Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Keski-Suomi Elämänturva 23.11.2022

LähiTapiola Keski-Suomi tekee lahjoituksen Jyväskylän kaupungille nopeusnäyttöjen hankintaan

LähiTapiola Keski-Suomi lahjoittaa Jyväskylän kaupungille 20 000 euroa viiden siirrettävän nopeusnäytön hankintaan. Lahjoitus on osa yhtiön 150-vuotisjuhlavuoden elämänturvatekoja, joilla edistetään paikallista hyvinvointia ja turvallisuutta.

Jyväskylän kaupunki tiedotti elokuussa , että se on huolissaan jyväskyläläisten ajonopeuksista ja liikennekäyttäytymisestä erityisesti suojatiealueilla. Poliisin mittauksissa ja kaupungin teettämässä tutkimuksessa huomattiin, että nopeusrajoituksia ei aina kunnioiteta ja ajonopeudet olivat mittausalueilla jopa 10 km/h yli rajoitusten, mikäli alueella ei ollut automaattivalvontaa.

– Ajonopeuksilla on huomattava merkitys seurauksiin onnettomuuksissa, joissa on osallisena ajoneuvo ja jalankulkija tai pyöräilijä. Jyväskylän kaupungin liikenneturvallisuuden edistämistyön yhtenä tärkeänä painopisteenä onkin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuuden parantaminen, Jyväskylän kaupungin liikenteenohjausinsinööri Tuula Flyktman kertoo.

LähiTapiola Keski-Suomen lahjoituksella kaupungille hankintaan viisi siirrettävää nopeusnäyttöä. Flyktman kertoo, että lahjoitus otetaan kaupungilla vastaan hyvillä mielin.

– Lahjoitus on merkittävä teko paikallisen liikenneturvallisuuden edistämiseen. Nopeusnäyttötaulu osoittaa autoilijalle nopeuden ja huomauttaa tarvittaessa ylinopeudesta. Toivottavaa on, että kuljettaja tarkistaa nopeuden rajoituksen mukaiseksi. Joskus nopeudet nousevat rajoituksen yli myös tahattomasti.

Nopeusnäytöille tiedossa jo useita sijoituskohteita

Nopeusnäytöt sijoitetaan oppilaitosten ja päiväkotien läheisille pää- tai kokoojakaduille, joissa liikkuu paljon oppilaita tai päiväkotiin kulkijoita.

– Lisäksi nopeusnäyttöjä hyödynnetään Korpilahden ja Säynätsalon keskustoissa, joissa on asiointiin liittyvää liikkumista. Näyttöjä sijoitetaan myös teille, joissa on suuret nopeudet ja paljon suojateitä. Esimerkkejä tällaisista paikoista ovat Myllyjärventie ja Keskussairaalantie. Nopeusnäytöt ovat siirrettäviä, joten voimme kierrättää näyttöjä laajemmalla alueella, Tuula Flyktman sanoo.

Paikalliset työntekijät saivat lahjoituksen alulle

LähiTapiola Keski-Suomen lahjoitus sai alkunsa yhtiön korvauspalvelun työntekijöiltä. Lahjoitus on osa yhtiön elämänturvatekoja, joilla pyritään konkreettisesti vaikuttamaan paikalliseen turvallisuuteen.

– Oma paikallinen korvaustiimimme on päivittäin tekemisissä liikennevahinkojen kanssa, kun he palvelevat asiakkaitamme. Työssään he ovat huomanneet, että tietyillä alueilla vahinkoja sattuu enemmän. Pelti on aina korvattavissa, mutta henkilövahingot voivat olla kohtalokkaita. Olemme tyytyväisiä, että voimme tehdä kaupungin kanssa yhteistyötä, jotta vahingot saataisiin vähenemään, LähiTapiola Keski-Suomen korvausjohtaja Atte Hänninen sanoo.

Työntekijöiden aloitteen lisäksi LähiTapiola Keski-Suomi on kysynyt lahjoituskohde-ehdotuksia omistaja-asiakkailtaan. Lähilahjoitus-teemalla tehtäviä lahjoituksia julkistetaan lisää loppuvuoden aikana. LähiTapiola Keski-Suomen lahjoitukset tehdään yhtiön lahjoituksiin tarkoitetusta käyttörahastosta, johon varoja on kerrytetty tuloksellisten vuosien aikana.