Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PirkanmaaTerveys30.5.2022

Hätätilanteessa auttaminen on jokamiehenvelvollisuus – LähiTapiola Pirkanmaa järjestää 1 000 viidesluokkalaiselle elvytystaitojen koulutusta

LähiTapiola Pirkanmaan alueella 1 000 alakoululaista oppii vuoden 2022 aikana elintärkeitä turvallisuustaitoja. Keväällä LähiTapiolan Sankarikoulutuksia on tarjottu Tampereella, Sastamalassa, Kangasalla ja Nokialla.

Hätätilanteissa ensimmäiset minuutit ovat niitä tärkeimpiä ja yksilön omat turvallisuustaidot ja auttamisvalmius korostuvat. LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselyn mukaan jopa yli puolet suomalaisista kokee kuitenkin epävarmuutta omista elvytystaidoistaan. (*) Koronan aiheuttaman tauon jälkeen Pirkanmaalla jatketaan jälleen tänä vuonna koululaisten sankarikoulutuksia eli elvytyskoulutuksia. LähiTapiola Pirkanmaa on aiemmin kouluttanut elvytystaitoja jo 6 500 pirkanmaalaiselle viidesluokkalaiselle vuosien 2017-2019 aikana.

- Monilla kouluilla ei ole mahdollisuutta järjestää ensiapukoulutusta lapsille ja tähän tarpeeseen haluamme vastata paikallisesti. Elämänturvayhtiönä haluamme tehdä konkreettisia turvallisuustekoja, joilla vaikutetaan paikallisesti alueemme asukkaiden arkeen ja rakennetaan turvallisempaa elämää. Oikeanlaisilla elvytystaidoilla ja auttamisrohkeudella kuka tahansa meistä voi pelastaa lähimmäisen hengen. Kevään aikana Sankarikoulutuksia on järjestetty Nokialla Koskenmäen, Kankaantaan ja Alhoniityn kouluilla, Sastamalassa Kiikan koululla, Tampereella Normaalikoululla, Etelä-Hervannan, Kaukajärven, Juhannuskylän ja Karosen kouluilla sekä Kangasalla Vatialan, Liuksialan ja Kirkkoharjun kouluilla, kertoo vastuullisuuspäällikkö Taina Hiltunen LähiTapiola Pirkanmaalta.

- Sankarikoulutuksessa harjoitellaan muun muassa elvytystä ja tutustutaan myös 112-sovellukseen. Viidesluokkalaiset ovat otollisessa iässä oppimaan näitä tärkeitä kansalaistaitoja ja opettamaan niitä myös perheenjäsenilleen. Tänä vuonna kiinnostus koulutuksia kohtaan on kasvanut entisestään, kertoo LähiTapiolan sankarikoulutuksista vastaava hankejohtaja Hanna-Leena Jauho.

LähiTapiolan Sankarikoulutus vierailee kevään ja syksyn 2022 aikana LähiTapiola Pirkanmaan toimialueella sijaitsevissa alakouluissa laajasti eri paikkakunnilla.

LähiTapiola ja SPR ovat yhteistyössä kouluttaneet vuodesta 2016 lähtien jo 140 000 ensiaputaitoista ja tänäkin vuonna elvytyskoulutuksiin osallistuu lähes 10 000 viidesluokkalaista koko maassa.

(*) Tulokset selvisivät LähiTapiolan teettämästä Arjen katsaus -kyselytutkimuksesta, johon vastasi 1 043 suomalaista syys-lokakuussa 2018. Tutkimuksen toteutti Kantar TNS.