LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa Pohjois-Pohjanmaan maaseudun MUUTOS-hankkeeseen 10 000 €
LähiTapiola Pohjoinen osallistuu pohjoispohjalaisten maaseutuyritysten toiminnan kehittämiseen tähtäävään MUUTOS-hankkeeseen 10 000 euron lahjoituksella. Hankkeen tarkoituksena on luoda muutoskyvykkyydellä hyvinvointia ja kestävyyttä maaseudun yritystoimintaan.
Maaseudun yrittäjät ovat kovassa muutoksessa. Polttoaineen ja lannoitteiden hinnannousu, lannoitteiden saatavuusongelmat sekä ilmastonmuutokseen valmistautuminen syövät yritystoiminnan kannattavuutta ja siten myös yrittäjän henkistä ja fyysistä hyvinvointia.
Muutos-hankkeen tavoitteena on maaseutuyritysten toiminnan kehittäminen ja muutoksessa edellytettävien yritystoimintaan liittyvien valmiuksien sekä osaamisen vahvistaminen. Hankkeen tavoitteena on myös yritysten eri henkilöstöryhmien kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen ja työssä jaksamisen sekä työssä jatkamisen tukeminen muuttuvassa toimintaympäristössä. Kohdealueena on Pohjois-Pohjanmaan maaseudulla toimivat mikro- ja pk-yritykset.
- Lahjoitus on hankkeelle merkittävä ja on hieno asia, että LähiTapiola tukee maaseutuyrittäjien osaamisen ja hyvinvoinnin vahvistamista muuttuvassa tilanteessa, iloitsee talousasiantuntija Jeremias Niskanen ProAgria Oulusta.
Muutos-hanke tarjoaa monipuolista ja maksutonta tukea ja opastusta maaseudun yrittäjien liiketoiminnan kehittämiseen, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja terveisiin elintapoihin. Hankkeessa tarjotaan tietoa, tukea, ohjausta ja välineitä muutostilanteissa pärjäämiseen. Keskeisiä teemoja ovat hyvinvointi, työssä jaksaminen, osallisuus, kannattava ja tuottava yritystoiminta, vihreä siirtymä ja kestävä yrityksen sekä osaamisen johtaminen. Hankkeen toiminta sisältää yrityskohtaista ja yksilöllistä ohjausta ja tukea sekä ryhmämuotoista ohjausta ja erilaisia koulutuskokonaisuuksia.
- LähiTapiola Pohjoinen haluaa elämänturvayhtiönä olla mukana tukemassa maaseudun murrosta ja maaseutuyrittäjien toimintamahdollisuuksia yhä haastavammassa ympäristössä. Elinvoimainen maaseutu tukee koko alueen menestystä ja varmistaa paikallisen ruokatuotannon, korostaa LähiTapiola Pohjoisen liiketoimintajohtaja Vesa Riihimäki.
Hankkeessa tuotetaan varhaisen puuttumisen malli, jota voidaan hyödyntää erityisesti maatalousyritysten mutta myös laajemmin maaseutuyritysten toiminnassa. Malli edistää yrittäjien ja yritysten työntekijöiden hyvinvointia huomioimalla erityisesti koronapandemian aiheuttamat haasteet ja yrityksen taloudelliset, sosiaaliset sekä ekologiset toimintaedellytykset muuttuvassa toimintaympäristössä.
Päätoimijoina hankkeessa ovat ProAgria Oulu, Oulun Diakonissalaitos sekä Diakonia-ammattikorkeakoulu (rahoituksen ensisijainen hakija/saaja). Diakonia-ammattikorkeakoulun vahvuutena hankkeessa on yrittäjän mielenhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen edistäminen. ODL Liikuntaklinikan osaamisalue on fyysisen hyvinvoinnin ja terveellisten elintapojen edistäminen ja tukeminen. ProAgria Oulu vastaa yritysten liiketalouden ja johtamisen kehittämisestä. Hanke saa rahoitusta myös Euroopan sosiaalirahastosta (ESR).