Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
FI
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
AjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
EtusivuUutishuoneAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmiaLähiTapiola-ryhmäYhtiöryhmätietoaYhtiötToiminnan tarkoitusLähiTapiola-ryhmän raportitKumppanuudet ja yhteistyöTöihin meilleLähiTapiola työnantajanaYrittäjänä LähiTapiolassaOpiskelijalleAvoimet työpaikatVastuullisuusVastuullisuus LähiTapiolassaYhteiskuntasuhteetKumppanuudet ja lahjoituksetHenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
Yhtiöt tiedottavatAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
LähiTapiola UusimaaTerveys24.8.2023Hoitoon pääsy koetaan vaikeaksi Uudellamaalla – erityisesti terveydenhoitohenkilökunnan saatavuus huolestuttaaLähiTapiolan tuottaman Arjen katsaus* -kyselyn perusteella uusmaalaiset ovat huomattavasti keskivertosuomalaista enemmän huolissaan pitkistä hoitojonoista, terveydenhuollon rahoituksesta ja erityisesti terveydenhoitohenkilökunnan saatavuudesta.
Yli joka kolmas (69 %) LähiTapiola Uusimaan toimialueella on huolissaan siitä, että omalla kotiseudulla hoitoon pääsyä terveyspalveluihin voi joutua odottamaan pitkään esimerkiksi päivystyksen ruuhkan tai leikkausjonojen takia. Lisäksi puolet (50 %) alueen vastaajista on huolissaan erityisesti siitä, saadaanko alueelle palkattua lääkäreitä, hoitajia tai muita terveydenhuollon ammattilaisia. Valtakunnallisesti näin kokee 39 % vastaajista. Uudellamaalla ollaan myös enemmän huolissaan alueellisen terveyspalveluiden rahoituksesta, verrattuna valtakunnalliseen.Vakuutusten avulla voi varautua taloudellisesti elämässä vastaan tuleviin yllätyksiin. Neljännes uusmaalaisista on varautunut nopeaan hoitoon pääsyyn vakuutusturvan avulla; 25 %:lla on vapaaehtoinen sairauskulu- tai tapaturmavakuutus tai harkitsee sen ottamista.

– Terveysasioissa yhteiskunta vastaa monista riskeistä ja tarjoaa kattavan, kaikille kuuluvan julkisen terveydenhuollon. Vapaaehtoisilla vakuutuksilla voidaan täydentää yhteiskunnan turvaverkkoa, ja uusmaalaiset ovat kokeneet tämän täydennyksen tärkeäksi, toteaa LähiTapiola Uusimaan liiketoimintajohtaja Timo Rajala.

– Mielenterveyspalveluissa haaste on myös siinä, että niiden tarve on lisääntynyt. LähiTapiola Uusimaa on tarttunut asiaan lahjoittamalla viimeisten vuosien aikana mielenterveyttä tukeville toimijoille yhteensä 220 000 euroa erilaisiin hankkeisiin ja projekteihin. Meidän kaikkien panosta tarvitaan mielenterveyden ja henkisen hyvinvoinnin edistämiseksi alueellamme, kannustaa Rajala.

Tutustu terveysvakuuttamisen tuotteisiin ja palveluihin täältä (suora linkki)

*Arjen katsaus -kyselyyn vastasi 4. – 30.1.2023 välisenä aikana yhteensä 5.567 henkilöä ja alueella Uusimaa 300 henkilöä. Haastattelut kerättiin Gallup Forumissa. Kyseessä on Kantar Publicin käyttämä vastaajapaneeli, jonka tiedonsiirrossa hyödynnetään internettiä. Tulosten tilastollinen virhemarginaali on LähiTapiola Uusimaan osalta + 5,6 %.
Muita ajankohtaisia asioita
LähiTapiola Pohjoinen7.5.2025Täällä ovat Oulun riskialtteimmat kolaripaikat – ”Liikennesäännöt unohtuvat parkkipaikoilla” LähiTapiola Pohjoisen vahinkotietojen mukaan Oulussa eniten liikennevahinkoja syntyy parkkipaikoilla ja -halleissa sekä tiiviisti liikennöityjen risteysalueiden ja liittymien yhteydessä. Kyselyn mukaan parkkipaikoilla syntyy vaaratilanteita eritoten siksi, etteivät autoilijat ota kanssaihmisiä riittävän hyvin huomioon. LähiTapiola Loimi-Häme5.5.2025Kysely: Joka viides kokenut ”läheltä piti” -palovahinkotilanteen kotona tai mökillä – ”jokainen sekunti on arvokas”Paloturvallisuus on tärkeää kaikkialla, erityisesti kotona, mökillä ja veneessä. Toimiva sammutin voi olla ratkaiseva tekijä palon alkuvaiheessa, jolloin se voi estää tulipalon leviämisen ja pelastaa omaisuutta sekä ihmishenkiä.LähiTapiola Länsi-Suomi5.5.2025Mökillä on syytä käytellä moottorisahaa jo nyt – Kaatunut puu syypää joka toiseen myrskyvahinkoon Myrskyt ovat aiheuttaneet vahinkoja joka kolmannen länsisuomalaisen kodissa, selviää LähiTapiolan tuoreesta kyselystä. Joka toisen vahingon syynä on kaatunut puu. Mökkikauden alku on asiantuntijan mukaan paras aika riskipuiden ennakoivalle kaatamiselle, mutta myös vaaran paikka itse tekevälle.
Katso lisää tiedotteita
UutishuoneTiedotteetHoitoon pääsy koetaan vaikeaksi Uudellamaalla – erityisesti terveydenhoitohenkilökunnan saatavuus huolestuttaaHaluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn