Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Loimi-HämeElämänturva12.12.2022

LähiTapiola Loimi-Häme teki kolmannen lahjoituksensa Ukrainan pakolaisten hyväksi

LähiTapiola Loimi-Häme tukee paikallisten ukrainalaisten pakolaisten kotouttamista lahjoittamalla 10.000 euroa toiminta-alueensa pakolaistyötä tekeville toimijoille.

Lahjoituksen saivat Hämeenlinnan ja Forssan SPR, Sääksmäen seurakunta sekä Loimaan Evankelinen opisto, kullekin 2.500 euroa ukrainalaisten pakolaisten virkistystoimintaan.

Lahjoituksilla pakolaistyötä tekevät tahot voivat esimerkiksi järjestää pakolaisperheille joulujuhlia ja muuta virkistystoimintaa joulun jälkeenkin.

- Tänä vuonna päätimme olla hankkimatta henkilöstöllemme sekä hallinnollemme joulumuistamisia ja tehdä lahjoitukset pakolaisperheiden hyväksi. Perheet ovat joutuneet vasten tahtoaan jättämään kotimaansa ja halusimme tuottaa heille hieman iloa ja auttaa heidän kotouttamisessa, kertoo LähiTapiola Loimi-Hämeen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Ulla Teittinen.

Kaksi muuta lahjoitusta Ukrainan sodasta kärsivien hyväksi


Maaliskuussa LähiTapiola Loimi-Häme teki 10 000 euron lahjoituksen SPR:n kriisiavun kautta osana LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden 300 000 euron lahjoituksia Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi.

LähiTapiola Loimi-Häme lahjoitti syksyllä 2022 myös 10.000 euroa osana LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden 130 000 euron lahjoituskokonaisuutta.

Summalla Ukrainaan toimitetaan kaksi rekkalastillista kirurgisia suu-nenäsuojia, ensisiteitä ja ensiapupakkauksia sekä muita lääkinnällisiä tarvikkeita. Tavarat lähtivät Postin tarjoamilla rekkakuljetuksilla kohti kriisialuetta 8. marraskuuta.

Lahjoitusta koordinoi Keskuskauppakamari, joka saa tiedon tarvittavasta materiaaliavusta Ukrainan suurlähetystöltä. Lahjoitettavat tarvikkeet ohjautuvat näin nopeasti ja suoraan Ukrainaan.

Ukrainan sodan päättymisestä ei toistaiseksi ole viitteitä, ja avuntarpeen voidaan olettaa jatkuvan vielä pitkään. LähiTapiola-ryhmässä kartoitetaan jatkuvasti uusia tapoja tukea sodasta kärsiviä Suomessa ja Ukrainassa.

Asiakkaidensa omistamana yhtiönä LähiTapiola Loimi-Häme vaikuttaa yhteisöjen hyvinvointiin ja elinvoimaisuuteen paitsi suoraan liiketoiminnallaan myös tukemalla eri sektoreiden toimijoita. Vuoden 2022 aikana yhtiö on tukenut lahjoituksillaan muun muassa lasten ja nuorten harrastustoimintaa 20.000 eurolla asiakkaidensa ehdottamille seuroille ja yhdistyksille, kertoo toimitusjohtaja Lauri Riekkola.