Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
FI
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
AjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
EtusivuUutishuoneAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmiaLähiTapiola-ryhmäYhtiöryhmätietoaYhtiötToiminnan tarkoitusLähiTapiola-ryhmän raportitKumppanuudet ja yhteistyöTöihin meilleLähiTapiola työnantajanaYrittäjänä LähiTapiolassaOpiskelijalleAvoimet työpaikatVastuullisuusVastuullisuus LähiTapiolassaYhteiskuntasuhteetKumppanuudet ja lahjoituksetHenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
Yhtiöt tiedottavatAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
LähiTapiola Pääkaupunkiseutu1.1.2025”Rakkaus jalkapalloon voitti rötöstelyn” – lahjoitusvaroilla ennaltaehkäistään lasten ja nuorten syrjäytymistä”Jos lapsi syystä tai toisesta lopettaa liikkumisen ja syrjäytyy, se on menetys koko yhteiskunnalle. Olemme auttaneet LähiTapiola Pääkaupunkiseudun ja muiden kumppaniemme lahjoitusvaroilla noin sataa lasta ja nuorta pysymään jalkapallon parissa. Kannustava yhteisöllisyys ja joukkuetaidot kantavat pitkälle elämässä”, HJK ry:n toiminnanjohtaja Timo Muurinen sanoo.
Neljäkymmentä lasta pinkoo jalkapallon perässä kuin se olisi maailman tärkein asia – ja tässä hetkessä se onkin. Tänään HJK:n 7–8-vuotiaat juniorit harjoittelevat Helsingin Meilahdessa pallonhallintaa, joka kehittää koordinaatiota. Pelin tiimellyksessä lapset oppivat muutakin arvokasta.”Jalkapalloilu tarjoaa mahdollisuuden kehittää sosiaalisia taitoja, kasvattaa itseluottamusta ja saada uusia ystäviä. Tiivis ja kannustava joukkueyhteisö ja siinä opitut taidot kantavat pitkälle elämässä”, HJK ry:n toiminnanjohtaja Timo Muurinen sanoo kentän laidalla.LähiTapiolan tuki on vaikuttanut jo sadan lapsen harrastukseenYhteiset arvot toivat HJK:n ja LähiTapiola Pääkaupunkiseudun yhteen vuonna 2017. Kumppanukset tekevät yhdessä töitä sen eteen, että mahdollisimman monella lapsella ja nuorella olisi tasavertainen mahdollisuus harrastaa jalkapalloa.Timo Muurisen mukaan yritysten tuki on tärkeämpää kuin koskaan. Ensin monissa perheissä korona toi lomautuksia. Nyt inflaatio ja työttömyys kiristävät tilannetta.”Lasten ei pitäisi kokea eriarvoisuutta. Pienen lapsen on vaikea käsittää, miksi toinen voi tehdä jotain, mikä ei ole itselle mahdollista”, hän toteaa.HJK:lla on Aulis Rytkönen -rahasto, johon LähiTapiolan ja muiden kumppaneiden lahjoitukset ohjataan.”Lahjoitusvaroilla monien vähävaraisten perheiden lapset ja nuoret pystyvät joko aloittamaan tai jatkamaan jalkapalloharrastustaan. Tuen hakijoiden määrä on kasvanut. LähiTapiolan harrastetuki on vaikuttanut jo noin sadan lapsen ja nuoren liikkumiseen. Se on upea juttu. Perheiden auttaminen on sijoitus tulevaisuuteen”, Muurinen sanoo.LähiTapiola Pääkaupunkiseutu on lahjoittanut varoja myös ukrainalaisten lasten harrastusmahdollisuuksien tukemiseen HJK:ssa.
