Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous16.12.2022

LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky on ostanut Kirkkonummen hyvinvointikeskuksen

Kirkkonummen hyvinvointikeskuksen myyjänä ja vuokralaisena tulee toimimaan Kirkkonummen kaupunki. Vuokrasopimus siirtyy Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle ensi vuoden alusta.

LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky -rahasto on ostanut juuri valmistuneen Kirkkonummen hyvinvointikeskuksen viimeiseksi omistukseksi rahastossa. Kauppahinta on 63,5 miljoonaa euroa.

Rakennus valmistui kesäkuussa 2022 ja asiakkaille keskus avattiin 1.12.2022. Hyvinvointikeskuksessa on laaja sosiaali- ja terveyspalveluiden tarjonta. Hyvinvointikeskus on osa sosiaali- ja terveysalan muutosta hyvinvointialueiksi, joten tarjotut palvelut vastaavat nykyisiä terveyskeskuksia ja muita nykyisiä kunnallisia terveyspalveluita. Uusi rakennus tulee korvaamaan 80-luvulla rakennetun keskustan terveysaseman ja useita muualla vuokralla olevia toimipisteitä.

Kirkkonummen kaupunki toimii päävuokralaisena vuoden 2023 alkuun saakka, minkä jälkeen vuokrasopimus siirtyy Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle sote-uudistuksen myötä.

- Kirkkonummen hyvinvointikeskus on moderni, hienosti toteutettu uudiskohde ja mahtava lisä rahaston portfolioon. Hankinnan myötä rahasto tulee täyteen sijoitetuksi, minkä seurauksena rahasto tulee keskittymään tulevaisuudessa omistamiensa  kohteiden  ylläpitoon ja vuokralaisista huolehtimiseen,  kertoo LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky -rahaston salkunhoitaja Lasse Westberg.

Hankinnan myötä LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky -rahasto on päättänyt sijoituskautensa. Rahasto omistaa nyt kahdeksan kohdetta, joista suurimmat ovat Kirkkonummen hyvinvointikeskuksen lisäksi Espoon sairaala ja Lahden sote-keskus. Yhteistyö hyvinvointialueiden kanssa tulee olemaan pitkä ja tärkeä, missä omistajalla on vastuuta varmistaa ja myötävaikuttaa kohteiden kehitykseen ja toimivuuteen.

- LähiTapiola näkee yhteiskuntakiinteistöt jatkossakin mielenkiintoisina sijoituskohteina, jotka tarjoavat sijoittajalle pitkää ja vakaata kassavirtaa. Uskomme myös, että olemme kotimaisena pitkään omistamiseen sitoutuvana tahona hyvä kumppani kaupungeille ja hyvinvointialueille,   sanoo LähiTapiola Vaihtoehtorahastojen toimitusjohtaja Mia Vuorinen.

LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky on vain ammattimaisille asiakkaille tarkoitettu suljettu vaihtoehtorahasto, joka sijoittaa yhteiskunnallista käyttötarkoitusta palveleviin suomalaisiin kiinteistöihin ja rakennuksiin. Rahaston hallinnointiyhtiönä toimii LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy.