Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Lappi21.6.2023

Meri-Lapin Meripelastajille 20 000 euron lahjoitus

Meri-Lapin Meripelastajat tekevät vapaaehtoista meripelastustyötä yhteistyössä paikallisten viranomaisten, merivartioston ja pelastuslaitosten kanssa. LähiTapiola lahjoittaa 20 000 euroa Meri-Lapin Meripelastajat ry:lle käytettäväksi toiminnan kehittämiseen.

Meri-Lapin Meripelastajat ry syntyi vuonna 2017, kun Tornion Meripelastajat ja Kemin Meripelastajat yhdistivät toimintansa. Nykyisen yhdistyksen toiminta alkoi vuoden 2018 alussa, mutta toiminnan juuret yltävät aina 1960-luvulle saakka, kun Torniossa aloitettiin vapaaehtoinen meripelastustoiminta 1965 ja Kemissä vastaavasti 1987.

Yhdistys ylläpitää kahta meripelastusasemaa, joista toinen sijaitsee Torniossa ja toinen Kemissä.

-Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistyksillä on 61 pelastusasemaa ympäri Suomen. Meidän yhdistyksellämme on Suomen pohjoisimmat merialueella toimivat pelastusasemat, Meri-Lapin Meripelastajat ry:n puheenjohtaja Esa Eronen kertoo.

-Tärkein tehtävämme on pelastaa merihätään joutuneita. Osallistumme myös erilaisiin veneturvallisuuden parantamiseen tähtääviin kampanjoihin ja koulutamme jatkuvasti jäsenistömme veneilytaitoja, Eronen jatkaa.

LähiTapiola lahjoittaa Meri-Lapin Meripelastajien toiminnan tukemiseksi 20 000 euroa vakuutusyhtiön yhteiskuntavastuullisiin tekoihin varatusta käyttörahastosta. Rahaston tarkoituksena on edistää toimialueen hyvinvointia ja elinvoimaisuutta.

-Meille on vakuutusyhtiönä luontevaa tukea tällaista toimintaa, jossa sekä autetaan akuutissa hädässä olevia, että ennaltaehkäistään enempiä vahinkoja, LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Kari Salmela kertoo.

Salmelan mukaan LähiTapiolan vastuullisuus perustuu yhtiöryhmän vahvalle roolille suomalaisessa yhteiskunnassa.

-Teemme eri puolilla maata paikallisia vaikuttavia elämänturvatekoja turvallisuuden sekä hyvinvoinnin edistämiseksi ja autamme asiakkaitamme ennaltaehkäisemään vahinkoja, Salmela toteaa.

Meri-Lapin Meripelastajat ry:n jäsenet partioivat Perämerellä Kuivaniemi-Malören-Kalix -linjan pohjoispuolella kolmella pelastusveneluokan aluksella ja yhdellä apuveneellä. Toiminta rahoitetaan jäsenmaksutuloilla, talkootöillä ja yhteistyökumppaneiden tuella.

-Lahjoitukset ovat elinehto meidän toiminnallemme. En olisi ikinä voinut kuvitella, että saisin jonain päivänä puhelinsoiton, jossa kerrotaan näin suuresta lahjoituksesta. Tämä tulee enemmän kuin tarpeeseen, koska kalustomme käyttö- ja huoltokustannukset ovat nousseet. Erityisesti Kemissä olevan PV Teipparin osalta meidän tulee varautua lähitulevaisuudessa suurempiin korjauskustannuksiin. Tämän lahjoituksen myötä voimme panostaa myös enemmän nuorisotoimintaan sekä alusten tekniikan parantamiseen, Eronen kiittää.

Lisätietoja:

Esa Eronen, puheenjohtaja, Meri-Lapin Meripelastusseura, 040 538 7808, pj.meri-lappi@messi.meripelastus.fi

Kari Salmela, toimitusjohtaja, LähiTapiola Lappi, 050 422 5311, kari.salmela@lahitapiola.fi