Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous7.6.2022

Finanssivalvonta on määrännyt LähiTapiola Varainhoidolle seuraamusmaksun kaupparaportoinnin puutteista – puutteilla ei ole ollut vaikutusta asiakkaisiin

Finanssivalvonnan määräämä seuraamusmaksu on 125 000 euroa. Seuraamusmaksu perustuu Finanssivalvonnan vuosina 2020-2021 tekemään kaupparaportoinnin tarkastukseen. LähiTapiola Varainhoito on toteuttanut korjaavat toimenpiteet viipymättä puutteiden tultua ilmi.

Kaupparaportoinnissa on kyse Finanssivalvonnalle tehtävästä sijoituspalveluyrityksen toteuttamien asiakkaidensa arvopaperikauppatapahtumien raportoinnista.

- Suhtaudumme kaupparaportointivirheisiin hyvin vakavasti ja olemme kehittäneet kaupparaportointiprosessiamme ja raportointijärjestelyitä merkittävällä tavalla virheiden ja puutteiden tultua ilmi. Olemme selvittäneet asiaa avoimesti ja hyvässä yhteistyössä Finanssivalvonnan kanssa eikä kaupparaportoinnin puutteilla ole ollut vaikutusta asiakkaille tarjottaviin palveluihin, LähiTapiola Varainhoidon toimitusjohtaja Samu Anttila sanoo.

Viranomaisen päätös ei edellytä toimenpiteitä asiakkailta.