Syrjäytyminen on menetys koko yhteiskunnalleHJK on Suomen suurin ja menestynein jalkapalloseura. Se liikuttaa viikoittain lähes 4 500 lasta ja nuorta. Nuorimmat tuen piirissä olevat lapset ovat kuusivuotiaita ja vanhimmat 16–17-vuotiaita.”Emme katso ikää vaan sitä, kuka on avun tarpeessa. Olemme onnellisessa asemassa, kun meillä on LähiTapiola Pääkaupunkiseudun kaltaisia isoja ja pitkäaikaisia kumppaneita, joiden tuella voimme estää lasten tippumisen pois harrastuksesta. Jos lapsi tai nuori lopettaa liikkumisen ja syrjäytyy, siinä ei menetä pelkästään HJK vaan koko yhteiskunta.”Monen lapsen arkiliikunta on urheiluseurojen varassa. Futiskenttä voi olla ainoa paikka, jossa lapsi kokee pärjäävänsä.”Kokemuksemme mukaan esimerkiksi kaikki maahanmuuttajataustaiset lapset ja nuoret eivät välttämättä käy koulussa, mutta jalkapallotreeneihin he tulevat joka kerta”, Muurinen sanoo.Joukkueessa he saavat sosiaalisia kontakteja ja kuuluvat yhteisöön.”Esimerkiksi Meilahden kentällä nyt harjoittelevilla lapsilla on viikossa 2–3 treeniä sekä peli, eli he näkevät toisiaan kolmesta neljään kertaan viikossa.”Monella riipaisevalla tarinalla onnellinen loppuTimo Muurisen mieleen on jäänyt monta koskettavaa tarinaa. Eräs perhe oli menettänyt kaiken omakotitalonsa palossa, lapsille futistreenit olivat tärkeä kiintopiste.”Monella tarinalla on onnellinen loppu. Nappulakengät jalassa lapsi voi unelmoida suuria. On ollut hienoa seurata läheltä, kuinka moni lapsi ja nuori on löytänyt elämälleen suunnan. Myös joukkuekavereiden kanssa solmitut ystävyyssuhteet kannattelevat monia.”Tunnettuun jalkapallosukuun kuuluvalle Muuriselle on jäänyt omilta pelivuosilta elinikäisiä ystäviä ja tukku koskettavia muistoja. Hänen isänsä on Suomen jalkapallomaajoukkueen entinen päävalmentaja Antti Muurinen.”Muistan junnuvuosiltani, kuinka osa kavereista oli tippumassa yhteiskunnan kelkasta ja lähti tekemään rikoksia. Jotkut jouduttiin jopa hyllyttämään joukkueesta. He halusivat kuitenkin pelata niin palavasti, että lopettivat rötöstelyn.”Nyt Timo Muurinen saa todistaa vastaavia tarinoita HJK:n toiminnanjohtajana.”Olemme saaneet monet lapset rakastumaan jalkapalloon. Se on johtanut positiivisen muutoksen tielle. Osa on päässyt urallaan pitkällekin. Näitä asioita haluan muistella vanhana kiikkustuolissa – että olen saanut olla mukana tekemässä jotain merkityksellistä.”
  • Lue myös: “Voin pelastaa jonkun hengen” – nuoret treenasivat elvytystaitoja Sankarikoulutuksessa
Helsingin Jalkapalloklubi eli HJK on yksi perinteisimmistä urheiluseuroista Suomessa. HJK on tehnyt jo yli 100 vuotta pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä suomalaisen jalkapalloilun kehittämiseksi. HJK ry on klubiperheen ydin: juuri se alkuperäinen HJK, joka perustettiin vuonna 1907. Seurassa harrastaa jalkapalloa noin 3500 lasta ja nuorta ja toimintaa pyörittää noin 600 vapaaehtoista toimihenkilöä. HJK ry:ssä pelaajan on mahdollisuus oman mielenkiintonsa mukaan harrastaa jalkapalloa pelkästä pelaamisen ilosta tai pyrkiä kehittymään yksilönä jopa kansainväliselle huipulle saakka.LähiTapiola Pääkaupunkiseutu ja jalkapalloseura HJK ry aloittivat yhteistyönsä vuonna 2017. Kumppanuuden keskiössä on lasten ja nuorten liikunnan tukeminen ja mahdollistaminen. LähiTapiolan tuesta osa ohjataan HJK:n lasten liikuntaleireihin, jotka ovat avoimia kaikille seurataustaa katsomatta. LähiTapiolan tuella mahdollistetaan leirille osallistuminen myös niille, joilla ei perheen taloudellisen tilanteen vuoksi olisi muuten mahdollisuutta osallistua leirille. Lisäksi osa LähiTapiolan tuesta ohjataan Aulis Rytkönen -rahastoon, jonka tavoitteena on mahdollistaa lasten ja nuorten jalkapallon pelaaminen perhetaustasta, taloudellisista syistä tai vaikkapa fyysisestä vammasta huolimatta.Artikkeli on julkaistu alun perin marraskuussa 2023 ja päivitetty tammikuussa 2025.
Muita ajankohtaisia asioita
LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa25.3.2025Tuulilasivahinkojen määrä kovassa kasvussa Etelä-Pohjanmaalla – Monista voisi selvitä korjauksella vaihdon sijaanTuulilasivahinkoja sattui eteläpohjalaisille vuonna 2024 yli 36 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna. Yhä useammasta vahingosta auton omistaja selviäisi kohtuuhintaisella korjauksella vaihdattamatta koko lasia, jos toimii ripeästi.LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa25.3.2025Sammutintarkastuspäivät alkavat – Tarkastettujen sammutinten määrään haetaan nyt reipasta kasvuaKevään merkkejä on jo ilmassa. Yksi sellainen on LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan perinteiset sammutintarkastuspäivät. LähiTapiolan asiakkaille käsisammuttimen tarkastus on omistaja-asiakasetuna maksuton. Listaus sammutintarkastuspaikoista ja ajoista löytyy tiedotteen lopusta.LähiTapiola Pääkaupunkiseutu24.3.2025Huolla ilmalämpöpumppu vahinkojen ehkäisemiseksi Yhä useamman pääkaupunkiseutulaisen kodista löytyy ilmalämpöpumppu, selviää LähiTapiolan kyselystä.
Katso lisää tiedotteita
UutishuoneTiedotteet”Rakkaus jalkapalloon voitti rötöstelyn” – lahjoitusvaroilla ennaltaehkäistään lasten ja nuorten syrjäytymistäHaluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn