Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Keski-SuomiElämänturva3.2.2023

Jyväsjärven retkiluistelurata toteutuu sittenkin – LähiTapiola Keski-Suomi lahjoittaa varat radan kunnossapitoon

LähiTapiola Keski-Suomi haluaa lahjoituksellaan tukea paikallisten hyvinvointia ja maksuttomia liikuntamahdollisuuksia. Retkiluisteluradan teko aloitetaan perjantaina 3.2. jäädyttämisellä. Radalle pääsee luistelemaan mahdollisesti jo lauantaina.

Suositun Jyväsjärven retkiluisteluradan puuttuminen on alkutalvesta puhututtanut kaupunkilaisia. Jyväskylän kaupunki tiedotti joulukuussa, että Jyväsjärven retkiluistelurataa ei säästösyistä ja talvikauden 2022–2023 pitkänaikavälin lauhasta sääennusteesta johtuen jäädytetä tänä vuonna lainkaan. Uutiset ja kaupunkilaisten harmistuneet mielipiteet kiirivät LähiTapiola Keski-Suomeen, jossa syntyi idea, että yhtiö lahjoittaisi varat jääradan tekoon ja kunnossapitämiseen lahjoituksiin tarkoitetusta käyttörahastostaan.

– Olemme paikallisten asiakkaidemme omistamana yhtiö ja yhtenä tavoitteenamme on lisätä alueen elinvoimaa ja hyvinvointia. Jyväsjärven retkiluistelurata on jo vuosien ajan tarjonnut kaupunkilaisille maksuttoman tavan nauttia talvipäivistä ja ylläpitää kuntoaan upeissa maisemissa. Siksi jääradan mahdollistaminen tänäkin vuonna tuntuu tärkeältä ja yhtiömme arvoihin sopivalta toimenpiteeltä, LähiTapiola Keski-Suomen toimitusjohtaja Teemu Toivanen kertoo.

Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluissa on huomioitu kaupunkilaisten antamat palautteet Jyväsjärven radan puuttumisesta ja siksi tieto lahjoituksesta otettiin vastaan hyvillä mielin.

– Tuen ansiosta voimme ottaa radan uudelleen toteutusohjelmaan ja nyt seuraamme sääolosuhteita ja Jyväsjärven jäätilannetta jälleen sillä ajatuksella, että rata toteutetaan kelien salliessa. Otammekin kiitollisena vastaan LähiTapiola Keski-Suomen tarjoaman lahjoituksen radan toteuttamiseksi, liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal sanoo.

Retkiluisteluradan teko on aloitettu perjantaina. Liikkujien toivotaan antavan radalle jäädytysrauhan lauantaihin saakka. Näin parannetaan jään luistelukuntoa.  Rata on käytössä todennäköisesti maaliskuun puoleen väliin asti, mutta lopullinen käyttöaika riippuu talven sääolosuhteista.

– Tällä hetkellä teräsjäätä on paikoin päässyt muodostumaan varsin vähäisesti sääolosuhteiden vaihtelujen vuoksi. Tavoitteena on aluksi saada aurattua lyhyempi lenkki ja jatkaa myöhemmin Alban rantaan päin kasvattaen reitin pituutta, Sahindal kertoo