Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Pohjanmaa Elämänturva 19.12.2022

Pohjanmaa: Annika Tidström hallintoneuvostojen puheenjohtajien puheenjohtajaksi

Annika Tidström on toiminut LähiTapiola Pohjanmaan hallintoneuvoston puheenjohtajana vuodesta 2018. Hänet on nyt myös valittu kaikkien LähiTapiola-yhtiöiden hallintoneuvostojen 19 puheenjohtajan puheenjohtajaksi. Hän tulee hoitamaan tehtävää seuraavat kaksi vuotta, 2023-2024.

- Vakuutusalalla tapahtuu tällä hetkellä paljon asioita, LähiTapiola kehittyy ja modernisoituu kovaa vauhtia. Uskon, että seuraavat kaksi vuotta tulevat olemaan todella jännittäviä. Tuntuu hyvältä, että me täällä Pohjanmaalla pääsemme vaikuttamaan kehitykseen ja tuomaan kiinnostuksenkohteemme esille kolmen vuosittaisen puheenjohtajakokouksen kautta. Kokouksiin osallistuvat myös kaikkien yhtiöiden hallitusten puheenjohtajat sekä toimitusjohtajat, joten haluan kehittää yhteistyötämme entistä interaktiivisemmaksi, Annika Tidström sanoo.

- Puheenjohtajana saan myös mahdollisuuden vaikuttaa puheenjohtajakokouksissa käsiteltäviin aiheisiin. Meille pohjalaisille erityisen tärkeä kysymys on totta kai kaksikielisyys ja tämä tulee aina olemaan korkealla priorisointilistallani. Meille on tärkeää, että kaikki palvelumme toimivat yhtä hyvin ruotsiksi kuin suomeksi, Tidström toteaa.


Kaikilla LähiTapiola-ryhmän keskinäisillä yhtiöillä on oma hallintoneuvosta, jonka jäsenet koostuvat yhtiön omistaja-asiakkaista. Yhtiökokous valitsee hallintoneuvoston jäsenet ja heidän tehtäviin kuuluvat mm. yhtiön hallinnon valvominen sekä hallituksen jäsenten lukumäärän päättäminen.

LähiTapiola Pohjanmaan hallintoneuvosto edustaa asiakkaita, eli omistajia, ja antaa näin heille mahdollisuuden saada äänensä kuuluviin sekä vaikuttaa yhtiön toimintaan ja kehitykseen. Hallintoneuvosto edustaa myös LähiTapiola Pohjanmaan 82 000 omistaja-asiakasta mm. kielen, iän, sukupuolen, asuinpaikan ja ammatin osalta.

- Olen toiminut LähiTapiola Pohjanmaan hallintoneuvoston puheenjohtajana neljä vuotta. On ollut suunnattoman mielenkiintoista olla mukana kokemassa, miten vakuutusyhtiö on kehittynyt muuksi kuin perinteiseksi vakuutusyhtiöksi. Tavoitteenamme on olla elämänturvayhtiö ja omistaja-asiakkaidemme ystävä arjessa. Tuntuu todella merkitykselliseltä tehdä työtä asiakkaiden eteen ja tuoda heidän ääntään kuuluviin tällä tavalla, Tidström sanoo.

LähiTapiola Pohjanmaan omistajien omistajatahto on hallintoneuvoston työskentelyn perusta. Esimerkkinä siitä, kuinka omistajatahto konkreettisesti näkyy päätöksenteossa, on uutinen yhtiön hinnoittelupäätöksestä; vuonna 2023 yhtiö ei korota vakuutusten hintoja.

- Suuret päätökset, kuten tämä, perustuvat usein omistajatahtoon. Asia kulkeutuu hallintoneuvoston ja minun kauttani hallitukseen, jossa asiasta päätetään. Tämän jälkeen johtoryhmä toteuttaa päätöksen käytännössä, kertoo Tidström.

Hallintoneuvoston puheenjohtaja tekee tiivistä yhteistyötä sekä toimitusjohtajan että hallituksen kanssa, mutta hänellä ei ole vaikutusmahdollisuutta tai päätöksentekovaltaa hallituksessa.

- Toimin sen sijaan valvovana tahona yhtiön hallitusten kokouksissa ja varmistan, että yhtiössä säilyy hyvä hallintotapa. Vakuutus- ja rahoitusalan yrityksiin kohdistuu yhä tiukempaa valvontaa ja tiukempia määräyksiä, joten tämä on tärkeä asia, Tidström sanoo.

  • 47-vuotias kolmen lapsen äiti

  • asuu osittain Vaasassa ja osittain Paraisilla avopuolisonsa kanssa

  • strategian professori Vaasan yliopiston School of Management:ssa

  • luennoi mm. käytännön strategista, konfliktien hallinnasta sekä muutoksen johtamisesta

  • lumilautailija joka myös pitää käsityöstä, mm. katuharjojen maalaamisesta sekä kynttilöiden valamisesta

  • nauttii mökkeilystä sekä merellä olemisesta