Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjanmaaElämänturva8.6.2022

Vaasan yliopistolle 60 000 euron lahjoitus LähiTapiola Pohjanmaalta

Lahjoituksen taustalla on LähiTapiola Pohjanmaan tavoite vahvistaa Pohjanmaan hyvinvointia sekä alueen elinvoimaisuutta ja työllisyyttä.

LähiTapiola Pohjanmaa lahjoittaa Vaasan yliopistolle 60 000 euroa varainhankintaan.
Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusisto kiittää LähiTapiolaa lahjoituksesta.

- Vaasan yliopistolla ja LähiTapiolalla on yhteinen tavoite tukea alueellista kehitystä, luoda hyvinvointia ja lisätä koko Suomen elinvoimaisuutta. Iloitsemme LähiTapiolan lahjoituksesta yliopistomme koulutukseen ja tutkimukseen.

- Vaasan yliopistolla on keskeinen rooli toimialueen osaavan työvoiman kouluttamisessa sekä alueen elinvoimaisuuden ja kasvun varmistamisessa, sanoo LähiTapiola Pohjanmaan johtaja Joel Sunabacka.

- Pohjanmaan elinvoimaisuus on meille paikallisena, asiakkaiden omistamana yhtiönä erityisen merkittävä asia. Yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa voimme luoda hyvinvointia Pohjanmaalle, saada aikaan työllisyyttä ja talouskasvua sekä samalla edistää alueen kilpailukykyä, Sunabacka jatkaa.

- Olemme paikallinen, pohjalainen yritys, joten haluamme tehdä hyvää paikalliselle yhteisölle. Meille yhteiskuntavastuu tarkoittaa sitä, että osallistumme aktiivisesti paikallisen yhteisön kehittämiseen, sanoo Sunabacka.

Vaasan yliopiston varainhankintakampanjan tavoitteena on kerätä 5−7 miljoonaa euroa yksityistä rahoitusta valtion vastinrahaohjelmaan. Jokainen lahjoitettu euro enintään 11 miljoonaan euroon saakka voi tuottaa valtion vastinrahaa jopa 2,5 euroa. Tärkeänä varainhankintakampanjan tavoitteena on myös rakentaa pitkäaikaisia strategisia kumppanuuksia.

Kuvassa vasemmalta: LähiTapiola Pohjanmaan johtaja Joel Sunabacka, Vaasan yliopiston yhteysjohtja Harry Linnarinne ja rehtori Jari Kuusisto.