Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola UusimaaTurvallisuus28.7.2022

Koulut alkavat, muista lapsen turvallisuus

Kesäloma on loppu ja lapsiperheiden on aika palata taas töihin ja koulunpenkille. Päivärytmi muuttuu ja suurimman muutoksen kokevat perheen pienimmät. Miltä arki tulee näyttämään? Miten meidän pienokainen pärjää koulumatkalla tai yksin kotona?

Pitkän loman jälkeen on hyvä käydä lasten kanssa läpi heidän tuleva koulumatkansa ja siihen liittyvät vaarat, sekä lasten turvallisuuteen vaikuttavat muutokset. Monelle lapselle arki myös tarkoittaa sitä, että he ovat yhä enemmän yksin kotona.

Jotta lapsi tuntisi olonsa turvalliseksi, on hyvä käydä läpi eri vaaratilanteita sekä tarpeelliset yhteystiedot hätätapauksissa. On myös hyvä kerrata, kuinka toimia erilaisissa tapauksissa. Se lievittää yksin selviämiseen liittyvää jännitystä niin lapsessa kuin vanhemmissa.

LähiTapiola Uusimaa haluaa olla mukana turvaamassa asiakkaidemme arkea. Olemme koonneet teille lomakkeen, jonka voitte täyttää ja käydä läpi yhdessä perheenne nuorimpien kanssa. Lomakkeella on myös ohjeita siihen, miten toimia yleisimmissä vaaratilanteissa. Täytetyn lomakkeen voi esimerkiksi laittaa jääkaapin oveen, jotta se on aina näkyvillä ja helposti saatavilla. Linkki lomakkeesen.

Toivotamme teille kaikille oikein hienoa ja turvallista uuden koulukauden alkua.