Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Keski-SuomiElämänturva16.10.2023

LähiLahjoitukset tukevat paikallista hyvinvointia ja elinvoimaa – Ehdota lahjoituskohdetta LähiTapiola Keski-Suomen toimialueella

LähiTapiola Keski-Suomi on asiakkaidensa omistama paikallinen elämänturvayhtiö, jonka yhtenä tavoitteena on edistää Keski-Suomen elinvoimaisuutta ja hyvinvointia. Paikallisena vastuullisuus- ja elämänturvatekona teemme lahjoituksia, joiden avulla yhteisöt ja yleishyödylliset yhdistykset saavat tukea toimintaansa.

Haluamme kannustaa omistaja-asiakkaitamme sekä yhteisöjä ehdottamaan ajankohtaisia ja alueen hyvinvointia edistäviä lahjoituskohteita. Kysely lahjoitusehdokkaista on avoinna 5.11.2023 asti. Lahjoituksen saajan tulee olla voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys tai yhteisö, joka toimii LähiTapiola Keski-Suomen toiminta-alueella.

LähiTapiola Keski-Suomen Lähilahjoitukset tehdään yhtiön lahjoituksiin tarkoitetusta käyttörahastosta, johon varoja on kerrytetty tuloksellisten vuosien aikana. LähiTapiola Keski-Suomen hallitus tekee lopulliset lahjoituskohdevalinnat omistaja-asiakkaiden ehdotusten pohjalta.

LähiTapiola Keski-Suomen LähiLahjoituksen teemat 2023

Voit ehdottaa lahjoituksen saajaksi yleishyödyllistä yhdistystä alla olevista teemoista. Lahjoitukset ovat vastikkeettomia, eli ne eivät edellytä markkinoinnillisia toimenpiteitä lahjoituksen saajalta.

Arjen turvallisuus ja pelastustoiminta

  • Paikallisyhteisöjen ja haja-asustusalueiden arjen turvallisuutta parantavat hankkeet (palo-, vesi- ja liikenneturvallisuus)

  • Vapaaehtoisten palokuntien toiminta, vapaaehtoinen vesipelastustoiminta

  • Pelastustoiminnan vapaaehtoistyöhön liittyvä hanke tai tutkimus

Kestävä, viihtyisä ja turvallinen lähiympäristö

  • Turvallisuutta ja viihtyvyyttä parantavat hankkeet

  • Kylä- ja kaupunginosayhdistysten hankkeet asuinalueen viihtyisyyden parantamiseksi

  • Maiseman tai rantojen raivaus- ja siivoushankkeet

Henkisen hyvinvoinnin edistäminen

  • Mielenterveys ja ennaltaehkäisevä hyvinvoinnin edistäminen

  • Mielenterveyttä edistävät hankkeet ja tutkimus

  • Yksinäisyyden vähentäminen ja yhteisöllisyyden vahvistaminen eri elämänvaiheissa

  • Ikäihmisten sosiaalista vuorovaikutusta lisäävien vapaaehtoistoiminnan muotojen tukeminen


Vuonna 2022 teimme juhlavuotemme kunniaksi ennätysmäärän LähiLahjoituksia. Lue lisää viime vuoden lahjoituksista täältä:

LähiTapiola Keski-Suomi lahjoittaa paikalliseen hyvinvointiin 150 000 euroa – Kriisikeskus Mobilen tukea jatketaan 50 000 eurolla.