Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Kainuu-Koillismaa13.9.2023

LähiTapiola Kainuu-Koillismaa lahjoittaa käyttörahastostaan yhteensä 100.000 € yleishyödyllisille toimijoille

LähiTapiola -ryhmän elämänturvastrategian mukaisesti LähiTapiola Kainuu-Koillismaa haluaa olla vaikuttamassa vastuullisesti asiakkaidensa lähielinpiirissä ja lahjoittaa käyttörahastostaan 100.000 euroa yleishyödyllisiin tarkoituksiin.

LähiTapiola Kainuu-Koillismaa haluaa edistää kainuulaisten sekä koillismaalaisten hyvinvointia ja elinvoimaa tukemalla paikallisten yhdistysten ja yhteisöjen toimintaa. LähiTapiola Kainuu-Koillismaa on asiakkaidensa omistama. Se tarkoittaa, että asiakkailla on todelliset ja toimivat vaikuttamiskanavat sekä oikeus osallistua alueyhtiön yhtiökokoukseen.


- Koska asiakkaamme omistavat meidät, meillä ei ole osakkeen omistajia, joille jakaisimme tuottoa hyvinä vuosina. Mahdollinen tuotto käytetään kokonaisuudessaan meidän omistaja-asiakkaidemme hyväksi ja osa tuotosta siirretään käyttörahastoon, josta teemme vastuullisia elämänturvatekoja kotiseudullamme, LähiTapiola Kainuu-Koillismaan toimitusjohtaja Olli Kokkonen kertoo.

LähiTapiola Kainuu-Koillismaa siirtää hallituksen päätöksellä vuosittain osan yhtiön edellisen tilikauden mahdollisesta voitosta varoja käyttörahastoon, joka on tarkoitettu toimialueemme yleishyödyllisiin ja yhteiskuntavastuullisiin tarkoituksiin.

- Meille on tärkeää toimialueemme elinvoimaisuus sekä ihmisten hyvinvointi. Paikallisena yhtiönä haluamme toimia entistä vahvemmin alueemme hyväksi. Yhteiskuntavastuu merkitsee meille aktiivista osallistumista lähiyhteisöjen ja yhteiskunnan kehittämiseen. Tärkeintä on, että tuettava kohde on yleishyödyllinen ja tekee jotakin alueen elinvoiman hyväksi, Kokkonen jatkaa.

LähiTapiola -ryhmän elämänturvastrategian mukaisesti vaikutamme vastuullisesti asiakkaidemme lähielinpiirissä ja olemme lahjoittaneet syksyn aikana käyttörahastostamme 100.000 euroa yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Voittoa tavoittelemattomilla, yleishyödyllisillä yhdistyksillä ja yhteisöillä oli mahdollisuus hakea tukea täyttämällä kaikille avoin hakulomake toukokuun 2023 aikana.

Päätimme lahjoittaa käyttörahastostamme tukea kaikkiaan 53 hakijalle yhteensä 100.000 euroa. Päätös perustui useisiin tekijöihin ja valintakriteereinä vuoden 2023 käyttörahastolahjoituksessa oli seuraavat asiat:

1. Arjen turvallisuus ja pelastustoiminta
- Paikallisyhteisöjen ja haja-asustusalueiden arjen turvallisuutta parantavat hankkeet (palo-, vesi- ja liikenneturvallisuus)
- Vapaaehtoisten palokuntien toiminta, vapaaehtoinen meripelastustoiminta
- Pelastustoiminnan vapaaehtoistyöhön liittyvä hanke tai tutkimus

2. Henkisen hyvinvoinnin edistäminen
- Mielenterveys ja ennaltaehkäisevä hyvinvoinnin edistäminen
- Mielenterveyttä edistävät hankkeet tai tutkimus
- Yksinäisyyden vähentäminen ja yhteisöllisyyden vahvistaminen eri elämänvaiheissa
- Ikäihmisten sosiaalista vuorovaikutusta lisäävien vapaaehtoistoiminnan muotojen tukeminen

3. Kestävä, viihtyisä ja turvallinen lähiympäristö
- Turvallisuutta ja viihtyvyyttä parantavat hankkeet esim. koulujen ja harrastuspaikkojen lähellä
- Kylä- ja kaupunginosayhdistysten hankkeet asuinalueen viihtyisyyden parantamiseksi
- Maiseman tai rantojen raivaus- ja siivoushankkeet

Lisäksi painotimme valinnoissamme pysyviä hankkeita, jolloin tuesta hyötyisivät useat toimialueemme asukkaat. Painotimme valinnoissamme myös alueellista tasapuolisuutta.

Lahjoitimme Käyttörahastostamme tukea 53 yhdistykselle/yhteisölle. Näistä 22 toimivat Kajaanissa ja heidän lahjoitussumma on yhteensä 44 900 euroa.

LähiTapiola Kainuu-Koillismaan käyttörahastolahjoituksen saajat Kajaanissa toimiville yhdistyksille ja yhteisöille vuonna 2023 ovat:


Käyttörahastolahjoitustilaisuus ylläoleville tuensaajille pidettiin LähiTapiola Kainuu-Koillismaan toimistolla Kajaanissa ke 13.9.2023.

Lue myös muut vuoden 2023 LähiTapiola Kainuu-Koillismaan käyttörahastolahjoitusten saajat tiedotteistamme:
Koillismaan ja Ylä-Kainuun alueen käyttörahastolahjoitukset
Sotkamon ja Kuhmon alueen käyttörahastolahjoitukset

Lisätietoja:
LähiTapiola Kainuu-Koillismaa, toimitusjohtaja Olli Kokkonen, olli.kokkonen@lahitapiola.fi, p. 050 550 4607