Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Terveys24.5.2022

LähiTapiolalta lahjoitus ukrainalaisten lasten ja nuorten jalkapalloharrastukseen

LähiTapiola-ryhmä lahjoittaa Jalkapallo-Säätiön Pertti Alaja -rahaston kautta 10 000 euroa ukrainalaisten lasten ja nuorten jalkapalloharrastukseen.

Lahjoitus kohdistuu ukrainalaisten lasten ja nuorten jalkapallotoiminnan tukemiseen Suomessa ja ohjataan Palloliiton jäsenseuroille pelipassitukena. Lahjoitus mahdollistaa ukrainalaisten lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen Suomessa tuoden samalla arkeen tärkeitä rakenteita ja yhteisöllisyyttä.

- LähiTapiolan tuen avulla paikalliset jalkapalloseurat ympäri Suomen voivat hankkia seurojen virallisiin peleihin vaadittavan pelipassin maksutta Ukrainasta saapuville lapsilla ja nuorille. Jalkapalloharrastus voi parhaimmillaan tuoda tärkeitä voimavaroja uuteen kulttuuriin sopeutuvalle lapselle ja tämän perheelle, kertoo Suomen Palloliiton seurapalvelujohtaja Timo Huttunen.

LähiTapiola on Palloliiton pääyhteistyökumppanina ollut pitkään mukana tukemassa lasten ja nuorten liikuntaa. LähiTapiola tukee muun muassa eri puolilla Suomea jalkapalloseurojen Futisstartti -koulutuksia, joiden avulla varmistetaan aloitteleville lapsipelaajille hauska, turvallinen ja kehittävä harrastus, jossa vanhemmat ovat aktiivisesti mukana.

- Haluamme osaltamme olla mukana edistämässä lasten ja nuorten liikkumista ja tukea mahdollisimman monen nuoren arkea. Seuratoiminta on erinomainen keino tukea ukrainalaisia nuoria ja heidän perheitänsä Suomessa; joukkueessa harrastaminen rakentaa yhteisöllisyyden kokemusta ja tuo liikunnan iloa muutoin vaikeassa elämäntilanteessa. Yhteisöllisyys, arjen perusrakenteet ja liikunta ovat hyvän elämän perusedellytyksiä, toteaa LähiTapiolan Vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Eeva Salmenpohja.

Asiakkaidensa omistamana yhtiöryhmänä LähiTapiola vaikuttaa yhteisöjen hyvinvointiin ja elinvoimaisuuteen paitsi suoraan liiketoiminnallaan myös tukemalla eri sektoreiden toimijoita. Viime vuonna LähiTapiola-ryhmä teki lahjoituksia kokonaisuudessaan 2,4 miljoonalla eurolla. LähiTapiola on ollut Palloliiton pääyhteistyökumppani vuodesta 2018.