Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous27.12.2022

Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöt on ostanut kolme paloasemakiinteistöä Espoosta

Rahaston ostamien paloasemakohteiden myyjänä ja vuokralaisena on Espoon kaupunki. Ensi vuoden alussa vuokrasopimus siirtyy Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle.

27.12.2022 kaupan kolmesta paloasemakiinteistöstä ja samalla solmineet kohteisiin 20 vuoden vuokrasopimukset. Kohteet ovat Sepänkylän keskuspaloasema, Leppävaaran aluepaloasema ja Mikkelän aluepaloasema. Kauppahinta on yhteensä 30,8 miljoonaa euroa.

Ostetun portfolion myötä rahaston vuokrasopimusten keskipituus kasvaa noin 6,7 vuoteen, mikä tuo varmuutta rahaston kassavirtatuottoihin. Samalla myös rahaston yhteiskuntakiinteistöjen osuus kasvaa noin 23 prosenttiin ja maantieteellisessä jakaumassa pääkaupunkiseutu nousee noin 55 prosenttiin.

- Korkean inflaation aikana itse vuokralainen ja vuokrasopimuksen rakenteen merkitys korostuvat. Hyvinvointialue tuo pitkäaikaisena ja defensiivisenä vuokralaisena turvaa vuokranmaksuun ja antaa rahastolle inflaatiosuojaa pitkällä aikavälillä. Paloasemat ovat myös erikoiskiinteistöluokkana erittäin mielenkiintoinen luokka, sillä tarve paloasemille kaupungistumisen myötä kasvaa ja pelastustoimentyötä ei voi digitalisoida vastaavasti kuin jotain muita toimia. Lisäksi tämän tyyppisen toiminnan osalta sijaintien merkitys on kriittistä, jotta pelastustoimen vasteajat hälytystehtävissä toteutuvat, kertoo rahaston salkunhoitaja Toni Perätalo.

- Osto on hyvä esimerkki siitä, miten uusilla sijoituksilla on mahdollista kehittää rahaston allokaatioita ja tuottokomponentteja haluttuun suuntaan. Haastavasta markkinatilanteesta riippumatta rahasto etsii aktiivisesti uusia mielenkiintoisia sijoitusmahdollisuuksia, sanoo LähiTapiola Vaihtoehtorahastojen toimitusjohtaja Mia Vuorinen.

Tämä on mainos. Tutustu ennen lopullisen sijoituspäätöksen tekemistä rahaston hinnastoon, sääntöihin sekä rahasto- ja avaintietoesitteeseen. Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöt -rahastoa hallinnoi LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy.