Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola VellamoElämänturva12.10.2023

LähiTapiola Vellamo: Blomqvistin perheen asiakastarina rohkeudesta

Rohkeus ei ole sitä että elää riskillä miettimättä tulevaa. Rohkeutta on uskaltaa elää oman näköistä elämää. Ja kun elämä on turvattu on lupa myös silloin tällöin epäonnistua kertoo Sami Blomqvist Kymijoen maisemissa Kouvolassa. Katso Blomqvistin perheen koko tarina täältä

Vellamo

Koulun alku on suuri etappi pienen ihmisen ja hänen perheensä elämässä.

Kouvolalaisessa omakotitalossa tämä hetki koettiin toistamiseen elokuussa, kun Blomqvistin perheen kuopus lähti koulutielle. Kesän ajan käytössä olleet kävelysauvat jäivät tärkeänä päivänä nojaamaan olohuoneen sohvaan.

– Ilari sai kipsin pois jalasta kesäloman viimeisen päivän kunniaksi! Tässä perheessä vauhtia riittää emmekä vaimoni Maijan kanssa tykkää olla koko ajan hokemassa lapsille, että varokaa nyt, ettei vaan satu, Sami Blomqvist kertoo nauraen.

Lapsen kipsattu jalka toki rajoitti jonkin verran kesänviettoa, mutta asiaan oli helpompi suhtautua astetta rennommin, kun sairaskuluvakuutuksen ansiosta poika pääsi nopeasti hyvään hoitoon yksityiselle puolelle.

Vellamo

Kuva syyskuulta, jolloin Ilari ei enää kaivannut saattajaa. Koulumatkaa kertyy kotiovelta 1,7 kilometriä ja reitti on ekaluokkalaisellekin turvallinen kulkea.

Valoisa ja poikkeuksellisen suuri olohuone yhdistyy kodikkaaseen keittiöön, jossa on juuri lämmitetty ensimmäisen koulupäivän päivällinen.

Toinen perheen kissoistakin saapuu tuoksun perässä katsomaan, mitä on tarjolla. Läksyjä ei opettaja vielä ensimmäisenä päivänä antanut, joten Ilari intoilee jo uloslähtöä kavereiden kanssa. Mutta ensin on maltettava syödä.

Blomqvistien kodin pohjapiirustusta on turha etsiä talokirjojen katalogeista. Reilun 200 neliön asunto on aikoinaan ollut kyläkauppa. Kellarikerroksessa on tilaa vielä toinen mokoma. Aikoinaan siellä on ollut ruokakaupan kylmäsäilytystilat. Kun perhe muutti taloon kymmenen vuotta sitten, se oli jo remontoitu asuintaloksi.

– Pelkkä olohuone on samankokoinen kuin koko kolmiomme Helsingissä! Neliöitä onkin hyvä olla runsaasti, sillä rakastamme kutsua kaveriperheitä kylään. Pitää olla tilaa olla, tehdä ja majoittaa, Maija Blomqvist kertoo.

Kodiksi muuttuneella kiinteistöllä on jo ikää ja siinä on teetetty monenlaisia muutostöitä, joten siksikin laaja kotivakuutus tuntui tärkeältä. Onnekseen perhe on saanut asustella jo vuosikymmenen ilman suurempia murheita.

Talo on 1960-luvulla hyvin rakennettu ja sitä on myös remontoitu viisaudella.

Vellamo


KUVATEKSTI: Poikkeuksellisen suuri olohuone on kodin sydän, jossa Maijan tulee tehtyä suurin osa kotihommista. Samalla voi pitää silmällä lasten läksyjen tekoa keittiön pöydän ääressä.

Blomqvistien muutto Helsingistä Kouvolaan noudattelee monelle lapsiperheelle tuttua kaavaa. Dinkku-aikuisille (Double Income No Kids) elämä pääkaupungin sykkeessä oli parasta mitä elämään saattoi kuvitella.

Mutta kun kahdesta tuli kolme, asetettiin puntariin muutakin kuin kahden aikuisen villi ja vapaa elämä. Perheen esikoinen Lili syntyi vuonna 2010. Tuoreiden vanhempien ajatukset alkoivat karkailla lapsiperhearkeen jossain ihan muualla.

Maija on kotoisin Kymenlaaksosta, jossa hänen vanhempansa edelleen asuvat. Suuremman perheasunnon etsintä Kouvolan seudulta alkoi tuntua oikealta. Toki se vaati myös annoksen rohkeutta, sillä Samilla ei ollut tietoa työpaikasta ison elämänmuutoksen kynnyksellä.

– Edellinen työnantajani tarjosi yt-neuvotteluissa lähtöpakettia, johon olin tarttunut. Jäin ammatillisesti hetkeksi tyhjän päälle, kun muuttokuorma suuntasi kohti unelmakotiamme ja rauhallisempaa kotiseutua.

Rohkean siirron mahdollisti sopiva vakuutusturva kaikilla elämän osa-alueilla. Laajasti vakuutettuna on koti, autot ja ihmiset. Jos jotain yllättävää tapahtuisi, olisi korvaussumman oltava sellainen, ettei perhe joutuisi pulaan, vaikka Sami olisikin hetken työnhakijana.

Lenkkipolulla tervehdys elämänturvakumppanilta

Media-alan myynnissä työskentelevän Samin epätietoisuuden välitila ei kuitenkaan kauaa kestänyt. Uusi ja mielekäs työ omalta alalta Kouvolan seudun vastuuhenkilönä löytyi ja leppoisa arki asettui uomiinsa.

Muuttopäätös ei ole kaduttanut hetkeäkään.

– Lasten koulumatka on lyhyt, harrastuksiin mahtuu mukaan eikä pääkaupungin ruuhkia ole ikävä. Täällä vastaantulijoita tervehditään ja vakuutusyhtiön tuttu asiakaspalvelijakin jää lenkkipolulla vaihtamaan kuulumisia. Sellaista tuskin tapahtuisi ison kaupungin arjessa, Sami kertailee.

Vellamo

Muuton yhteydessä perheen vakuutusyhtiöksi valikoitui LähiTapiola Vellamo.

Lämminhenkinen palvelu on ollut aina aidosti kuuntelevaa. Sami ja Maija kokevat, että heidän elämäntilanteensa on hyvin ymmärretty ja käyty tarkoin yhdessä läpi elämänturva, jonka juuri he arkeensa tarvitsevat.

LähiTapiolan toimintatapaan kuuluu, että asiakkaat kontaktoidaan tietyin väliajoin, ellei asiakas ole itse ollut yhteydessä vakuutusyhtiön suuntaan. Ajankohtaiset vakuuttamistarpeet tai -muutokset voi tehdä puhelimitse, verkkopalvelun kautta tai käymällä toimistolla –

mikä itselle parhaiten sopii.

Verkkopalvelua Blomqvistit kehuvat helppokäyttöiseksi, mutta etenkin Sami tarttuu mieluiten puhelimeen vaihtaakseen samalla kuulumiset tutun asiakaspalvelijan kanssa.

Vellamo

KUVATEKSTI: Toisinaan keittiönpöydän ääressä on kahden etätyöläisen työpiste. Nemo-kissa toimii työnjohtajana ja muistuttaa tarpeellisista mikrotauoista.

Maijan kymenlaaksolaisjuuret ovat kirjaimellisesti paikallisten metsien siimeksessä, sillä Maija on vahvaa suunnistajasukua. Suunnistuksesta on innostunut myös urheilullinen Sami, ja yhdessä on kierretty Jukolan viesteissäkin ympäri Suomea. Luonnossa liikkuminen on koko perheen yhteinen juttu, johon myös energiset isovanhemmat osallistuvat.

– Retkeilymaastoja ja luontopolkuja löytyy seudulta runsaasti lyhyen ajomatkan päästä. Kyläyhdistyksen laavulle ihanaan maalaismaisemaan pääsee kotiovelta kävellen. Siellä käymme usein yhdessä uimassa, Maija kertoo.

Vellamo

Aktiivisessa perheessä on kokeiltu rohkeasti erilaisia liikuntalajeja ja matkusteltu uusien kokemusten innoittamina.

Huoleton ja rento elämäntapa tuntuu sekä Samista että Maijasta heidän jutultaan. Se ei kuitenkaan olisi mahdollista ilman oikeanlaista elämänturvakumppania.

– Meillä on terveyttä, taloutta ja arkea turvaamassa LähiTapiola Vellamo. Näin ei epäonnistumisiakaan tarvitse niin kovin pelätä. Rohkeus on arvo, jota haluamme välittää myös Lilille ja Ilarille. Etteivät he jättäisi elämässään asioita tekemättä ja kokematta vain siksi, että kannattaa varmuuden vuoksi varoa, Sami kiteyttää.

Teksti: Terhi Kangas, kuvat: Jouni Korhonen, video: Inspiroiva Creative

Tutustu tarkemmin Blomqvistin perhettä palveleviin vakuutusratkaisuihin täältä.