Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Varsinais-Suomi Turvallisuus 14.4.2023

Milloin viimeksi tarkistutit sammuttimesi? Maksuton sammutintarkastus LähiTapiola Varsinais-Suomen omistaja-asiakkaille on alkanut

Vain toimivasta sammuttimesta on palon syttyessä apua. Siksi on tärkeä huolehtia, että sammutin tulee tarkistettua säännöllisin väliajoin. LähiTapiola Varsinais-Suomi tarkistuttaa omistaja-asiakkaidensa sammuttimet maksutta vuosittain.

LähiTapiola Varsinais-Suomi tarkistuttaa tuhansittain asiakkaidensa sammuttimia vuosittain. Vuonna 2022 määrä oli yli 5 000 kappaletta. Sammuttimen tarkistuttaminen on asiakkaalle maksuton omistaja-asiakasetu.

- Palon syttyessä vain toimivasta sammuttimesta on hyötyä ja tästä viestimme omistaja-asiakkaillemme vuosittain. Haluamme tällä tavalla informoida asiakkaitamme vahinkojen ennaltaehkäisyn merkityksestä ja muistuttaa, että taas on aika tarkistaa sammuttimen toimivuus, sanoo LähiTapiola Varsinais-Suomen korvausjohtaja Marko Erkkilä .

Kantarin tekemän Arjen katsaus –tutkimuksen (**) mukaan vuonna 2022 kyselyyn vastanneista varsinaissuomalaisista 12% oli joskus joutunut tulipaloon tai muuhun tuleen liittyvään vaaratilanteeseen.

Koronan aiheuttaman tauon jälkeen tarkastustapahtumia aletaan jälleen herätellä henkiin. LähiTapiola Varsinais-Suomen omistaja-asiakkaat voivat valita tarkistuttavatko sammuttimensa LähiTapiolan kumppanilla itselle sopivaan ajankohtaan tai osallistuuko johonkin viidellä paikkakunnalla toteutettavasta sammutintarkastustapahtumasta.

- Tarkastuta sammuttimesi vuoden välein, mikäli säilytät sitä paikassa, jossa se on alttiina lämpötilojen vaihtelulle, kosteudelle, tärinälle tai pakkaselle. Esimerkiksi veneiden ja asuntovaunujen sammuttimet on tarkastutettava vuoden välein. Muutoin tarkastusväliksi riittää kaksi vuotta, vinkkaa Erkkilä.

LähiTapiola Varsinais-Suomen sammutintarkastuskiertue 2023 omistaja-asiakkaille:

  • 26.4. NAANTALI, S-marketin pihalla, klo 9-17, Tuulensuunkatu 12, Naantali

  • 11.5. TURKU ITÄHARJU, Prisman parkkialue, klo 9-17, Kalevantie 41, Turku

  • 25.5. PAIMIO, LähiTapiolan toimiston pihalla, klo 9-17, Vistantie 19, Paimio

  • 9.6. MYNÄMÄKI, S-marketin pihalla, klo 9-17, Valtakatu 1, Mynämäki

  • 15.6. RIIHIKOSKI, LähiTapiolan toimiston pihalla, klo 9-17, Turuntie 614 D, Pöytyä

Sammuttimen voi tarkistuttaa myös LähiTapiola Varsinais-Suomen kumppanilla Turussa ja Loimaalla itselle sopivimpana ajankohtana. Maksuton sammutintarkastus on voimassa huhtikuun alusta elokuun loppuun saakka. Edun saa näyttämällä omistajaetu-sähköpostiviestiä tarkastuspaikalla.

Kumppanit:

Sammutinhuolto Ketonen Oy
(ark. 7.30-16)
Salvumiehenkatu 10, 20320 Turku

Loimaan Lukko Oy, Loimaan Sammutinhuolto
(ark. 9-17, la 9-13)
Turuntie 7, 32200 Loimaa

Lähde:

(**) LähiTapiolan teettämään Arjen katsaus -kyselytutkimukseen osallistui 4.–30.1.2023 yhteensä 5 567 suomalaista. LähiTapiola Varsinais-Suomen toiminta-alueelta vastaajia oli 333. Kyselyn toteutti Kantar Public. Tulosten tilastollinen virhemarginaali on koko maan tasolla noin +/- 1,3 prosenttiyksikköä ja LähiTapiola Pirkanmaan alueella noin +/- 5,3 prosenttiyksikköä.