Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Etelä-PohjanmaaTurvallisuus18.7.2022

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa lahjoittaa 5 pelastusrengasta vesiturvallisuuden lisäämiseksi

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa lahjoittaa 5 pelastusrengasta Etelä-Pohjanmaan alueelle. Renkaiden paikat valikoituivat sosiaalisessa mediassa paikallisilta saatujen ehdotusten joukosta. Tänäkin kesänä ihmiset liikkuvat paljolti kotimaassa ja vesien äärellä, ja siksi LähiTapiola haluaa olla osaltaan turvaamassa myös ajanviettoa rannoilla ja vesillä.

Suomessa hukkuu edelleen vuosittain keskimäärin noin 100 - 150 ihmistä, mikä on asukaslukuun suhteutettuna huomattavasti enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Alkuvuonna suru-uutisia on kantautunut vesiltä selvästi viime vuotta vähemmän, selviää Suomen Uima- ja Hengenpelastusliiton (SUH) ennakkotilastosta. Kesäkuukaudet (kesä-elokuu) ovat SUH:n mukaan kuitenkin pahimmat onnettomuuskaudet.

- Osa hukkumisista tapahtuu ihmisten pudottua syystä tai toisesta yllättäen veteen. Vene voi kokeneellakin veneilijällä kaatua, rantapenkereeltä tai laiturilta voi kompastua ja pudota. Tällöin on tärkeää, että tilanteen nähneillä on jotain kättä pidempää, kuten pelastusrengas, jonka voi heittää pudonneelle kelluttavaksi apuvälineeksi, sanoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirpa Hakala-Ostensen LähiTapiola Etelä-Pohjanmaalta.  Luonnollisesti tärkeää on toimia veden äärellä ennakoivasti ja huolellisesti. Oli sitten kesäisellä uimareissulla tai talviaikaan pilkillä, jatkaa Hakala-Ostensen.

- Tänäkin kesänä monet saattavat kokeilla veneilyä tai mökkeilyä ensimmäisiä kertoja. Myös ilmojen lämpeneminen houkuttelee vesistöjen äärelle. Lahjoittamalla pelastusrenkaita haluamme osaltamme tehdä eteläpohjalaisten kesänvietosta turvallisempaa, kertoo Hakala-Ostensen.

Kaikki viisi pelastusrengasta luovutetaan kohteisiin heinäkuun alkupuolen aikana. Paikat valittiin paikallisilta yksityishenkilöiltä ja yhteisöiltä sosiaalisessa mediassa saatujen ehdotusten pohjalta. Kiitos kaikille ehdotuksista! Rengaslahjoitukset ovat osa LähiTapiolan ja SUH:n yhteistyötä vesiturvallisuuden lisäämiseksi.

Lahjoitettavien pelastusrenkaiden saajat:
Alasenlampi, Soini
Kirkkoranta, Kuortane
Ylikylän uimaranta, Kortesjärvi
Ylipään uimapaikka, Ylistaro
Veneskosken louhos, Seinäjoki

10 VINKKIÄ VESITURVALLISEEN VIIKONLOPUN VIETTOON
·   Käytä pelastusliivejä aina vesillä liikkuessasi.
·   Muista, että alkoholi ei kuulu vesille.
·   Valvo lapsia erityisen tarkkaan veden äärellä, käden mitan päässä.
·   Varmista ennen veteen hyppäämistä, ettei pinnan alla piile vaaraa.
·   Arvioi oma uimataitosi realistisesti ja ui sen mukaisesti.
·   Ui rannan suuntaisesti, jotta jalkasi ylettyvät tarvittaessa pohjaan.
·   Ota aina kaveri mukaan uimaan ja saunomaan.
·   Opettele lapsen kanssa säännöt, kuinka veden äärellä tai vedessä toimitaan.
·   Tarkista veneesi merikelpoisuus ja että siitä löytyy oikea varustus.
·   Muista terve järki ja selkeä arviointikyky - oikea asenne luo turvaa.

Lähde: Suomen Uima- ja Hengenpelastusliitto
SUH: Hukkuneiden ennakkotilasto 2022.