LähiTapiola Varsinais-Suomi panostaa koulutukseen: lahjoitusprofessuuri Turun kauppakorkeakoululle
Uusi lahjoitusprofessuuri tuo Turun kauppakorkeakouluun paljon kaivattua osaamista omistaja-asiakkuudesta.
Keskinäisen eli asiakkaidensa omistaman LähiTapiola Varsinais-Suomen juuret ulottuvat yli 150 vuoden taakse vuoteen 1867. Silloin tavalliset ihmiset Maskun seudulla päättivät suojautua tulen tuhoja vastaan yhdessä. Jos jonkun kotitila paloi, korjausvarat kerättiin kaikilta mukana olevilta alueen asukkailta.
Vaikka LähiTapiola Varsinais-Suomi ja muut keskinäiset yhtiöt ovat kehittyneet isoin harppauksin kuluneiden vuosien aikana, toiminnan perusperiaate on yhä sama: jaetaan riskiä ja pidetään kotiseudusta huolta.
"Yhä edelleen tänä päivänä noin 70 % suomalaisista vakuuttaa elämänsä tärkeimpiä asioita asiakkaiden omistamissa yhtiöissä. Silti keskinäisyyden tunnettuus on heikkoa: ihmiset eivät oikein tiedä, mitä omistajuus vakuutusyhtiössä tarkoittaa. Tutkimus ja tieto ovat avainasemassa sekä hyötyjen avaamiseen että keskinäisten yhtiöiden kehittämiseen", toimitusjohtaja Olli Aakula LähiTapiola Varsinais-Suomesta perustelee päätöstä olla mukana lahjoittamassa osuustoiminnan ja keskinäisyyden työelämäprofessuuria.
"Haluamme myös, että asiakkaiden omistajuuteen perustuvat yhtiöt tulevat yliopisto-opiskelijoille tutuksi mahdollisena työpaikkana", Aakula jatkaa.
Työelämäprofessori tuo Turun kauppakorkeakouluun paljon kaivattua osaamista osuustoiminnallisuudesta eli asiakasomisteisuudesta ja keskinäisyydestä eli omistaja-asiakkuudesta. Tavoitteena on perehdyttää opiskelijoita eri yhtiömuotojen vahvuuksiin ja haasteisiin, sekä johtamiseen erilaisissa yhtiömuodoissa.
Työelämäprofessuurin lahjoituksen taustalla ovat LähiTapiola Varsinais-Suomen lisäksi Turun Osuuskauppa, Turun Seudun Osuuspankki, OP Ryhmän Tutkimussäätiö, LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö sekä Osuustoimintakeskus Pellervo. Määräaikainen työelämäprofessuuri täytetään 1.8.2022 alkaen.