Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous9.3.2023

Rahastoluokittaja Morningstar myönsi tunnustuksen LähiTapiola ja Seligson & Co –osakerahastoille -Seligson & Co:n palkittiin parhaana rahastotalona osakevarainhoidon sarjassa

Rahastoluokittaja Morningstar on valinnut LähiTapiola-ryhmään kuuluvan Seligson & Co Rahastoyhtiön parhaaksi rahastotaloksi osakevarainhoidon sarjassa. Palkinto on osa Morningstarin Awards 2023 -kilpailua.

Seligson & Co on voittanut Morningstarin Fund Awards Finland 2023 -tunnustuspalkintojen osakevarainhoidon sarjan. Morningstar palkitsee rahastoja ja rahastoyhtiöitä eri kategorioissa, keskeisenä kriteerinä on viiden vuoden riskikorjattu tuotto.

Palkinto on tunnustus kaikille Seligson & Co:n hallinnoimille osakerahastoille, sekä Seligson & Co että LähiTapiola -rahastoille. Joukkoon mahtuu sekä näkemyksellisiä että passiivisesti indeksin mukaan sijoittavia rahastoja. LähiTapiolan ja Seligson & Co:n kautta tarjolla on 20 osakerahastoa, joista 10:n salkkuja hoidetaan LähiTapiola Varainhoidossa ja 10:n Seligson & Co:ssa. Lisäksi Seligson & Co hoitaa pörssin kautta ostettavaa ainoaa suomalaista ETF-rahastoa. Osakerahastojen valikoimasta löytyy rahastoja kaikille, jotka sijoittavat eri maantieteelliselle alueelle tai teeman mukaan maailmanlaajuisesti

- Historiallisiin tuottoihin perustuvien tunnustuspalkintojen kohdalla on aina paikallaan onnitella ennen muuta kyseisten rahastojen osuudenomistajia heidän saamistaan hyvistä tuotoista, toteaa Seligson & Co Rahastoyhtiön toimitusjohtaja Ari Kaaro.

- Palkinto on tunnustus myös pitkäjänteiselle tuotekehitys- ja salkunhoitotyölle ja aivan erityisesti osakesijoituksia hoitaville tiimeillemme kummassakin yhtiössä, sanoo LähiTapiola Varainhoidon toimitusjohtaja Samu Anttila. Kehitämme tuotevalikoimaamme jatkuvasti kestävämpään suuntaan ja uusimpana esimerkkinä tästä ovat LähiTapiola USA Ilmastoindeksi ja LähiTapiola Eurooppa Ilmastoindeksi -rahastot, jotka sijoittavat Pariisin ilmastosopimuksen mukaisten osakeindeksien mukaisesti.

Seligson & Co Rahastoyhtiö on LähiTapiola-ryhmään kuuluva Suomen viidenneksi suurin rahastoyhtiö. Seligson & Co:n rahastoja on voinut merkitä myös LähiTapiolan verkkopalveluissa vuodesta 2022 lähtien.
LähiTapiolan Varainhoitokonserni koostuu LähiTapiola Varainhoidosta, Seligson & Co:sta, LähiTapiola Kiinteistövarainhoidosta ja LähiTapiola Vaihtoehtorahastoista. Konsernin hallinnoimat varat olivat vuoden 2022 lopussa 26,5 miljardia euroa.

Konsernin tuotteiden avulla voi tehdä osake- ja korkosijoituksia, pääomasijoituksia ja kiinteistösijoituksia. Verkko- ja henkilökohtaisen asioinnin lisäksi palveluihin kuuluvat Private Banking ja instituutioiden omaisuudenhoito.