Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola UusimaaTerveys24.8.2023

Hoitoon pääsy koetaan vaikeaksi Uudellamaalla – erityisesti terveydenhoitohenkilökunnan saatavuus huolestuttaa

LähiTapiolan tuottaman Arjen katsaus* -kyselyn perusteella uusmaalaiset ovat huomattavasti keskivertosuomalaista enemmän huolissaan pitkistä hoitojonoista, terveydenhuollon rahoituksesta ja erityisesti terveydenhoitohenkilökunnan saatavuudesta.

Yli joka kolmas (69 %) LähiTapiola Uusimaan toimialueella on huolissaan siitä, että omalla kotiseudulla hoitoon pääsyä terveyspalveluihin voi joutua odottamaan pitkään esimerkiksi päivystyksen ruuhkan tai leikkausjonojen takia. Lisäksi puolet (50 %) alueen vastaajista on huolissaan erityisesti siitä, saadaanko alueelle palkattua lääkäreitä, hoitajia tai muita terveydenhuollon ammattilaisia. Valtakunnallisesti näin kokee 39 % vastaajista. Uudellamaalla ollaan myös enemmän huolissaan alueellisen terveyspalveluiden rahoituksesta, verrattuna valtakunnalliseen.

Vakuutusten avulla voi varautua taloudellisesti elämässä vastaan tuleviin yllätyksiin. Neljännes uusmaalaisista on varautunut nopeaan hoitoon pääsyyn vakuutusturvan avulla; 25 %:lla on vapaaehtoinen sairauskulu- tai tapaturmavakuutus tai harkitsee sen ottamista.

– Terveysasioissa yhteiskunta vastaa monista riskeistä ja tarjoaa kattavan, kaikille kuuluvan julkisen terveydenhuollon. Vapaaehtoisilla vakuutuksilla voidaan täydentää yhteiskunnan turvaverkkoa, ja uusmaalaiset ovat kokeneet tämän täydennyksen tärkeäksi, toteaa LähiTapiola Uusimaan liiketoimintajohtaja Timo Rajala.


– Mielenterveyspalveluissa haaste on myös siinä, että niiden tarve on lisääntynyt. LähiTapiola Uusimaa on tarttunut asiaan lahjoittamalla viimeisten vuosien aikana mielenterveyttä tukeville toimijoille yhteensä 220 000 euroa erilaisiin hankkeisiin ja projekteihin. Meidän kaikkien panosta tarvitaan mielenterveyden ja henkisen hyvinvoinnin edistämiseksi alueellamme, kannustaa Rajala.

Tutustu terveysvakuuttamisen tuotteisiin ja palveluihin täältä (suora linkki)

*Arjen katsaus -kyselyyn vastasi 4. – 30.1.2023 välisenä aikana yhteensä 5.567 henkilöä ja alueella Uusimaa 300 henkilöä. Haastattelut kerättiin Gallup Forumissa. Kyseessä on Kantar Publicin käyttämä vastaajapaneeli, jonka tiedonsiirrossa hyödynnetään internettiä. Tulosten tilastollinen virhemarginaali on LähiTapiola Uusimaan osalta + 5,6 %.