Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
11.11.2022

LähiTapiola Länsi-Suomi jatkaa lahjoituksia Ukrainan sodasta kärsivien tueksi

Lahjoitusvaroilla toimitetaan lääkinnällisiä tarvikkeita Ukrainan sodasta kärsiville. Tavarat lähtivät Postin tarjoamilla rekkakuljetuksilla kohti kriisialuetta 8. marraskuuta.

LähiTapiola Länsi-Suomi tukee Ukrainan sodasta kärsiviä 10 000 eurolla osana LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden 130 000 euron lahjoituskokonaisuutta. Summalla Ukrainaan toimitetaan kaksi rekkalastillista kirurgisia suu-nenäsuojia, ensisiteitä ja ensiapupakkauksia sekä muita lääkinnällisiä tarvikkeita.

Lahjoitusta koordinoi Keskuskauppakamari, joka saa tiedon tarvittavasta materiaaliavusta Ukrainan suurlähetystöltä. Lahjoitettavat tarvikkeet ohjautuvat näin nopeasti ja suoraan Ukrainaan.

Ukrainan sodan päättymisestä ei toistaiseksi ole viitteitä, ja avuntarpeen voidaan olettaa jatkuvan vielä pitkään. LähiTapiola-ryhmässä kartoitetaan jatkuvasti uusia tapoja tukea sodasta kärsiviä Suomessa ja Ukrainassa.

- Hyökkäyssota lisää jatkuvasti ukrainalaisten kärsimystä sekä kotimaassa että pakolaisina muissa maissa. Satakunnassa sotaa paenneita oli jo kesän kynnyksellä lähes jokaisessa Satakunnan kunnassa, ja suurin osa heistä on naisia ja lapsia. Avun tarve on yhä huutava niin Suomessa kuin kriisialueellakin, sanoo LähiTapiola Länsi-Suomen toimitusjohtaja Pasi Aakula.

Aiemmin yhtiö on ollut mukana LähiTapiola-ryhmän SPR:n katastrofirahastoon tekemässä 300 000 euron lahjoituksessa sekä lahjoittanut leluja Venäjän hyökkäyksen alta kotinsa jättämään joutuneiden ukrainalaisperheiden lapsille.

Asiakkaidensa omistamana yhtiönä LähiTapiola Länsi-Suomi vaikuttaa yhteisöjen hyvinvointiin ja elinvoimaisuuteen paitsi suoraan liiketoiminnallaan myös tukemalla eri sektoreiden toimijoita. Viime vuosina yhtiö on tehnyt merkittäviä lahjoituksia muun muassa alueensa yliopistokoulutukseen ja turvallisuuteen.