Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Etelä-PohjanmaaElämänturva16.5.2023

LähiTapiola kumppaneineen tukee mielen hyvinvointia kesän 2023 Provinssissa

MIELI Kriisikeskus Seinäjoki ja LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa allekirjoittivat yhteistyösopimuksen, joka tuo Mieli ry:n Huolituoli keskusteluavun Provinssin 2023 kävijöiden saataville.

EP Huolituoli

MIELI Kriisikeskus Seinäjoki toteuttaa Provinssiin Huolituolin. Huolituolissa voi keventää mieltään keskustelulla koulutetun vapaaehtoisen tai ammattilaisen kanssa. Huolituoli tulee sijoittumaan LähiTapiolan rauhoittumiskeitaan yhteyteen. Kyseessä on matalan kynnyksen tila, jossa tarjotaan henkistä tukea luottamuksellisesti erilaisiin tilanteisiin.

- Olemme mielissämme tulevasta yhteistyöstä LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan kanssa. Yhteistyön kipinä pohjautui samansuuntaiselle arvopohjalle ja yhteiselle näkemykselle mielen hyvinvoinnin edistämisessä. Me jokainen kohtaamme haasteita ja kriisejä elämämme eri vaiheissa. Huolituolissa voit keventää omaa taakkaasi jakamalla sen turvallisen aikuisen kanssa. Jaettu huoli keventää omaa taakkaa ja joskus riittää mielensä keventääkseen asian sanoittaminen ulkopuoliselle. Kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin. Me olemme yksi vaihtoehto kulkemaan rinnalla haastavissa elämänvaiheissa, lupaa MIELI Kriisikeskus Seinäjoki toiminnanjohtaja Elina Anttila-Varpula.

- Nuorten mielenterveyden edistäminen on LähiTapiolalle läheinen teema, ja siksi se tulee myös näkymään tapahtumakonseptissa, jonka tuomme Provinssiin. Olemme saaneet matkaamme upeat paikalliset yhteistyökumppanit, kuten MIELI Kriisikeskus Seinäjoki, joiden kanssa tuoda festarikansalle mielen hyvinvointia tukevia kokemuksia. Tulemme kertomaan myöhemmin vielä lisää siitä, mitä kaikkea rauhoittumiskeitaamme sisältää, lupaa LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirpa Hakala-Ostensen.

MIELI ry:n ja Toivon Kärki ry:n yhteisen Pidä Huolta -hyväntekeväisyyshaasteen avulla kerättiin vuonna 2021 rahaa nuorten mielenterveystyöhön yli 70 suomalaisen artistin voimin. LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa osallistui kampanjaan yhteensä 20 000 euron lahjoituksella osana LähiTapiolan ja S-ryhmän yhteistä puolen miljoonan euron tukea. Pidä Huolta –hanke jatkuu vuoden 2023 loppuun. Hankkeen turvin on lisätty nuorille suunnatun Sekasin-chatin resursseja ja mahdollistettu yhä useammalle nuorelle pääsy chattiin. Lahjoitusvaroin on myös lisätty MIELI ry:n kouluissa tapahtuvaa työtä nuorten mielenterveystaitojen vahvistamiseksi. Vuonna 2022 Sekasin-chatissa käytiin ennätykselliset 32 000 keskustelua nuorten kanssa ja kouluissa eri puolilla Suomea tavoitettiin yläkoulujen ammattilaisten kautta 26 000 nuorta.

Kesä-heinäkuun vaihteessa 29.6.-1.7. Seinäjoella järjestettävä Provinssi tunnetaan mittavan ja genrevapaan ohjelmistonsa lisäksi korkeatasoisista palveluistaan, monimuotoisesta oheisohjelmastaan, ja yhdenvertaisesta ja ekologisesta arvopohjastaan.

- Mielen hyvinvoinnin edistäminen on Provinssille tärkeä tavoite. Olemme erittäin iloisia, että tämän kumppanuuden kautta ja Huolituolin avulla festivaalikävijät saavat konkreettista apua mahdollisiin vaikeisiin tilanteisiin. Yhteistyö on erinomainen esimerkki aidosti asiakkaille lisäarvoa tuottavasta tapahtumakonseptista, sanoo Provinssin hallituksen puheenjohtaja Tuomo Tähtinen.

Lisätietoja:
Sirpa Hakala-Ostensen, viestintä- ja markkinointijohtaja, LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa, puh. 050 304 2040, sirpa.hakala-ostensen@lahitapiola.fi

Elina Anttila-Varpula, toiminnanjohtaja, MIELI Lakeuden mielenterveys ry – MIELI Kriisikeskus Seinäjoki, puh. 044 701 1444, elina.anttila-varpula@kriisikeskussjk.fi

Tuomo Tähtinen, hallituksen puheenjohtaja, Provinssi, puh. 044 069 8000, tuomo@fullsteam.fi