Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola EteläElämänturva2.12.2022

Mikko Lempiäinen valittu LähiTapiola Etelän toimitusjohtajaksi

LähiTapiola Etelän hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi eMBA Mikko Lempiäisen. Hän siirtyy tehtävään Fenniasta, jossa hän on viimeksi työskennellyt omaisuusvakuutus- ja vahinkopalvelujen johtajana ja toiminut Fennian vahinkovakuutusliiketoiminnan johtoryhmän jäsenenä. Mikko aloittaa tehtävässään 2. helmikuuta 2023.

LähiTapiola Etelän nykyinen ja pitkäaikainen toimitusjohtaja Ari Lagerström siirtyy eläkkeelle yhtiöstä kesällä 2023.

Mikolla on yli 15 vuoden kokemus vakuutusalasta ja yli 22 vuoden kokemus esihenkilötehtävistä. Fenniassa Mikko on toiminut omaisuusvakuutus- ja vahinkopalvelujen johtajan roolin lisäksi johtajana yritysasiakasliiketoiminnassa, sekä yritysmyynnin aluejohtajana Etelä-Suomen alueella. Ennen Fenniaa Mikko toimi Pohjola Vakuutus Oy:ssä ja Helsingin OP:ssa aluejohtajan ja myyntijohtajan tehtävissä.

- Mikon valinnassa vaikuttivat hänen hyvin laaja finanssialan ja vakuutusliiketoiminnan osaamisensa. Hän on henkilönä innostava ja johtajana painottaa arvojen mukaista toimintaa ja vahvaa sitoutumista, toteaa LähiTapiola Etelän hallituksen puheenjohtaja Jaakko Halkilahti.

- Olen erittäin iloinen ja innostunut valinnastani. On mahtavaa päästä mukaan toteuttamaan LähiTapiolan visiota, jossa perinteinen vakuutusyhtiö uudistuu elämänturvayhtiöksi. LähiTapiola Etelä on tehnyt hyvää ja tuloksekasta työtä ja olen innoissani päästessäni jatkamaan ja edelleen kehittämään tätä työtä yhdessä henkilöstön kanssa. Odotan malttamattomana, että pääsen tutustumaan ja perehtymään LähiTapiola Etelän toimintaan, henkilöstöön ja asiakkaisiin, kertoo LähiTapiola Etelän tuleva toimitusjohtaja Mikko Lempiäinen.

Lempiäinen aloittaa vaiheittain LähiTapiola Etelän palveluksessa, ensin perehtymällä yhtiöön ja sen toimintaan. Varsinaiset toimitusjohtajan tehtävät hänen suunnitellaan ottavan vastaan kesällä 2023. Lempiäisen valinta toimitusjohtajaksi vaatii vielä Finanssivalvonnan hyväksynnän.