Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Keski-SuomiElämänturva25.10.2022

Ehdota lahjoituskohdetta LähiTapiola Keski-Suomen toimialueella – Lähilahjoitus on elämänturvateko paikalliseen hyvinvointiin

LähiTapiola Keski-Suomi on asiakkaidensa omistama paikallinen elämänturvayhtiö, jonka yhtenä tavoitteena on edistää Keski-Suomen elinvoimaisuutta ja hyvinvointia. Paikallisena vastuullisuus- ja elämänturvatekona teemme lahjoituksia, joiden avulla yhteisöt ja yleishyödylliset yhdistykset saavat tukea toimintaansa.

Haluamme kannustaa omistaja-asiakkaitamme sekä yhteisöjä ehdottamaan ajankohtaisia ja alueen hyvinvointia edistäviä lahjoituskohteita. Kysely lahjoitusehdokkaista on avoinna 9.11.2022 asti. Lahjoituksen saajan tulee olla voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys tai yhteisö, joka toimii LähiTapiola Keski-Suomen toiminta-alueella.

LähiTapiola Keski-Suomen Lähilahjoitukset tehdään yhtiön lahjoituksiin tarkoitetusta käyttörahastosta, johon varoja on kerrytetty tuloksellisten vuosien aikana. LähiTapiola Keski-Suomen hallitus tekee lopulliset lahjoituskohdevalinnat omistaja-asiakkaiden ehdotusten pohjalta.

Tämän vuoden aikana LähiTapiola Keski-Suomi on muun muassa tehnyt 50 000 € lahjoituksen Jyväskylän yliopistolle. Vuonna 2021 lahjoitimme 120 000 € keskisuomalaisille mielenterveyttä edistäville yhdistyksille sekä lapsiperheiden tukemiseen. Suurin yksittäinen lahjoitus 100 000 € suunnattiin Kriisikeskus Mobilelle, joka tarjoaa järjestölähtöistä kriisityötä koko Keski-Suomen alueella.

LähiTapiola Keski-Suomen Lähilahjoituksen teemat 2022

Voit ehdottaa lahjoituksen saajaksi yleishyödyllistä yhdistystä alla olevista teemoista. Lahjoitukset ovat vastikkeettomia, eli ne eivät edellytä markkinoinnillisia toimenpiteitä lahjoituksen saajalta.

Arjen turvallisuus ja pelastustoiminta
• Paikallisyhteisöjen ja haja-asustusalueiden arjen turvallisuutta parantavat hankkeet (palo-, vesi- ja liikenneturvallisuus)
• Pelastustoiminnan vapaaehtoistyöhön liittyvä hanke tai tutkimus

Korkeakoulu- ja oppilaitoslahjoitukset
• Valtion vastinrahakampanjaan osallistuvien yliopistojen koulutus ja tutkimus
• Yliopistoprofessuurit: vakuutustieteiden, keskinäisyyden ja osuustoiminnan ym. relevantit koulutusohjelmat
• LähiTapiolan kannalta tärkeän koulutuksen tukeminen muissa oppilaitoksissa alueellisesti

Mielenterveys ja ennaltaehkäisevä hyvinvoinnin edistäminen
• Ennaltaehkäisevä työ ja toiminta mielenterveyteen liittyvien ongelmien ehkäisemiseksi
• Mielenterveyden edistäminen tukemalla hankkeita tai tutkimustyötä
• Päihdeongelmien ennaltaehkäisyyn ja päihdeongelmaisten tukemiseen liittyvä työ tai tutkimus