Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Työelämä11.5.2022

Osuustoiminnan ja keskinäisyyden työelämäprofessuuri lahjoituksena Turun kauppakorkeakoululle

Uusi osuustoiminnan ja keskinäisyyden työelämäprofessuuri vahvistaa erityisesti osuustoiminnallisiin ja keskinäisiin yhtiöihin liittyvää osaamista Turun yliopistossa.

Työelämäprofessori tuo Turun kauppakorkeakouluun paljon kaivattua osaamista osuustoiminnallisuudesta eli asiakasomisteisuudesta ja keskinäisyydestä eli omistaja-asiakkuudesta. Tavoitteena on perehdyttää opiskelijoita eri yhtiömuotojen vahvuuksiin ja haasteisiin, sekä johtamiseen erilaisissa yhtiömuodoissa.

- Osuustoiminnallisuus ja keskinäisyys ovat Suomessa ja maailmalla erittäin merkittäviä yhtiö- ja toimintamuotoja, mutta niiden tutkimus ja koulutus on Suomessa erittäin vaatimattomalla pohjalla. Tämän työelämäprofessuurin tarkoituksena onkin osaltaan paikata juuri tätä puutetta, Turun kauppakorkeakoulun dekaani Markus Granlund kertoo.

Työelämäprofessuurin lahjoittavat yhdessä Turun Osuuskauppa, Turun Seudun Osuuspankki, OP Ryhmän Tutkimussäätiö, LähiTapiola Varsinais-Suomi Keskinäinen Vakuutusyhtiö, LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö sekä Osuustoimintakeskus Pellervo. Määräaikainen työelämäprofessuuri täytetään 1.8.2022 alkaen.

- Asiakkaidensa 100 % omistamilla yrityksillä on merkittävä ja yhä kasvava rooli elinkeinoelämässä, kansallisen hyvinvoinnin rakentamisessa ja suomalaisessa omistuksessa. Tulevaisuuden Suomi tarvitsee osaajia, jotka ymmärtävät osuustoiminnan ja keskinäisyyden erityispiirteet ja vahvuudet. Tällä lahjoituksella haluamme nostaa esiin osuustoiminnan tunnettuutta ja merkitystä, sanoo Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Heikkinen.