Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PirkanmaaTurvallisuus24.1.2023

Tiedätkö, miten toimia ensiaputilanteessa? LähiTapiola Pirkanmaa järjesti tuhannelle viidesluokkalaiselle elvytystaitojen koulutusta

Hädän hetkellä toimintakyky ratkaisee. LähiTapiola Pirkanmaan toimialueella 1 000 5.-luokkalaista oppi viime vuonna elvytystaitoja. LähiTapiolan Sankarikoulutuksia järjestettiin Tampereella, Sastamalassa, Kangasalla, Nokialla, Orivedellä, Ruovedellä ja Pälkäneellä.

Hätätilanteissa ensimmäiset minuutit ovat niitä tärkeimpiä ja yksilön omat taidot ja auttamisvalmius korostuvat. Hätätilanteessa auttaminen onkin jokamiehenvelvollisuus, mutta monet kokevat epävarmuutta omista elvytystaidoistaan. LähiTapiola Pirkanmaa on kouluttanut elvytystaitoja 6 500 pirkanmaalaiselle viidesluokkalaiselle vuosien 2017-2019 aikana ja nyt sankarikoulutuksia jatkettiin jälleen.

Sankarikoulutuksessa nuoret oppivat tunnistamaan hätäensiavun tarpeen, varmistamaan avoimen hengitystien, tunnistamaan elottomuuden, toteuttamaan paineluelvytystä ja tyrehdyttämään runsaan verenvuodon. Koulutuksessa tutustutaan myös 112-sovellukseen.

- Monilla kouluilla ei ole mahdollisuutta järjestää ensiapukoulutusta lapsille ja tähän tarpeeseen haluamme vastata. Haluamme tehdä konkreettisia turvallisuustekoja, joilla vaikutetaan paikallisesti alueemme asukkaiden arkeen ja rakennetaan turvallisuutta. Viidesluokkalaiset ovat otollisessa iässä oppimaan näitä tärkeitä kansalaistaitoja ja opettamaan niitä myös perheenjäsenilleen. Elvytystaidoilla ja auttamisrohkeudella kuka tahansa meistä voi pelastaa lähimmäisen hengen, kertoo vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Taina Hiltunen LähiTapiola Pirkanmaalta.

LähiTapiola ja SPR ovat yhteistyössä kouluttaneet vuodesta 2016 lähtien jo 140 000 ensiaputaitoista. Viime vuonna elvytyskoulutuksiin osallistui lähes 10 000 viidesluokkalaista koko maassa.

Kiinnostus koulutuksia kohtaan on kasvanut entisestään. Tänä vuonna LähiTapiola kouluttaa reilut 10 000 5.-luokkalaista koko Suomen alueella, myös Pirkanmaalla. Jos haluat esittää toiveen, että sinun koulusi pääsisi mukaan Sankarikoulutukseen, jätä koulutuspyyntö 7.2. mennessä sivulla lahitapiola.fi/henkilo/edut/sankarikoulutus

LähiTapiolan Sankarikoulutus vieraili kevään ja syksyn aikana näissä LähiTapiola Pirkanmaan toimialueella sijaitsevissa alakouluissa:

Tampere
Normaalikoulu 5A ja 5B
Etelä-Hervannan koulu 5A, 5B ja 5C
Kaukajärven koulu 5A ja 5 B
Karosen koulu 5C ja 5D
Juhannuskylän koulu 5A
Kaarilan koulu 5A ja 5B
Vuoreksen koulu 5A, 5C, 5D
Kissanmaan koulu 5A ja 5B
Linnainmaan koulu 5C ja 5D

Kangasala
Suoraman koulu 5B
Kirkkoharjun koulu 5A, 5B ja 5C
Vatialan koulu 5A, 5B ja 5C
Liuksialan koulu 5A ja 5B

Nokia
Koskenmäen koulu 5A, 5B, 5C ja pienryhmä
Kankaantaan koulu 5A ja 5B
Alhoniityn koulu

Sastamala
Kiikan koulu

Orivesi
Kultavuoren koulu 5A ja 5C

Ruovesi
Pekkalan koulu

Pälkäne
Kostianvirran yhtenäiskoulu