Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PirkanmaaTyöelämä28.9.2022

LähiTapiola Pirkanmaan hallitukseen uusia jäseniä – pirkanmaalainen kokemus lisääntyy

LähiTapiola Pirkanmaan hallintoneuvosto kokoontui 27. syyskuuta ja nimitti LähiTapiola Pirkanmaan hallitukseen kolme uutta jäsentä: Timo Jaakkola, Mikko Kuitunen ja Kristiina Michelsson. Hallituksen jäsenistä puheenjohtaja Tom Liljeström jätti luottamustehtävänsä. Hallitus valitsi 27.9. järjestäytymiskokouksessaan uudeksi puheenjohtajaksi Jouni Perttulan.

”On ollut ilo huomata, että pirkanmaalaiset elinkeinoelämän osaajat ovat osoittaneet suurta kiinnostusta LähiTapiola Pirkanmaan luottamustehtäviä kohtaan. Näin ollen olemme päättäneet valita kolme uutta jäsentä hallitukseen vahvistamaan paikallista osaamista”, kertoo LähiTapiola Pirkanmaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Tiina Linnainmaa.

LähiTapiola Pirkanmaan hallintoneuvosto kokoontui 27.9. ylimääräiseen kokoukseen, jossa valittiin LähiTapiola Pirkanmaan hallitukseen kolme uutta jäsentä: Timo Jaakkola, Mikko Kuitunen ja Kristiina Michelsson. Hallituksen jäsenistä Tom Liljeström jätti luottamustehtävänsä.

”Hallitustehtäväni ja puheenjohtajana toimiminen oli alun perinkin ajateltu määräaikaiseksi. Tehtävänäni oli uuden toimitusjohtajan valitseminen ja hallitustyöskentelyn organisointi kevään 2022 muutosten jälkeen. Toimitusjohtajan valinta on saatettu loppuun ja nyt LähiTapiola Pirkanmaan on hyvä jatkaa matkaa kohti paikallisempaa hallitusta. Lisäksi terveydellinen tilanteeni vaatii uudelleen arviointia”, taustoittaa LähiTapiola Pirkanmaan entinen hallituksen puheenjohtaja Tom Liljeström.

”Neljäs veritulppa ei ole leikin asia, joten matkustaminen, pitkät istumiset ja kokoustaminen ovat minulle riskejä. Vaikka sanotaan, että johtaminen onnistuu Teamsillakin, koen, että hallituksen kipparointi vaatii läsnäoloa. Jatkuva ajaminen Lohja-Tampere-Lohja -väliä ei tällä erää ole terveyteni kannalta turvallista”, Liljeström jatkaa.

Hallituksen uudet jäsenet, Timo Jaakkola, Mikko Kuitunen ja Kristiina Michelsson, ovat tunnettuja pirkanmaalaisia elinkeinoelämän vaikuttajia. Timo Jaakkolalla on pitkä kokemus kouluttamisesta, kehittämisestä, rahoituksesta, hallitustyöstä sekä oman maatilayrityksen pyörittämisestä. Mikko Kuitunen on teknologiayhtiö Vincitin perustaja. Hän on toiminut yrittäjänä jo 15 vuoden ajan ja saanut lukuisia yrittäjyyteen liittyviä tunnustuksia.  Lisäksi hänellä on hallituskokemusta usean vuoden ajalta. Kristiina Michelsson on tekonivelsairaala Coxan toimitusjohtaja ja kokenut hallitusammattilainen. Hänellä on vankka johtajakokemus sekä yksityisistä terveydenhuollon palveluorganisaatioista että julkiselta sektorilta.

”Hallituksen kokoonpano on nyt entistä monipuolisempi. Siinä yhdistyy paitsi pirkanmaalainen, paikallinen osaaminen myös erittäin ammattitaitoinen liiketoimintaosaaminen. Uudet jäsenet tuovat kokoonpanoon finanssialan tuntemusta, digitalisaatio-osaamista, strategista ajattelua sekä maatalousalan vahvaa kokemus- ja tietopohjaa”, sanoo Linnainmaa.

Hallitus piti järjestäytymiskokouksensa uudella kokoonpanolla myöhään tiistai-iltana 27. syyskuuta ja valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi Jouni Perttulan. Varapuheenjohtajana jatkaa Susa Nikula.

”Kevään ja kesän aikana LähiTapiola Pirkanmaalla aloitettu toimintakulttuurin uudistaminen on edennyt hienosti uuden toimitusjohtajan johdolla. Olen vakuuttunut, että yhteistyö toimitusjohtajan ja uuden hallituksen välillä on avointa ja hedelmällistä. Puheenjohtajana haluan olla myös tuomassa entistä vahvempaa riskienhallintakulttuuria hallitustyöhön ja koko alueyhtiöön, sillä riskienhallinnan merkitys korostuu nopeasti muuttuvassa ja monimutkaistuvassa toimintaympäristössä”, toteaa hallituksen uusi puheenjohtaja Jouni Perttula.

LähiTapiola Pirkanmaan hallituksen kokoonpano 27.9.2022 alkaen:

Timo Jaakkola, MMM, agronomi, toimitusjohtaja, Sastamala
Teija Kerminen, OTK, VT, EMBA, lakiasianjohtaja, Espoo
Mikko Kuitunen, DI, hallitusammattilainen, Tampere
Teija Kulmala, LT, EMBA, johtajaylilääkäri, Kangasala
Mika Makkonen, OTK, MBA, varatoimitusjohtaja, Espoo
Kristiina Michelsson, KTM, EMBA, HHJ, HHJ PJ, toimitusjohtaja, Tampere
Tommi Mustonen, OTM, EMBA, juristi, Tampere
Susa Nikula, KM, HHJ, henkilöstöjohtaja, Helsinki
Jouni Perttula, HTM, EMBA, HHJ, riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja, Sastamala
Miikka Seppälä, KTM, HHJ, toimitusjohtaja, Ylöjärvi

Lisätietoja:

  • Tiina Linnainmaa, hallintoneuvoston puheenjohtaja, LähiTapiola Pirkanmaa, 040 5513712, tiina.linnainmaa@pellervo.fi

  • Jouni Perttula, hallituksen puheenjohtaja, LähiTapiola Pirkanmaa, 040 1966512, jouni.perttula@tampere.fi