Nuori Pohjoinen -tukea 21 600 € syksylle 2022: Himangan Roima järjestää tuella lajikokeilupäivän, Oulun Raksilassa kehitetään liikuntakerhotoimintaa
LähiTapiola Pohjoinen jakaa 21 600 euroa tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan syksyllä 2022. Kaksi kertaa vuodessa avattavaan Nuori Pohjoinen -hakuun tuli 45 hakemusta Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalta, ja niistä 23 on nyt valittu tuen saajiksi.
Tuen avulla edistetään esimerkiksi liikuntakerhotoimintaa Oulussa ja tehdään eri lajeja tutuksi lajikokeilupäivässä Himangalla. Kuvassa Limingan Niittomiehet, jotka hyödyntävät tuen liikuntakerho-ohjaajien koulutuksiin.
Nuori Pohjoinen -sponsorointikonseptin tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vuoden 2022 syksyn Nuori Pohjoinen -tukea saavat 23 kohdetta, joiden valinnassa painotettiin harrastustoimintaan osallistumisen matalaa kynnystä, lajien monipuolista kirjoa ja lasten elämänturvan tukemista. Valinnassa huomioitiin myös maantieteellinen monipuolisuus LähiTapiola Pohjoisen alueella Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla.
Nuori Pohjoinen -tuki mahdollistaa esimerkiksi Himangan Roimalle eri lajeja esittelevän tapahtumapäivän. Päivän aikana osallistujat voivat kokeilla seuran edustamia lajeja, kuten beach volleytä, jousiammuntaa, kuntonyrkkeilyä, lentopalloa maastopyöräilyä ja voimailua.
- LähiTapiolan Nuori Pohjoinen -tuen merkitys on Himangan Roimalle suuri. Ilman tukea tapahtumapäivän järjestäminen ei olisi seuralle taloudellisesti mahdollista. Tapahtumapäivät kannustavat lapsia ja nuoria aloittamaan harrastuksen, vaikka laji ei olisikaan ennakkoon niin tuttu, kertoo Himangan Roiman varapuheenjohtaja Sanna Sipi.
Oulun Raksilan asukasyhdistys käyttää saamansa Nuori Pohjoinen -tuen avoimeen ja maksuttomaan liikuntakerhotoimintaan, jonka tarkoituksena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen liikunnan avulla.
- Kerho on saanut hyvän vastaanoton perheiden ja lasten parissa. Nuori Pohjoinen -tuen avulla pystymme vakiinnuttamaan kerhotoimintaa ja kehittämään siitä entistä monipuolisempaa ja vaikuttavampaa. Lapset ovat olleet innoissaan, kun ovat saaneet mahdollisuuden liikkua oman lähialueen koulun salitilassa myös vapaa-ajalla, iloitsee Raksilan asukasyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Pudas.
- On erittäin tärkeää, että lapset ja nuoret eivät putoaisi harrastuksista, vaikka usean lajin kustannukset ovat viime aikoina nousseet. Nuori Pohjoinen -tuella mahdollistetaan myös tänä syksynä useita projekteja, kerhoja ja harrastusvälineistön hankintaa. Tuen avulla mahdollistamme yhä useamman lapsen harrastamisen ja tuemme lasten ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia lähialueellamme, korostaa LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.
Matalan kynnyksen toiminta turvaa erityisesti sellaisten nuorten ja lasten eväitä hyvään elämään, jotka muuten saattaisivat jäädä kaiken harrastustoiminnan ulkopuolelle.
Valitut tukikohteet:
PULA! Kulttuuria Kalajokilaaksoon ry, Haapajärvi
Haapajärven Kiilat Ry, Haapajärvi
Haapaveden Urheilijat ry/ hiihtojaosto, Haapavesi
Kalajoen Pallo ry, Kalajoki
Voimistelu- ja urheiluseura Himangan Roima, Kalajoki
Kaustisen 4H-yhdistys ry, Kaustinen
Kempeleen Lentopallo ry, Kempele
Kempeleen naisvoimistelijat ry, Kempele
Limingan Niittomiehet Yleisurheilujaosto ry, Liminka
Lumijoen 4H-yhdistys ry, Lumijoki
Muhoksen 4H-yhdistys ry, Muhos
ONS / ONS11, Oulu
Oulunsalon Pallo ry, Oulu
Kiekko-Oulu ry, Oulu
Merikoski SBT ry, Oulu
Raksilan asukasyhdistys ry, Oulu
Oulun Kisko, Oulu
Oulun Naisfutis ry, Oulu
Raahen Taitoluistelijat ry, Raahe
Vihannin Judo ry, Raahe
Tyrnävän Darts Club Ry, Tyrnävä
Ylivieskan Jääkarhut U16, Ylivieska
Ylivieskan Voimistelu ja Liikunta YVoLi ry, Ylivieska
LähiTapiola Pohjoinen arvostaa kaikkien hakijoiden työtä lasten ja nuorten parissa. Seuraava Nuori Pohjoinen -tuen hakuaika on keväällä 2023, jolloin tukea voi 1.2.2023 alkaen hakea
Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen on yksi esimerkki LähiTapiola Pohjoisen vastuullisuustyöstä, jonka tavoitteena on toimia aktiivisesti lähiyhteisössä ja yhteiskunnassa. LähiTapiola Pohjoinen haluaa tukea lapsen kasvua, kehitystä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, koska elämänturvan rakentaminen alkaa lapsuudesta.