Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Savo-KarjalaTurvallisuus29.6.2023

Savo-Karjala: Tulipalo tuhosi mäntyharjulaisen tilan komentokeskuksen - vakuutukset turvasivat toiminnan jatkumisen

Vierulan tilan komentokeskus paloi maan tasalle keväällä, juuri kun vihannes- ja marjatilan vilkkaimpaan sesonkiin valmistautuminen oli alkanut. Yrittäjien ensimmäinen ajatus oli, että eihän meille voi tällaista tapahtua ja miten tästä selvitään?

Mäntyharjulaisen tilan yrittäjät Tiina ja Mikko Kohonen olivat keväisenä iltana kylätalolla kokouksessa koko perheen voimin, kun puhelin soi.

- Työntekijä soitti, että jossain palaa, mutta ei ihan heti tiedetty, että missä. Heti soitettiin hätäkeskukseen. Ajomatkalla nähtiin korkea savupilvi ja silloin tiedettiin, että jotain on todella pahasti vialla. Mikko Kohonen muistelee.

- Sitten odotettiin paloautoa melkein 45 minuuttia. Tiina Kohonen kertoo.

Näky tilalla oli karmea ja vahingot suuret: koko liiketoiminnan logistiikka paloi, lukuun ottamatta autoja. Tulta yritettiin kaikin keinoin sammuttaa.

Tiina laittoi viipymättä viestiä LähiTapiola Savo-Karjalan maatila-asiantuntijalle Heli Riipiselle, jonka kanssa vakuutusasioita oli hoidettu hyvässä yhteistyössä jo pidemmän aikaa.

Ensin listataan vahingot

Jo seuraavana päivänä asiaa alettiin selvittää yhdessä LähiTapiola Savo-Karjalan korvauspäällikkö Olli Ruuskasen kanssa.

- Heli vastasi minulle välittävänsä viestin vahingosta heti ja korvauspäällikkö Olli sekä vahinkotarkastaja Auvo olivatkin heti aamulla täällä. Ei tarvinnut jäädä yksin pähkäilemään. Kierrettiin paikat, listattiin vahingot ja otettiin kuvia ja sitten kun he sanoivat, että teillä on kaikki vakuutukset kunnossa, tuli suuri helpotus, että kyllä tästä selvitään. Tiina kertaa.

- Muistan tilanteen, kun oltiin kasvihuoneessa ja meinasi jalat lähteä alta, kun tuli se huojennus. Sen näki kyllä. Oli muutamassa päivässä jo ensimmäiset rahat tilillä ja päästiin tilaamaan tavaraa. Yrityksen toiminta ei katkennut. Mikko toteaa.

Vaikka palo ja sen aiheuttamat vahingot järkyttivät, Kohoset ovat tyytyväisiä siihen, miten sujuvasti asiat hoituivat.

- Olen koittanut kaikille sanoa, että vakuutukset kannattaa päivittää ja ottaa valokuvia tiloista, että muistaa mitä kaikkea niissä on. Jos jää ahdistamaan ja stressaamaan, kannattaa mennä asioista juttelemaan. Tiina muistuttaa.

Paikalliset asiantuntijat apuna

LähiTapiola Savo-Karjalan vahvuus ovat paikalliset yhteyshenkilöt ja korvauspalvelu sekä laaja, alueella toimiva kumppaniverkosto. Henkilö-, yritys- ja maatila-asiakkaita palvelee alueella yli 60 henkilön asiantuntijajoukko.

Vakuutus- ja korvausasiat hoituvat asiakkaan toiveiden mukaan joko puhelimitse, sähköpostilla, kasvokkain asiakkaan luona tai LähiTapiola Savo-Karjalan toimistolla.

- On tärkeää kartoittaa sopiva ja riittävä vakuutusturva yhdessä asiakkaan kanssa. Kun kaikki olennainen on turvattu, yllättävät tilanteet eivät pääse vahingoittamaan perhettä tai liiketoimintaa. Yksityishenkilön ja yrittäjän kannattaa muistaa turvata myös tärkein – itsensä, muistuttaa LähiTapiola Savo-Karjalan maatila-asiantuntija Heli Riipinen.

Varaa aika tapaamiseen!

LähiTapiola Savo-Karjalan yhteystiedot

UNDER CONSTRUCTION: new embedded component: ContentfulNewsroomVideo
rich text node: {"data":{"target":{"sys":{"id":"bec48bc1-91ec-49c8-9999-306f3a66ca7c","type":"Link","linkType":"Entry"}}},"content":[],"nodeType":"embedded-entry-block"}
reference entry: {"id":"bfdb6d77-57e1-5ca6-a28d-6a4966099c4e","videoUrl":"https://www.youtube.com/watch?v=aYQYpxuE5r8","altText":null,"contentful_id":"bec48bc1-91ec-49c8-9999-306f3a66ca7c","internalName":"Video Savo-Karjala vierula","internal":{"type":"ContentfulNewsroomVideo"}}