Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous23.2.2023

LähiTapiola Velkasijoitus III -rahastoon 177,7 miljoonalla eurolla sitoumuksia ensimmäisessä suljennassa

Eurooppalaisiin ja pohjois-amerikkalaisiin velkapääomarahastoihin sijoittava LähiTapiola Velkasijoitus III -rahaston ensimmäinen suljenta oli helmikuussa. Rahasto on toinen vuosikerta velkapääomarahastoja, joita tarjotaan myös LähiTapiolan ulkopuolisille sijoittajille.

LähiTapiola Velkasijoitus III -rahasto keräsi 177,7 miljoonaa euroa helmikuun lopun ensimmäisessä suljennassa. LähiTapiola avasi pääoma- ja velkapääomasijoitusrahastonsa myös ulkopuolisille sijoittajille keväällä 2020. Velkasijoitus III -rahasto on nyt toinen vuosikerta velkapääomasijoitusrahastoja, joihin sijoittajat voivat sijoittaa yhdessä LähiTapiola-ryhmän kanssa.

LähiTapiola Velkasijoitus III -rahaston varainkeruu jatkuu vuoden 2024 alkupuolelle saakka. Rahasto tekee sijoituksia eurooppalaisiin ja pohjois-amerikkalaisiin velkapääomarahastoihin. LähiTapiola Velkasijoitus III -rahaston tavoitteena on sijoittaa tasapainoisesti ja hajautetusti eri strategioiden ja kokoluokkien parhaisiin rahastoihin.

- Velkasijoittamisen toimintaympäristö on muuttunut voimakkaasti viimeisen vuoden aikana. Keskuspankkien nopeat koronnostot ja riskin uudelleenhinnoittelu on tehnyt vaihtoehtoisesta velkasijoittamisesta varsin mielenkiintoista. Laajasti eri strategioihin hajautettu vaihtoehtoinen velkarahasto on omiaan hyötymään uudesta toimintaympäristöstä, toteaa LähiTapiola Varainhoidon pääomasijoituksista vastaava johtaja Tero Pesonen.

- LähiTapiolan pitkä ja menestyksekäs historia pääomasijoituksissa sekä sijoittaminen yhdessä LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden kanssa sellaisiin sijoituskohteisiin, joihin on muuten vaikea päästä osalliseksi, ovat kiinnostaneet laajalti asiakkaitamme, kertoo LähiTapiola Varainhoidon myynnistä ja asiakkuuksista vastaava johtaja Joona Lappi.

Joulukuun lopulla päättyi varainkeruu myös LähiTapiola Pääomasijoitus V -rahastossa, jonka lopulliseksi sitoumusten määräksi vahvistui 380 miljoonaa euroa. Rahaston sijoitustoiminta on jo hyvässä vaiheessa ja kohderahastoihin on tehty sitoumuksia jo yli puolet rahaston kokonaissitoumuksista.

LähiTapiola hallinnoi yhteensä 1,9 miljardin euron pääoma- ja velkapääomasijoituksia.