Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PirkanmaaTyöelämä22.4.2022

LähiTapiola Pirkanmaan hallituksen kokoonpano vaihtuu

LähiTapiola Pirkanmaan omistaja-asiakkaita edustava ja hallintoa valvova hallintoneuvosto on vapauttanut yhtiön hallituksesta kaksi jäsentä ja nimittänyt yhtiön hallitukseen kaksi uutta jäsentä 21.4.2022 kokouksessaan.

- Hallintoneuvosto on päättänyt yhtiön asiakkaiden ja henkilöstön luottamuksen vahvistamiseksi vapauttaa osan hallituksen jäsenistä ja nimittää uusia jäseniä hallitukseen. Julkisuudessa esiin tulleet asiat yhtiön entisen toimitusjohtajan toiminnasta ovat tuomittavia ja on selvää, että yhtiössä on tapahtunut virheitä. Haluan pyytää anteeksi yhtiön koko henkilöstöltä ja asiakkailta sekä entisiltä työntekijöiltä, että emme ole olleet täysin heidän luottamuksensa arvoisia, sanoo LähiTapiola Pirkanmaan hallintoneuvoston puheenjohtaja, maatalousyrittäjä Tiina Linnainmaa.

LähiTapiola Pirkanmaan hallitukseen nimitettiin uusina jäseninä pitkän uran finanssialalla tehnyt DI, KTM Tom Liljeström ja henkilöstöjohtaja KM Susa Nikula, joilla on molemmilla monipuolista hallituskokemusta. Hallituksen vt. puheenjohtajana toimii Sanna Leivo ja uusi hallitus pitää järjestäytymiskokouksensa mahdollisimman pian. Hallituksen jäsenten ja kokoonpanon viranomaisvaatimusten edellyttämä sopivuus ja luotettavuus vaatii Finanssivalvonnan hyväksynnän.

- Toivon, että yhtiön uusi hallitus pääsee kertomaan mahdollisimman pian uuden toimitusjohtajan valinnasta. Työtä asiakkaidemme luottamuksen vahvistamiseksi on edessä paljon, mutta uskomme, että panostamalla vahvasti henkilöstön hyvinvointiin ja johtamiseen voimme viedä pirkanmaalaisten omistaman yhtiön uudelle aikakaudelle entistä ehompana, Linnainmaa sanoo.

Alueyhtiön yhtiökokous valitsee hallintoneuvoston jäsenet kolmivuotiskaudelle. Omistaja-asiakkaita edustavan hallintoneuvoston tehtävänä on valita yhtiön hallitus ja valvoa sen toimintaa.
LähiTapiola Pirkanmaan hallituksen jäsenet:

hallituksen vt. puheenjohtaja Sanna Leivo, hallituksen pj. Leivon Leipomo Oy, Tampere
Riikka Kivimäki, toimitusjohtaja, Tampere
Hanna Lehtimäki, KTT, Tampere
Tom Liljeström, hallitusammattilainen, Espoo
Tommi Mustonen, lakiasiainjohtaja, Tampere
Susa Nikula, henkilöstöjohtaja, Helsinki
Jouni Perttula, riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja, Sastamala
Anu Rantala, toimitusjohtaja, Virrat