<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/lahitapiola-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Pirkanmaa Työelämä 13.6.2022

LähiTapiola Pirkanmaa selvittää epäkohdat ja käynnistää toimenpiteet avoimemman yrityskulttuurin rakentamiseksi

LähiTapiola Pirkanmaa haluaa tällä tiedotteella ottaa kantaa Aamulehdessä 13.6. julkaistuun kriittiseen artikkeliin toiminnastaan.

Aamulehden artikkelissa tuotiin esiin useita tapauksia, jotka asettavat LähiTapiola Pirkanmaan toiminnan kielteiseen valoon. Koska toimintaamme sitoo vakuutussalaisuus, emme voi kommentoida Aamulehden esiin nostamia yksittäisiä asiakastapauksia.

- Haluan kuitenkin painottaa, että otamme artikkelissa esiin tuodut epäkohdat hyvin vakavasti. Sisäisen tarkastuksemme selvitys mahdollisista epäkohdista on parhaillaan käynnissä. Lisäksi olemme jo aiemmin pyytäneet AVI:a kiirehtimään selvitystä aiemmin esiin nousseista henkilöstömme hyvinvointiin vaikuttavista asioista. Luottamus on toimintamme ytimessä, ja niin asiakkaidemme kuin henkilöstömme on aina voitava luottaa siihen, että kohtelemme kaikkia yhdenvertaisesti sääntöjen mukaan, sanoo LähiTapiola Pirkanmaan vt. toimitusjohtaja Tomi Saarinen .

Saarinen sanoo, että lähitulevaisuudessa keskiössä on avoimemman ja läpinäkyvämmän toimintakulttuurin rakentaminen.

- Olen hyvin pahoillani siitä, että yhtiöön näyttää aiemmin päässeen muodostumaan kulttuuri, jossa virheellisiksi koettuja toimintatapoja tai epäkohtia ei ole aina uskallettu kyseenalaistaa tai nostaa esiin. On selvää, että tämä on asia, jonka korjaamiseen panostamme määrätietoisesti, Saarinen sanoo.

Koko henkilöstöllä tulee olla riittävät välineet ja tuki mahdollisten epäkohtien esilletuomiseen. Henkilöstön ja johdon vuorovaikutusta tullaan lisäämään ja sisäiset ohjeet, prosessit ja niiden kehittämistarpeet tullaan käymään huolellisesti läpi.

Lisätietoja:
Tomi Saarinen, vt. toimitusjohtaja, 050 491 0471, tomi.saarinen@lahitapiola.fi