Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola ItäTalous16.8.2023

LähiTapiola Idän tulostiedote: Markkinaosuuden kasvun taustalla sekä myynnin myönteinen kehitys että asiakaspoistuman pieneneminen

LähiTapiola Idän liikennevakuutusten markkinaosuus on kasvanut alkuvuoden aikana ja vakavaraisuus säilynyt vahvana. Ensimmäisellä vuosipuolikkaalla korvauksia maksettiin 14,1 miljoonaa euroa. Vahva tulos mahdollistaa omistaja-asiakkaiden etujen ja palveluiden kehittämisen jatkossakin. Turvallisuuden teemavuoden aikana yhtiö lahjoittaa merkittävän summan varoja turvallisuutta edistäviin tekoihin alueella.

Pohjois-Karjalassa sekä Ylä- ja Koillis-Savossa toimivan LähiTapiola Idän alkuvuosi on sujunut hyvin, vaikka inflaatio on kasvattanut toimintakuluja ja korvausten määriä. Yhtiön toimitusjohtajana kesäkuun alussa aloittanut Ilkka Herva on tyytyväinen yhtiön taloudellisen kehityksen suuntaan.

-Voimakas kustannusten nousu on heikentänyt suomalaisten taloutta kuluvan vuoden aikana, mutta useiden kuluttajakäyttäytymistä mittaavien kyselytutkimusten mukaan suomalaiset eivät halua karsia vakuutusturvastaan, LähiTapiola Idän toimitusjohtaja Ilkka Herva kommentoi.

-LähiTapiola Itä on myös osaltaan halunnut tukea omistaja-asiakkaitaan nostamalla vakuutusten hintoja tälle vuodelle ainoastaan indeksin verran niissä vakuutuksissa, joissa hinta on sidottu indeksiin. Muita hinnankorotuksia ei ole vuodelle 2023 tehty.

LähiTapiola Idän vakuutustekninen kate ennen tasoitusmäärän muutosta oli 2,7 miljoonaa euroa ja liiketulos kasvoi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 5,8 miljoonaa euroa. Tuloksen positiivisen kehityksen taustalla on sekä myynnin kasvu että asiakaspoistuman pieneneminen. Vahinkovakuutuksen maksutulo kasvoi alkuvuonna 4,6 prosenttia 28,9 miljoonaan euroon. LähiTapiola Idän yhdistetty kulusuhde oli 87,8 % ja vakavaraisuus erittäin vahvalla tasolla edelleen. Maksutulon kehitystä tuki vahva kasvu liikennevakuutus-, kotivakuutus- ja yritysasiakkaiden asiakasmäärissä ja maksutulossa sekä aktiivinen asiakkuuksien hoitotyö.

- Jatkoimme alkuvuonna mittavan vahinkovakuutuksen tuoteuudistuksemme toteutusta. Uudistus aiheutti jonkin verran tavallista enemmän yhteydenottoja. Henkilöstömme erinomaisen työn ansiosta asiakastyytyväisyytemme on säilynyt edelleen hyvänä ja me LähiTapiola Idässä haluamme olla aidosti asiakkaamme apuna uusien tuotteiden opastamisessa, toimitusjohtaja Herva toteaa.

-Yhteiskuntavastuullisissa teoissa olemme tänä vuonna panostaneet turvallisuuteen, toimitusjohtaja Herva kertoo.

-Olemme muun muassa lahjoittaneet Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirille 30 000 euroa paikallisiin turvallisuustekoihin. Kesäkuussa jaoimme yhdessä Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton kanssa sata pelastusrengasta ympäri itäistä Suomea. Lisäksi heinäkuussa olimme mahdollistamassa Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virran sekä Iisalmen kaupunkikeskustayhdistys Iiden ry:n järjestämiä Elämänturvatoreja, joissa paikalliset turvallisuusalan vapaaehtoistoimijat esittäytyivät kansalaisille.

-Tapahtumat onnistuivat mainiosti ja ihmiset löysivät toreille sankoin joukoin. Näin tuoreena itäsuomalaisena on ollut mukava tutustua uusiin immeisiin ja heidän tapoihinsa sekä murteeseen. On Suomen rikkautta, että meiltä löytyy maakunnallisia perinteitä ja pidämme niitä arvossa, Herva jatkaa.

-Olemme panostaneet vahvasti paikalliseen palveluun ja hyvään tavoitettavuuteen. Kaikki kymmenen toimistoamme eri puolilla Pohjois-Karjalaa sekä Ylä- ja Koillis-Savoa menestyvät jatkuvasti erinomaisesti asiakastyytyväisyysmittauksissa, Ilkka Herva kertoo.

-Kaikkiaan vuoden 2023 ensimmäinen puolisko on sisältänyt paljon myönteistä, Herva tiivistää. -Maksutulon ja asiakasmäärän kasvu kertoo asiakkaidemme luottamuksesta vakuutuspalveluja kohtaan. Sijoitusmarkkinoiden toipuminen on kasvattanut kokonaistulostamme ja vakavaraisuutemme on säilynyt edelleen vahvana.

Alkuvuoden osalta yhtiön sijoitustoiminnan tuotot olivat 2,7%.

-Epävarmuus taloudessa jatkuu yhä vuoden toisella puoliskolla, Ilkka Herva arvioi. -Inflaation hidastuminen ja nousevat palkat luovat kuitenkin uskoa kulutuskysynnän parantumiselle vaikkakin korkotason nousu vaikuttaa konkreettisesti esimerkiksi asuntolainaa hoitavien asiakkaidemme talouteen.

Lisätietoja:

Ilkka Herva
toimitusjohtaja
p. 040 587 7467
ilkka.herva@lahitapiola.fi

Hanna Plosila
viestintä- ja sidosryhmäpäällikkö
p. 040 591 7746
hanna.plosila@lahitapiola.fi