Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa14.6.2023

Tavataan Provinssissa 2023 LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaalla!

LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaalla voit rentoutua festarihumun keskellä ja kerätä energiaa seuraavia keikkoja varten. Rauhoittumiskeitaalla sijaitsee myös MIELI Kriisikeskus Seinäjoen toteuttama Huolituoli –piste.

LähiTapiolan Rauhoittumiskeidas kalustetaan rennosti rantatuoleilla, riippumatoilla, tyynyillä, raheilla, säkkituoleilla ja palmuilla. Telttakatos antaa suojaa ja varpaat voi upottaa rantahiekkaan. Voit istahtaa kuuntelemaan rauhoittavia äänimaailmoja vastamelukuulokkeista ja ottaa hetken itsellesi.

MIELI Kriisikeskus Seinäjoki toteuttaa Rauhoittumiskeitaan yhteyteen Huolituoli –pisteen, jossa voi keventää mieltään keskustelulla koulutetun vapaaehtoisen tai ammattilaisen kanssa. Luottamuksellisesti ja matalalla kynnyksellä.

Keitaalta löytyy myös 360-astetta selfie –piste festaritunnelman tallentamiseen. LähiTapiolan Rauhoittumiskeidas sijaitsee Mainlandin ja Woodlandin välisellä puistoalueella.

LähiTapiola kumppaneineen tukee mielen hyvinvointia kesän 2023 Provinssissa

- Nuorten mielen hyvinvoinnin edistäminen on LähiTapiolalle läheinen teema jo Pidä Huolta –hankkeenkin kautta, ja siksi se tulee myös näkymään tapahtumakonseptissa, jonka tuomme Provinssiin. Olemme saaneet matkaamme upeat paikalliset yhteistyökumppanit, kuten MIELI Kriisikeskus Seinäjoki ja Kulttuurityöpaja Preppaamo, joiden kanssa tuoda festarikansalle mielen hyvinvointia tukevia kokemuksia, kertoo LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirpa Hakala-Ostensen.

LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaan rentouttavat äänimaailmat toteuttaa Kulttuurityöpaja Preppaamo. Ääniteoksia on tuotettu kevään ja alkukesän aikana kolme erilaista. Luvassa on ainakin metsän ääniä, laineiden liplatusta ja äänimaljojen kuminaa. Ääniteokset nimetään Kulttuurityöpaja Preppaamon tekijöiden toimesta ja teokset nimineen julkaistaan Provinssissa. LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaalla voi valita itselleen mieluisan äänimaailman, jonka pariin voi rauhoittua vastamelukuulokkeilla. Kulttuurityöpaja Preppaamon työntekijät ovat paikalla Provinssissa huolehtimassa tekniikan toimivuudesta ja palvelun sujuvuudesta.

- Kulttuurityöpaja Preppaamo on nuorten työpaja, joka tukee alueellista työllistymistä kulttuurialalla. Preppaamoa hallinnoi Selmu ry, joten tapahtumatuotanto ja elävä musiikki ovat luonnollisesti toiminnan ytimessä ja sen toimitilat sijaitsevat Rytmikorjaamolla. Tekemällä yhteistyötä Preppaamon kanssa, voi samalla tarjota alasta kiinnostuneille nuorille mahdollisuuden kerryttää työkokemusta, verkostoitua ja saada mielenkiintoisia näyttöpaikkoja, kertoo Preppaamon työpajapäällikkö Petteri Lehtola. Me olemme todella innoissamme toteuttamassa tätä hienoa kokonaisuutta Provinssissa ja tämä on upea yhteistyön avaus LähiTapiolan kanssa, toteaa Lehtola.

MIELI Kriisikeskus Seinäjoki tuo MIELI ry:n Huolituoli -keskusteluavun Provinssin 2023 kävijöiden saataville. Huolituoli tulee sijoittumaan LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaan yhteyteen. MIELI ry:n Huolituolissa voi keventää mieltään keskustelulla koulutetun vapaaehtoisen tai ammattilaisen kanssa. Luottamuksellisesti ja matalalla kynnyksellä. Henkistä tukea tarjotaan erilaisiin tilanteisiin. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi oman kaveriporukan hukkaaminen, yksinäisyyden kokemus väkijoukossa, erimielisyydet ystävien kanssa tai tarve rauhoittua hetki: keskustelemaan saa tulla tilanteessa kuin tilanteessa.

