Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjanmaaTalous21.9.2022

LähiTapiola Pohjanmaa ja Marthaförbundet aloittavat talouskoulun kahdeksasluokkalaisille

Uudentyyppinen talouskoulu alkaa syksyllä 2022, kun LähiTapiola Pohjanmaa ja Finlands svenska Marthaförbund yhdistävät voimansa ainutlaatuisen yhteistyön merkeissä. Yhteistyön tavoitteena on jakaa tietoa säästämisestä ja kuluttamisesta pohjalaisille kahdeksasluokkalaisille.

Marthayhdistyksellä ja LähiTapiola Pohjanmaalla on yhteinen halu lisätä nuorten taloudellista osaamista. Uuden hankkeen vetäjänä toimii Marthayhdistyksen taloustiimi, joka tulee vierailemaan Pohjanmaan 10. suurimmalla paikkakunnalla. Kaikki alueen yläasteet tulevat saamaan kutsun, ja arviolta 1500 oppilasta pääsee osallistumaan interaktiivisiin luentoihin.

– Nuorten talouskoulun tarve on ollut olemassa jo pitkään. LähiTapiola Pohjanmaan antaman lisäresurssin ansiosta pääsemme vihdoin toteuttamaan hanketta, kertoo Matilda Hassel Finlands svenska Marthaförbundet:sta.

Yhteistyön tarkoituksena on kannustaa ja innostaa nuoria huolehtimaan taloudestaan. Erityisesti tietyissä ajankohdissa kuten ensimmäisen kesätyön yhteydessä, jolloin kiinnostus säästämiseen ja kuluttamiseen herää. Kaikkea tätä käsitellään luennoilla.

– Nuoret ovat hyvin kiinnostuneita rahasta ja säästämisestä, mutta monilta puuttuu perustiedot kestävän talouden rakentamiseen. Miten laadit budjetin? Mistä voit nipistää, jos haluat säästää rahaa johonkin tiettyyn? Miten sinusta tulee hintatietoinen kuluttaja? Yhdessä Marthayhdistyksen kanssa haluamme tarjota konkreettista perustietoa nuorille ja toivottavasti onnistumme myös herättämään heidän kiinnostuksensa kestävään taloushallintoon, sanoo LähiTapiola Pohjanmaan johtaja Joel Sunabacka.

Uusi talouskoulu kahdeksasluokkalaisille

  • Toteutetaan ruotsiksi syksyllä 2022 ja suomeksi keväällä 2023. Marthayhdistys vierailee Pohjanmaan 10. suurimmalla paikkakunnalla.

  • Hankkeen rahoittaa LähiTapiola Pohjanmaa ja toteutuksesta vastaa Finlands svenska Marthaförbund

  • Luentojen painopistealue: kestävä oma talous

– Asiakasomisteisena pohjalaisena elämänturvayhtiönä haluamme osallistua hankkeisiin, jotka edistävät asukkaiden ja omistaja-asiakkaidemme elämänturvaa. Yhteiskuntavastuu on tärkeä osa strategiaamme ja tarkoittaa käytännössä sitä, että osallistumme aktiivisesti sen yhteiskunnan kehittämiseen, jossa itse toimimme, Sunabacka sanoo.