Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Pohjanmaa Elämänturva 27.11.2022

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan ja LähiTapiola Pohjanmaan hallitukset tekivät historialliset päätökset vakuutusten hinnoitteluun

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan ja LähiTapiola Pohjanmaan hallitukset ovat tahoillaan päättäneet, etteivät korota vakuutusten hintoja vuodelle 2023. Näin yhtiöt ottavat kantaakseen inflaatiosta aiheutuvat kustannuspaineet. Kyseessä on merkittävä vastaantulo asiakkaille tilanteessa, jossa muut kustannukset nousevat.

Hinnoitteluratkaisu koskee vahinkovakuutuksia, joiden myöntäjä on joko LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa tai LähiTapiola Pohjanmaa. Molemmissa yhtiöissä on pieni joukko asiakkaita, joiden vakuutusmaksut nousevat heidän vakuutusehtojensa mukaisesti.

Valtaosaan vakuutussopimusten hinnan muutoksista vaikuttaa lisäksi indeksikorotus, joka johtuu kustannusten noususta. Myös tämä indeksikorotus jätetään tekemättä yhtiöissä vuodelle 2023. Vastaavia päätöksiä ei ole tehty aiemmin.

Päätökset tarkoittavat sitä, että vakuutusten hintoja ei koroteta vuodelle 2023 ja yhtiöt ottavat myös kantaakseen inflaatiosta johtuvan kustannuspaineen vaikutuksen. Vakuutusmaksut pysyvät samana kuin vuoden 2022 aikana. Kyseessä on merkittävä vastaantulo asiakkaille tilanteessa, jossa muut kustannukset nousevat. Päätöksiin on vaikuttanut energiakriisistä, sodasta ja inflaation noususta aiheutunut haastava tilanne LähiTapiolan yhtiöiden omistaja-asiakkaille.

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaalla ja LähiTapiola Pohjanmaalla on omilla toimialueillaan merkittävät markkinaosuudet. Tämä tarkoittaa, että hinnoitteluratkaisu tulee vaikuttamaan noin 170.000 eteläpohjalaisen ja pohjalaisen vakuutusasiakkaan vakuutusmaksuihin.

- Yhtiöillämme on juuret syvällä omissa maakunnissaan. Olemme toimineet molemmat jo yli 150 vuotta ja sinä aikana asiakkaamme ovat maksaneet vakuutusmaksuja, joista osa on käytetty tulevaisuuden menestymisedellytysten varmistamiseen. Liiketoimintamme on pitkäjänteistä ja vastuullista. Yhtiöiden vahvat taseet mahdollistavat sen, että tässä omistaja-asiakkaillemme ja yhteiskunnalle haastavassa tilanteessa tulemme vastaan ja helpotamme tilannetta tällä tavoin ja samalla edistämme alueellista elinvoimaisuutta, toteavat LähiTapiola Pohjanmaan johtaja Joel Sunabacka ja LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Juha Antikainen .


-LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa ja LähiTapiola Pohjanmaa ovat yhtiömuodoltaan keskinäisiä vakuutusyhtiöitä. Keskinäisissä vakuutusyhtiöissä kaikki vakuutuksenottajat ovat yhtiöiden omistajia. Yhtiömuotomme mukaan meillä ei ole osakeyhtiöille tyypillistä voitonjakotarvetta osakkeen omistajille. Tekemällämme hinnoittelupäätöksellä ohjaamme yhtiöihin kertynyttä varallisuutta kaikkien vakuutuksenottajiemme eduksi alhaisempina vakuutusmaksuina. Yhtiöiden sisäisten arvioiden mukaan tehdyt päätökset pienentävät vakuutusmaksuja yhtiöissä yhteensä noin kolme miljoonaa euroa , kertovat Antikainen ja Sunabacka.


Lisätietoja:
Juha Antikainen, toimitusjohtaja, LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa. Puhelin 0400 595 625
Joel Sunabacka, johtaja, LähiTapiola Pohjanmaa. Puhelin 040 759 4062
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@lahitapiola.fi