- Me jokainen kohtaamme haasteita ja kriisejä elämämme eri vaiheissa. Huolituolissa voit keventää omaa taakkaasi jakamalla sen turvallisen aikuisen kanssa. Jaettu huoli keventää omaa taakkaa ja joskus riittää mielensä keventääkseen asian sanoittaminen ulkopuoliselle. Kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin. Me olemme yksi vaihtoehto kulkemaan rinnalla haastavissa elämänvaiheissa, lupaa MIELI Kriisikeskus Seinäjoki toiminnanjohtaja Elina Anttila-Varpula.

- Meillä on tulossa aivan mahtava porukka töihin LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaalle. Kaikkiaan 15 henkilöä on ilmoittautunut työvuoroihin kolmen päivän ajalle. Työntekijät on perehdytetty työtehtäviinsä. Olemme järjestäneet myös työntekijöiden suunnittelutyöpajan, jossa ideoitiin muun muassa 360 -astetta selfiepiste ja työntekijöiden asut Provinssiin. Kaikki ovat täysillä mukana ja sitoutuneita, iloitsee LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan palvelujohtaja Henna-Riikka Huhtala, joka vastaa Rauhoittumiskeitaan toiminnasta Provinssissa.

- Tiistaina 13.6.2023 kokoonnuimme Rytmikorjaamolle (kuva) sillä joukolla, joka on tulossa töihin Provinssiin LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaalle. Mukana olivat LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan työntekijät, Mieli Kriisikeskus Seinäjoen vapaaehtoisia ja ammattilaisia, sekä Preppaamo kulttuurityöpajan väki. Saimme pienet maistiaiset äänimaailmoistakin! Tunnelma oli lämminhenkinen ja pääsimme jo vähän tutustumaan toisiimme, kertoo Huhtala.

LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaalla pääsee ottamaan 360 –astetta selfien yksin tai parin kaverin kanssa. LähiTapiolan työntekijät opastavat laitteen käytössä. Rauhoittumiskeitaalla voi ottaa omia kuvia myös äänimaailmaa kuunnellessa ja rentoutuessa keitaan tunnelmissa. Somettaa siis saa!

-Haluamme saada palautetta kävijöiltä siitä, mitä tunnelmia LähiTapiolan Rauhoittumiskeidas heissä herätti. Tällaista kun emme aiemmin ole tehneet. Mielenrauha ja hyvinvointi ovat tärkeitä asioita, joista kannattaa huolehtia myös kesän tapahtumahumussa. Me vakuutusyhtiössä ajattelemme, että mielenrauhaa arjessa tuovat osaltaan itselle sopivat vakuutukset, joten niihinkin liittyen kysymys luvassa. Pienenä kannustimena vastaamaan näihin pariin kysymykseen on kesäisen kulkupelin, Jopon, arvonta. Osallistuminen sujuu näppärästi QR-koodin avulla, joka ohjaa lyhyeen kyselyyn, kertoo Huhtala.

- Parin viikon päästä onkin Provinssi jo täydessä vauhdissa. Olemme innolla mukana tarjoamassa omalta osaltamme festarikävijöille hyvää mieltä. Työntekijämme ovat valmiita keskustelemaan myös vakuutuksista, jos jokin asia festarihumussa niiden osalta askarruttaa. Tulkaa ihmeessä tutustumaan Rauhoittumiskeitaaseen ja tapaamaan meitä, kannustaa Huhtala.

Kesä-heinäkuun vaihteessa 29.6.-1.7. Seinäjoen Törnävänsaaren luonnonkauniissa ympäristössä järjestettävä Provinssi tunnetaan mittavan ja genrevapaan ohjelmistonsa lisäksi korkeatasoisista palveluistaan, monimuotoisesta oheisohjelmastaan, ja yhdenvertaisesta ja ekologisesta arvopohjastaan.

Lisätietoja:
Sirpa Hakala-Ostensen, viestintä- ja markkinointijohtaja, LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa, puh. 050 304 2040, sirpa.hakala-ostensen@lahitapiola.fi
Henna-Riikka Huhtala, palvelujohtaja, LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa, puh. 044 431 4575, henna-riikka.huhtala@lahitapiola.fi
Elina Anttila-Varpula, toiminnanjohtaja, MIELI Lakeuden mielenterveys ry – MIELI Kriisikeskus Seinäjoki, puh 044 701 1444, elina.anttila-varpula@kriisikeskussjk.fi
Petteri Lehtola, työpajapäällikkö, Kulttuurityöpaja Preppaamo, puh. 040 351 9982, petteri@selmu.fi