Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Pohjanmaa14.11.2023

LähiTapiola Pohjanmaan lahjoitus mahdollistaa turvallisemman pysäköinnin kauppakeskus Chydeniassa

LähiTapiola Pohjanmaa on lahjoittanut kauppakeskus Chydenialle kulmasuojaukset parkkitalojen pylväisiin. Lahjoitus on osa LähiTapiola Pohjanmaan vahinkoja ennaltaehkäisevää työtä, jossa liikenneturvallisuuden edistäminen on keskeinen teema.

Pysäköintihallit ovat usein ahtaita ja niissä on osittain rajoittunut näkyvyys. Tämä johtaa siihen, että suuri osa autojen peltivahingoista tapahtuvat parkkihalleissa. Jo pieni törmäys kovaan betonipylvääseen voi aiheuttaa ikäviä naarmuja autoon. Yrityksen Tophartin* kulmasuojat, jotka ovat valmistettu Ukrainassa, suojaavat sekä autoja että hallien rakenteita vaurioilta autojen liikkuessa ja ovia avatessa.

– Haluamme edistää liikenneturvallisuutta niin omistaja-asiakkaillemme kuin pohjalaisille ylipäätään. Konkreettinen toimenpide tässä työssä on parantaa parkkihallien käyttäjäystävällisyyttä. Tavoitteenamme on merkittävästi vähentää vahinkojen määrää pysäköintitaloissa asentamalla iskunvaimentavia suojia Pohjanmaan vilkkaimpiin parkkihalleihin. Suojien ansiosta autoilija huomioi kulmat ja reunat paremmin, ja vaikka pieni törmäys tapahtuisikin, tästä ei synny kurjia naarmuja, kertoo LähiTapiola Pohjanmaan vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Lauri Laaksonen.

Kauppakeskus Chydeniasta löytyy laaja kirjo myymälöitä, ravintoloita ja kahviloita sekä muita palveluntarjoajia. Kaksi pysäköintitaloa yhteensä 234 asiakaspaikalla mahdollistavat ostoskeskuksen vaivattoman vierailun. Vastatakseen nykyajan tarpeisiin ja kävijöiden palautteeseen pysäköintiruutuja on aiemmin suurennettu. Kauppakeskuksen yhteisöpäällikkö Jessica Riksmanin mukaan kulmasuojaukset olivat looginen kehitysaskel vahinkojen ennaltaehkäisyssä.

– Kauppakeskus Chydenia on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön LähiTapiolan kanssa. Kehitämme jatkuvasti kauppakeskusta käyttäjälähtöisesti, ja asiakaspalautteiden perusteella levensimme viime vuonna parkkipaikkoja Chydenian parkkihalleissa. LähiTapiolan lahjoittamat kulmasuojat, jotka ovat asennettu parkkihallien kriittisin kohtiin, ovat erinomainen lisä parkkihallin käytettävyyden parantamiseen, sanoo Jessica Riksman.

Lähes puolet pohjalaisista autoista ovat vakuutettu LähiTapiolassa, ja tästä johtuen liikenneturvallisuus on erittäin tärkeä osa työtämme vahinkojen ennaltaehkäisemiseksi. Olemme myös tehneet merkittävän panostuksen parantaaksemme valtatie 8:n turvallisuutta älykkäiden riistavaroitusjärjestelmien asentamisen avulla.

*Tophart on lahtelainen yritys, joka valmistaa ja maahantuo erityisesti parkkihalleihin tarkoitettuja törmäyssuojia.