Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
17.10.2023

Joustavuutta ja verotehokkuutta sijoitusvakuutuksella

LähiTapiolan sijoitusvalikoimasta löytyvät ratkaisut niin kuukausisäästäjälle kuin Private Banking -asiakkaallekin. Yksi tuotteistamme on sijoitusvakuutus – se on ainutlaatuinen, joustava ja verotehokas keino pitkän ajan sijoittamiseen. Tuotteena se voi olla monille vieras, joten virkistä muistiasi alla olevan koosteen avulla.Lue lisää sijoittamisesta

Joustavuutta ja veroetuja

Yksi sijoitusvakuutuksen parhaista ominaisuuksista on se, että sijoituskohteita voi vaihdella sopimuksen sisällä ilman veroseuraamuksia – kertynyttä tuottoa verotetaan vasta, kun nostat varoja sopimuksesta. Sijoitusvakuutus on siis käytännössä sopimus, joka sisältää erilaisia sijoituskohteita. Kohteet valitaan yhdessä asiantuntijamme kanssa, jolloin ne on valikoitu kullekin asiakkaalle sopiviksi. Asiantuntijan kanssa voi jutella joko henkilökohtaisessa tapaamisessa tai puhelinpalvelussa. Näin varmistumme, että sijoituskohde on aina juuri kyseisen asiakkaan tarpeisiin sopiva.

Kun sijoitusvakuutuksen sijoituskohteet on valittu, sijoitusvakuutukseen voi helposti tehdä lisäsijoituksia eli ostaa lisää samoja kohteita verkossa, tehdä muutoksia sijoitussuunnitelmaan tai nostaa sopimuksesta varoja takaisin tilille. Sijoitusvakuutuksessa ei ole myöskään maksimisummaa, kuten esimerkiksi osakesäästötilissä.

Perintösuunnittelun tueksi

Toinen erinomainen hyöty sijoitusvakuutuksessa on perintösuunnittelun mahdollisuus, sillä sijoitusvakuutus sisältää aina henkivakuutuksen. Monet haluavat jo etukäteen miettiä, miten omaisuutensa haluaa jaettavan ja esimerkiksi auttaa perillisiä perintöverojen maksussa. Sijoitusvakuutukseen valitaan aina edunsaajat, joita asiakas voi päivittää elämäntilanteen muuttuessa. He voivat olla läheisiä tai ketä tahansa muita. Kun vakuutettu menehtyy, katsotaan muut sijoitukset, kuten rahastot, kuolinpesän omaisuudeksi, ja ne jaetaan perinnönjaossa lakimääräisen perimysjärjestyksen tai mahdollisen testamentin mukaisesti. Sijoitusvakuutukseen kertynyt säästö sen sijaan maksetaan suoraan valituille edunsaajille yleensä jo ennen muuta perinnönjakoa.

Miten edunsaajat hyötyvät tästä? Jos edunsaajaksi on valittu puoliso tai muu läheinen, hän saa sijoitusvakuutuksen säästöt tililleen yleensä jo menehtymisen jälkeen. Tämä raha voi tukea perillisiä esimerkiksi perintöverojen maksussa, varsinkin jos perittävänä on kiinteää omaisuutta, jota ei haluta myydä. Edunsaajaksi voi valita kenet tahansa, jolloin asiakas pääsee vaikuttamaan omaisuuden jakamiseen vakuutussäästöjen osalta. Sijoitusvakuutuksen varat ovat saajalleen veronalaista tuloa.

Kanssasijoittaminen ja suuren sijoittajan edut

LähiTapiola on itse iso sijoittaja, ja sijoitusvakuutuksen kautta tarjoamme myös asiakkaille mahdollisuuden sijoittaa samoihin kohteisiin, joihin itsekin sijoitamme. Tästä puhutaan usein kanssasijoittamisena. Kanssasijoittamisen sijoituskohteet eivät yleensä ole saatavilla piensijoittajille, mutta sijoitusvakuutuksen kautta pääsee käsiksi kiinnostaviin kohteisiin, kuten kiinteistöihin ja pääomasijoituksiin.

LähiTapiolan sijoitusfilosofia on olla pitkäjänteinen ja vastuullinen. Haluamme hakea sijoitetuille varoille tuottoa eri riskitasoilla, mutta emme säntäile trendien tai todella riskipitoisten sijoitusten perässä huolehtiaksemme myös vakuutusyhtiöiden varoista vastuullisesti. Tämä pätee myös sijoitusvakuutuksiimme.

Kattavan tuotevalikoiman kaivattu lisä: Seligson & Co Varainhoito -sijoitussalkut

Sijoitusvakuutuksen sijoituskohteet voi valita monipuolisesta valikoimastamme ja sopimuksen sisällä on mahdollista rakentaa useita eri sijoitusstrategioita. Säästöjä voi kerryttää sekä kertasijoituksilla että säännöllisesti kuukausittain. Sijoitusvakuutukseen valittavia sijoituskohteita on saatavilla monipuolisesti. Esimerkiksi Laajan hajautuksen salkut sopivat sijoittajalle, joka haluaa hajauttaa eri omaisuusluokkiin, kun taas Sijoitusrahastot sopivat aktiivisen sijoittajan tarpeisiin, sillä niistä löytyy monipuolisesti eri riskitasoihin sopivia ratkaisuja.

Tuorein lisä sijoitusvakuutuksen tuotevalikoimaan ovat Seligson & Co Varainhoito -sijoitussalkut eri riskitasoilla. Salkut tulivat myyntiin elokuussa 2023 ja korvasivat vanhat Indeksivarainhoitosalkut. Seligson & Co Varainhoito -salkut ovat markkinaohjautuvia eli ne tavoittelevat markkinatuottoa. Salkuista löytyy erilaisia tasapainoisia yhdistelmiä korko- ja osakesijoituksia, mikä vaikuttaa niiden tuotto- ja riskitasoon. Salkut ovat olleet todella suosittuja asiakkaiden parissa, eli ehdoton suositus lukaisemaan niistä lisää täältä.

Sijoitusvakuutukseen sijoittamisen voi aloittaa varaamalla tästä ajan tapaamiseen tai soittamalla Säästämisen ja sijoittamisen asiakaspalveluun 09 453 8500 (ma-klo 9-17).