65 prosenttia. Samalla yhä useammat hyödyntävät mahdollisuuden korjata vaurion, mikä on mahdollista, jos toimii oikein ja nopeasti.LähiTapiola Keski-Suomi19.3.2025Mitä jokaisen akullisen kulkupelin omistajan tulisi tietää – Vältä paloriskit ja varmista vakuutusturvaAkullisten sähkölaitteiden, kuten skuuttien ja sähköpyörien, aiheuttamat palot ovat yleistyneet, mikä on herättänyt huolta paloturvallisuudesta. Monet eivät tiedä, mitä akkupalojen aiheuttamia vahinkoja eri vakuutukset korvaavat ja millaisia vakuutuksia tarvitaan. LähiTapiola Keski-Suomen korvauspäällikkö Maiju Matilainen kertoo, miten suojautua paloriskeiltä ja varmistaa oikea vakuutusturva.LähiTapiola Pääkaupunkiseutu18.3.2025Kesärenkaiden vaihto edessä – tarkasta ensin nämä asiatKevät on loistavaa aikaa kesärenkaiden kunnon tarkistamiseen. Renkaasta on hyvä tarkistaa ikä, kuluminen, urasyvyys ja ilmanpaine.
Katso lisää tiedotteita
UutishuoneTiedotteetJätitkö kynttilän yksin palamaan? - joka toinen lappilainen tunnustaa toimineensa vastoin paloturvallisuusohjeitaHaluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn