Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Lappi Elämänturva 18.9.2023

Tulevaisuuden päivät -opiskelijatapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa sekä livenä että streamina - teemoina mielenterveys ja raha

Tulevaisuuden päivät on opiskelijoille ja aikuisuuden kynnyksellä oleville nuorille suunnattu maksuton tapahtuma, joka järjestetään Lapin ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijoiden ja LähiTapiola Lapin yhteistyönä nyt kolmannen kerran. Tämän vuoden teemoiksi valikoituivat mielenterveys ja oman talouden raha-asiat.

Tulevaisuuden päivät -opiskelijatapahtuma juontaa juurensa LähiTapiola Lapin vuonna 2019 Lapin ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijoille järjestetystä kilpailusta, jossa haettiin näkemyksiä ja ideoita vastuullisiin sekä merkityksellisiin nuorten asiakkaiden arvoja ja mielenkiinnon kohteita vastaaviin asiakasetuihin.

Kilpailun voitti Tulevaisuuden päivät -konsepti, jonka pohjalta tapahtuma toteutetaan nyt kolmatta kertaa Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Roope Kuosmasen , Sara Lehtolan , Minna Moilasen , Ilona Vasiljeffin ja LähiTapiola Lapin yhteistyönä.

-Haluamme olla mukana nuorten arjessa. Kilpailulla luotiin aikanaan aivan uudenlaista yhteistyötä ja vuoropuhelua Lapin ammattikorkeakoulun ja opiskelijoiden kanssa, ja itse tapahtumat ovat luonteva jatko sille. Idea pysyy samana, mutta tapahtuma on aina järjestäjiensä eli opiskelijoiden näköinen, LähiTapiola Lapin liiketoimintajohtaja Heli Kallio kertoo.

Opiskelijat kertovat tapahtuman järjestämisen olleen antoisaa ja opettavaista. He ovat itse suunnitelleet tapahtuman sisällön, neuvotelleet mukaan yhteistyökumppanit ja ovat suuressa roolissa myös tapahtumapäivänä itse toteutuksessa osana opintojaan.

-Mielenterveys ja oman talouden raha-asiat valikoituvat aiheiksi, koska ne ovat ajankohtaisempia kuin koskaan ennen. Näitä asioita ei voi myöskään tuoda mielestämme liikaa esille, opiskelijat kertovat.

-Tapahtuman järjestäminen on ollut mielenkiintoista kaikin puolin. Jo tähän mennessä on opittu hirveästi uutta ja sisäistetty mitä kaikkea tällaisen tapahtuman järjestäminen vaatiikaan. Odotamme innolla tapahtumapäivää ja sitä, että näemme työmme todellisen tuloksen, opiskelijat lisäävät.

Kallion mukaan tapahtuman järjestelyihin liittyvät tehtävät ovat olleet hyvin vaihtelevia aina mainosmallina toimimisesta lähtien ja kaikki ovat heittäytyneet rohkeasti mukaan toteuttamiseen.

-On ollut hienoa seurata opiskelijoiden työskentelyä tapahtuman parissa, Kallio tiivistää.

Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa livetapahtumana, jota on mahdollista tulla seuraamaan paikan päälle Rovaniemelle Sampokeskukseen. Paikkasidonnainen tapahtuma ei kuitenkaan ole sillä se myös streamataan verkkoon. Reaaliaikaiseen livelähetykseen pääsee mukaan osoitteessa www.livekuvaukset.fi/tulevaisuuden-paivat-2023 .

-Toivottavasti paikalle ja streamiin saapuu paljon nuoria. Jos tapahtumapaikalle ei jostain syystä pääse, streamiin on kuitenkin helppo tulla, vaikka omalta kotisohvalta, opiskelijat vinkkaavat.

21.9.2023 klo 12-16 järjestettävän Tulevaisuuden päivät -opiskelijatapahtuman juontaa YleX:stä ja Selviytyjät Suomesta tuttu Tommi Manninen , joka on kotoisin Sodankylästä. Ohjelma rakentuu teemojen mukaisten asiantuntijapuheenvuorojen ympärille - luvassa on keskustelua mielen hyvinvoinnista, yrittäjyydestä sekä oman talouden ja raha-asioiden hallinnasta. Tapahtuma tulee huipentumaan Rovaniemeltä lähtöisin olevan Rosa Costeen minikeikkaan.

Ohjelma

12:00 Tervetuloa Tulevaisuuden päivät -tapahtumaan
12:15 Nuoren yrittäjän tarina / Santeri Lintula
12:30 Tietoa budjetoimisesta ja säästämisestä / @matkallasataan videotervehdys
12:45 Konkariyrittäjän talousvinkit yrittäjyydestä haaveilevalle / Antti Laitila
13:00 Varaudu pieniin riskeihin säästämällä, suuriin vakuuttamalla / LähiTapiola Lappi
13:30 Talouden tasapainoa tukee myös mielenterveys - Mitä sinulle kuuluu tänään? / Ilkka-Petri Välitalo
13:45 Mieli balanssissa / Balanssi Ry
14:00 Mindfulness-hetki / Lumia Wellness
14:20 Oman elämän ohjaksissa / Elina Pehkonen
14:35 Mielenterveyspaneeli / Elina Pehkonen, Ilkka-Petri Välitalo, Santeri Lintula, Sara Lehtola
15:05 Arvonta
15:20 Minikeikka / Rosa Coste
15:40 Loppusanat / Tommi Manninen
16:00 Tapahtuma päättyy

Lisätietoja

Heli Kallio, liiketoimintajohtaja, LähiTapiola Lappi, 044 060 3046, heli.kallio@lahitapiola.fi
Henna Nurminen, henkilöstöpäällikkö, LähiTapiola Lappi, 041 730 1239, henna.nurminen@lahitapiola.fi