Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PääkaupunkiseutuTurvallisuus11.1.2023

Kotivakuutusta ostamassa? 3 vinkkiä asiantuntijalta – laske hinta hetkessä

Kannattaako valita Suppea, Perus vai Laaja kotivakuutus? Lue vakuutusasiantuntija Liisa Karvosen vinkit, mitä kotivakuutusta valitessa kannattaa erityisesti huomioida.

Pesukone sanoi sopimuksensa irti, puhelimen näyttö meni säpäleiksi, keittiön lattia lainehtii – kotivakuutus takaa huolettoman mielen, jos vahinkoja sattuu.

”Kotivakuutuksia vertaillessa ihmiset kiinnittävät usein huomiota ensimmäisenä hintaan, mutta sen ohella kannattaa myös arvioida, millaista vastinetta saa rahoilleen.

Kotivakuutuksen hinta riippuu esimerkiksi vakuutusturvan laajuudesta, omavastuun suuruudesta, ottajan iästä sekä kodin koosta ja sijainnista”, LähiTapiola Pääkaupunkiseudun vakuutusasiantuntija Liisa Karvonen sanoo.

”Asuntosi tyyppi vaikuttaa siihen, mitä kaikkea sinun pitää itse vakuuttaa. Asuitpa sitten vuokralla tai omassa asunnossa, LähiTapiolan kotivakuutus kattaa kerros- ja rivitalossa irtaimiston, eli tavarasi, koneet ja laitteet. Lisäksi kotivakuutus kattaa huoneiston kiinteät sisustukset, kuten tapetit ja parketit sekä kiinteät kalusteet, kuten vaikkapa keittiön kaapistot. Asunto-osakeyhtiö vakuuttaa puolestaan lähtökohtaisesti itse rakennuksen.

Omakotitaloasuja tarvitsee sen sijaan kotivakuutuksen, joka kattaa irtaimiston lisäksi rakennuksen. Asunto-osakeyhtiömuotoisessa paritalossa tai erillistalossa vakuutat itse irtaimistosi ja yhtiö rakennuksen. Olitpa sitten vuokralainen, omistusasuja tai asuntosijoittaja, löydät LähiTapiolasta sopivan kotivakuutuksen.”

2. Huomioi ikävähennykset – valitse tarpeeksi laaja kotivakuutus

”Kun kotisi vakuutusturva on riittävän kattava, et jää vahingon sattuessa pulaan. Meiltä LähiTapiolasta voit valita vakuutuksen tarpeitasi vastaavalla laajuudella: Laaja, Perus ja Suppea. Vastuu- ja oikeusturvavakuutukset ulkopuolisille aiheutuneille vahingoille ja lakimiesapuun kuuluvat jokaiseen LähiTapiolan kotivakuutukseen.

Kotivakuutuksen laajuutta vertaillessa kannattaa pohtia, millaista turvaa, omavastuuta ja enimmäiskorvauksia vahinkotilanteessa haluat. Esimerkiksi Laaja kotivakuutus korvaa myös rikkoutumisvahinkoja, kuten vaikkapa kodinkoneiden, silmälasien tai puhelimen rikkoutumisen.

LähiTapiolan Laajaan kotivakuutukseen voit lisätä irtaimistolle Laaja Plus -turvan, joka korvaa esimerkiksi uusille matkapuhelimille ja tietokoneille sattuneita vahinkoja kaksi ensimmäistä vuotta ilman ikävähennyksiä.

Kodinkoneille ja polkupyörille saat puolestaan neljä ensimmäistä vuotta ilman ikävähennyksiä. LähiTapiolan Laaja Plus korvaa myös tiedostojen palautuskuluja ja kodin kiinteitä sisusteita entistä laajemmin.”

3. Alennuksia ja etuja – keskitetty elämänturva kannattaa

”Kun vakuutusasiasi ovat LähiTapiolassa, voit säästää. Omaetu palkitsee keskittävän asiakkaan jopa 17 prosentin alennuksella vakuutusmaksuista. Keskittämällä voit kerryttää myös S-ryhmän Bonusta parhaimmillaan viisi prosenttia. Voit ostaa vakuutuksen verkosta ja rekisteröidä S-ryhmän Bonukset oston jälkeen.

Vakuutuksia kannattaa katsoa aina kokonaisuutena – elämänturvana. Elämässä sattuu ja tapahtuu, mutta yllättäviinkin käänteisiin voi varautua ennalta. Elämänturvatapaamisessa katsomme yhdessä, että kotivakuutuksen lisäksi kaikki juuri sinun tarpeitasi vastaavat vakuutukset ovat kunnossa.”