Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Pääkaupunkiseutu 15.5.2024

Äänikuningattarien kisamatka toteutui LähiLahjoituksella – ”Hakekaa tekin mukaan”

Vantaalainen voimisteluryhmä SCV Kilpa Junior sai viime vuonna LähiTapiola Pääkaupunkiseudulta tuhannen euron LähiLahjoituksen, sillä fanit äänestivät joukkuetta innokkaasti. Nyt myös sinun harrasteryhmälläsi voi olla mahdollisuus tukitonniin. Tukea on jaossa yhteensä 100 000 euroa sadalle lasten ja nuorten harrasteryhmälle.

Vantaalaisen joukkuevoimisteluryhmän SCV Kilpa Junioreiden kauden päätavoite toteutui, kun he pääsivät tärkeälle kisamatkalle kilpasarjan mestaruuskilpailuihin. Matkat ja majoitukset maksettiin tukitonnilla, jonka joukkue sai LähiLahjoituksena vuonna 2023.

”Tuhannen euron tuki oli meille merkittävä. Nuorten harrastaminen tuntuu jokaisen perheen kukkarossa, kun maksettavana ovat kuukausimaksut, kisareissut ja muut kulut. Matkat ovat hintavia. Tukiraha toi selkeästi huojennusta perheille”, valmentaja ja Sport Club Vantaan junioripäällikkö Viivi Ylönen kertoo.

Joukkueelle lähes 8 000 ääntä

Kilpa Junior -joukkueessa on 12 voimistelijaa, iältään 14–16-vuotiaita. Joukkue päätti hakea
1 000 euron tukea, kun he huomasivat somessa postauksen LähiTapiola Pääkaupunkiseudun LähiLahjoituksesta. Tukea oli jaossa 100 000 euroa lasten ja nuorten harrasteryhmille Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja Kauniaisissa.

Joukkueen vastuuvanhempi täytti hakemuksen. Sitten yleisö sai äänestää suosikkiaan. Voimistelujoukkue nousi Vantaan äänikuningattariksi. He nappasivat hurjan saaliin, lähes
8 000 ääntä. Se oli 40 prosenttia kaikista Vantaalla annetuista äänistä.

”Oli ihana yllätys saada tukitonni. Fiilis oli vielä mahtavampi, kun kuulimme, että niin monet joukkuevoimistelun ystävät ja tukijoukkomme kannattivat meitä. Jaoimme tietoa äänestyksestä omalla somekanavallamme. Tytöt kertoivat itsekin aktiivisesti kampanjasta somessaan. Se oli ainakin yksi menestyksemme salaisuus”, Ylönen sanoo.

Mitalisadetta ja elinikäistä ystävyyttä

Joukkuevoimistelussa innostavaa on kehittyminen yhdessä joukkueen kanssa, kavereiden tuki sekä itsensä haastaminen. Tätä mieltä ovat Kilpa Junioreiden Elli , Sofia ja Hilda (kuvassa).

”Voimistelu on todella monipuolinen laji. Joukkuekavereiden kanssa on kivaa viettää aikaa. Olen saanut heistä hyviä, uusia ystäviä. Parasta ovat treenit ja kisat – kun kuulee tulokset ja pääsee parantamaan omaa osaamista. Ja aina on mahtavaa saada mitaleita”, Elli kertoo.

Mitalisadetta onkin ropissut. Viime kaudella Kilpa Pre Juniorit -nimellä kisannut ryhmä nappasi muutamia kultamitaleita cup-kilpailuista. Mestaruuskisoissa kaulaan ripustettiin pronssia. Mukana oli lähes 50 joukkuetta.

”Olen ylpeä joukkueesta ja voimistelijoiden tinkimättömästä asenteesta. Vuoden vaihteessa nousimme sarjassa, ja se on aina jännittävää. Kisaohjelmassa on enemmän vaativuutta, liikkeitä ja tiukemmat säännöt. Mitaleita on tullut jo tämän kevään kisoistakin”, Ylönen sanoo.

Vaikka joukkueen kisaohjelma on kunnianhimoinen ja liikkeitä hiotaan sekunnin tarkkuudella, treeneissä pitää olla aina hauskaa.

”Meillä on hyvä meininki. On tärkeää, että kaikki jaksavat käydä harjoituksissa hyvällä fiiliksellä. Moni saattaa ajatella, että kun valmentaa teini-ikäisiä, ei treeneissä paljon leikitä. Kyllä me leikimme. Alkuleikit ja spontaanit tasapainokilpailut innostavat teinejäkin.”